Βασίλης - Ψητοπωλείο

Το παρόν άρθρο πέρα από την ιερή γευσιγνωστική αποστολή του, αυτή τη φορά έχει σκοπό να αποκαταστήσει και μια αδικία.

Στο Νέο Κόσμο υπάρχει ένα μονοπώλιο εδώ και χρόνια το οποίο στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τα καθεστωτικά μέσα. Και εξηγούμαι. Αν ρωτήσεις κάποιον "που μπορώ να πάω για σουβλάκι μετά την παράσταση" θα σου απαντήσει 99,999% στον Αχιλλέα ή στον Τόμας. Εντάξει και οι δύο είναι δυνατά ονόματα στο είδος τους και έχουν το respect μου. Έλα όμως που ο σωστός ο γευσιγνώστης δεν επαναπαύεται ποτέ στην ευκολία του κάθε νεόκοπου ρεπόρτερ που ανεβάζει άρθρο "Στον Νέο Κόσμο φτιάχνονται χειροποίητα δύο από τα καλύτερα σουβλάκια της Αθήνας". 

Και βρέθηκα λοιπόν στο Δουργούτι, που, γενικά, περνάω μετά από τα θέατρα της περιοχής, έτσι για να πάρω λίγη από την cultίλα που αποπνέουν οι εργατικές κατοικίες και συγκεκριμένα πίσω από το ξενοδοχείο Intecontinental που έχει ένα πάρκο και εκεί στο ισόγειο ενός παλιού συγκροτήματος εργατικών κατοικιών να σου και φανερώθηκε μπροστά μου ένα ακόμα ακατέργαστο διαμάντι, μια όαση της Σίβα. Ο "Βασίλης". 

Ειρήσθω εν παρόδω η κοινοτυπία στα ονόματα των σουβλατζίδικων που βάζουν το μικρό όνομα του αφεντικού που δεν τον λένε και Επαμεινώνδα αλλά Κώστα, Γιάννη, Γιώργο άντε και Αχιλλέα το πολύ-πολύ, συναγωνίζεται αυτή την θεάτρων που βάζουν τα ονόματα των οδών ή της περιοχής.

Ο "Βασίλης" λοιπόν που λέτε είναι ένα παραδοσιακό cult σουβλατζίδικο με τη σωστή ταμπέλα, που το marketing  της εποχής επίτασσε να κοτσάρει και το "Grill House" για να πιάσει και τους τουρίστες που ένας Θεός ξέρει πως θα έβρισκαν στα 80s - 90s το μαγαζί εκεί που βρίσκεται αλλά εντάξει ο τύπος, ο Βασίλης, δεν είναι τυχαίος καθότι έχει τα κονέ του και έχει βάλει να φαίνεται και το "Cerificate of Appreciation", ισότιμο πανεπιστημίου αναγνωρισμένο από ΔΟΑΤΑΠ πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ που τον ευχαριστούν τα μέλη του Λευκού Οίκου για τη φιλοξενία  τις ημέρες που είχαν έρθει στην Αθήνα μαζί με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ τον Ομπάμα. Καταλάβατε τι γινόταν έτσι; Τρώγανε στα κυριλέ με το Μπάρακ για τις κάμερες και μετά τα αχόρταγα αμερικανάκια ερχόντουσαν στο Βασίλη  για να ζήσουν το greek dream τους.

Και με το δίκιο τους. Η CIA έχει πάντα τις σωστές πληροφορίες και εμείς τις μαθαίνουμε μετά από χρόνια που αποχαρακτηρίζονται. Ο χοιρινός γύρος του Βασίλη που δοκίμασα,  είναι pure old school, γευστικότατος και χειροποίητος με λίγο λιπάκι έτσι για το "εδώ στο Δουργούτι δεν μας πιάνει χοληστερίνη" .Τα σαλατικά του φρεσκότατα, η τηγανητή πατατούλα του επίσης χειροποίητη, το τζατζίκι του όπως πρέπει να είναι το τζατζίκι και η πίτα του χωρίς πολύ λάδι και στα κάρβουνα.

Over all αράζεις στα τραπεζάκια του ή και στο παρκάκι δίπλα, απολαμβάνεις το σουβλάκι σου και νιώθεις όπως ο πρίγκιπας της Ζαμούντα στο φτωχικό του.

ΥΓ. Με ευχαριστείτε άλλη φορά.

Βασίλης - Ψητοπωλείο

Διεύθυνση: Φρειδερίκου Σμιθ 14, Δουργούτι - Νέος Κόσμος

Τηλ: 21 0923 4437

Facebook: Εδώ