Βιωματικό εργαστήριο για γονείς με τα παιδιά τους (ηλικίας 12-24 μηνών)

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2021-2022

Τα θέατρα ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους και θέλουμε να το γιορτάσουμε!

Έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων, αλλά και θεωρώντας πολύ σημαντική την επαφή του ανθρώπου από την αρχή της ζωής του με το θέατρο και την τέχνη, σας καλούμε να μοιραστείτε μαζί μας ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων και εργαστηρίων!

«Εξερευνώντας μια σχέση μέσα από τη μουσική»

Βιωματικό εργαστήριο για γονείς με τα παιδιά τους (ηλικίας 12-24 μηνών)

Έναρξη

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

10 πενηντάλεπτες εβδομαδιαίες συναντήσεις

Μικρό Θέατρο Κεραμεικού

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Trevarthen το 2007 μιλά για την επικοινωνιακή μουσικότητα και μας λέει:

“Μέσα από την επικοινωνιακή μουσικότητα γονέας και παιδί συντονίζονται, και επικοινωνούν, βιώνουν ρυθμικά τον χρόνο της μεταξύ τους επικοινωνίας μέσα από αλληλεπιδράσεις φωνητικές, κινητικές, ρυθμικές και μελωδικές. Έτσι δημιουργούν φωνητικές και ρυθμικές ιστορίες συγκινήσεων και εμπειριών”.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε να προκύψουν τέτοιες στιγμές συγκίνησης και κοινής εμπειρίας. Εργαλεία μας για να δημιουργήσουμε αυτές τις συνθήκες θα είναι η ελεύθερη εξερεύνηση μουσικών οργάνων, η ελεύθερη εξερεύνηση της φωνής, τραγούδια (καλωσορίσματος, μετάβασης, αποχαιρετισμού) καθώς και δραστηριότητες παιχνιδιού με μετακίνηση στο χώρο συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Μέσα σε ένα ασφαλές για τα παιδιά περιβάλλον που δημιουργείται με επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες ρουτίνας, και με βασική διάταξη της ομάδας τον κύκλο, ο οποίος θα στηρίζει τη προσπάθεια του κάθε ζευγαριού, αλλά και ολόκληρης της ομάδας στο να βιώσει και να ευχαριστηθεί αυτό το ταξίδι. κάθε συνάντηση αποτελεί παράλληλα και ένα βήμα παραπέρα στην εξερεύνηση της σχέσης γονέα – παιδιού.

Ελάτε να νιώσουμε πόσο ευεργετική μπορεί να είναι η μουσική στη ζωή μας και στις σχέσεις μας.

Στοιχεία εργαστηρίου:

Υπεύθυνος: Βασίλης Καζής

Ημέρες &ώρες: Τρίτη 6:00μμ - 7:00μ.μ -[10 συναντήσεις 19/10/21- 21/12/21]

Μέγιστος αριθμών ατόμων: 8 ζευγάρια (γονέας-παιδί)

Κόστος εργαστηρίου: 100 ευρώ

Εγγραφές/ Πληροφορίες: [email protected] / 6906272417

Υπεύθυνη Τύπου & Επικοινωνίας: Μαρία Κωνσταντοπούλου, τηλ: 6944478668

Τόπος: Μικρό Θέατρο Κεραμεικού, Ευμολπιδών 13, Γκάζι (πλησίον μετρό Κεραμεικού)

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 10€ – Μειωμένο (Ανεργίας, Ομαδικό 15 άτομα+): 8€

Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι αποστάσεις ασφαλείας. Η ατομική και δημόσια υγεία είναι προτεραιότητά μας.

Σελίδα της ομάδας στο Facebook:ArtikaTheatreCompany

Ιστοσελίδα: http://www.artika.co/

Λίγα λόγια για την Artika:

H Artika, η ομάδα που έφερε το θέατρο για τις πολύ μικρές ηλικίες στην Ελλάδα, έχει κλείσει 15 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας και δημιουργίας. Είναιμέλοςτου Small Size Network καιτουμεγάλουΕυρωπαϊκούπρογράμματος«Mapping – a map on the aesthetics of performing arts for early years», Creative Europe 2018-2022. H ομάδα έχει δημιουργήσει θεατρικές παραστάσεις για νεαρές ηλικίες και ενήλικες, καθώς και καλλιτεχνικά βιωματικά εργαστήρια. Έχει κληθεί να συμμετάσχει σε φεστιβάλ στο εξωτερικό στην Ιταλία (La Baracca Testoni Ragazzi), τη Γερμανία (HeliosTheater), την Ουγγαρία (KolibriTheatreFestival), την Αυστρία (Toihaus Theater), τη Ρουμανία (Teatrul Ion Creanga), τη Γαλλία (Ville de Limoges) και το Ιράν (Isfahan Theater Festival).
Στόχος και επιθυμία μας είναι η δημιουργία ενός θεάματος που να μπορεί να αφομοιωθεί από την ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση των παιδιών της πολύ νεαρής ηλικίας, και να τα φέρει σε επαφή με το θέατρο και την τέχνη, μία τέχνη θετική, ελεύθερη, ρομαντική και ποιητική.

Η ομάδα επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Ευρωπαϊκή Ένωση (CreativeEurope 2018-2022).

Λίγα λόγια για τον Βασίλη Καζή:

Ο Βασίλης Καζής ειναι μουσικός, τραγουδοποιός και ηθοποιός. Το 2005 αρχίζει τη μελέτη στη μοντέρνα κιθάρα καθώς και να συνθέτει τα πρώτα του τραγούδια. Από τότε μέχρι και σήμερα συμμετέχει σε πολλά μουσικά σχήματα και δίνει συναυλίες σε διάφορα μέρη της Αθήνας. Λίγο αργότερα ξεκινάει επίσης και τη μελέτη του στο σύγχρονο τραγούδι με δασκάλα τη Μαριλένα Τριανταφυλλίδου. Παράλληλα εργάζεται ως εμψυχωτής παιδικών εκδηλώσεων και αποφοιτεί από το τμήμα Πληροφορικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου με άριστα.

Το 2013 έρχεται σε επαφή, μέσα από σεμινάρια, με τη παιδαγωγική Waldorf καθώς και με τη μουσικοκινητική αγωγή με βάση το σύστημα Orff. Με αφορμή αυτή την εμπειρία συμμετέχει για ένα χρόνο ως μουσικός στα μαθήματα ευρυθμίας που γίνονται στο παιδόκηπο «Καρυδιά», έναν παιδόκηπο βασισμένο στην παιδαγωγική Waldorf.

Το 2014 ξεκινά η συνεργασία του με την ομάδα Artika συνθέτοντας την μουσική για την παράσταση «Καληνύχτα Μέρα» για παιδιά ηλικίας 1 έως 4 ετών. Η συγκεκριμένη παράσταση ανέβηκε με επιτυχία στο θέατρο Studio Μαυρομιχάλη για 5 χρόνια. Το 2016 ξεκινά να σπουδάζει με υποτροφία υποκριτική στη Ανώτερη Δραματική Σχολή «Δήλος» της Δήμητρας Χατούπη. Ένα χρόνο μετά έρχεται η δεύτερη συνεργασία με την ομάδα Artika στην παραγωγή «Κάτι σαν κήπος», μια παράσταση με χορό και μουσική για παιδιά ηλικίας 1 έως 5 ετών. Σε αυτή την παραγωγή συμμετέχει, εκτός από συνθέτης της μουσικής, και ως ερμηνευτής μουσικός και ηθοποιός. Το 2019, ως ενεργό μέλος της Artika πλέον, συμμετέχει στο πρόγραμμα «Οι πολύ νεαρές ηλικίες συναντούν την ποιησή» το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείο Πολιτισμού καθώς και στη παραγωγή «Πάει Έρχεται», μια παράσταση με ζωντανή μουσική για παιδιά από 1 έτους.

Την περίοδο 2020-2021 παρακολούθησε επιτυχώς το πρόγραμμα επιμόρφωσης «Μουσική αγωγή στη προσχολική ηλικία» από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο καθώς και σεμινάριο πάνω στο πρόγραμμα μουσικοκινητικής αγωγής για βρέφη «MUSIGENIUS».

Αυτή τη περίοδο εργάζεται σταθερά γιατη θεατρική ομάδα Artika και συμμετέχει στη παράσταση «Πάει Έρχεται» που θα ανέβει για 2η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη και στη νέα παραγωγή της ομάδας «Μια θαυμάσια ημέρα» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Mapping – a map on the aesthetics of performing arts for early years, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και του Creative Europe.

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε εκεί!

Προηγούμενο άρθροΕργαστήριο βιωματικής διαδικτυακής εκπαίδευσης
Επόμενο άρθροΕργαστήριο συγγραφής από τη Σοφία Καψούρου και τον Δημήτρη Καρατζιά στον Πολυχώρο Vault