Εργαστήριο βιωματικής διαδικτυακής εκπαίδευσης

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2021-2022

Τα θέατρα ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους και θέλουμε να το γιορτάσουμε!

Έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων, αλλά και θεωρώντας πολύ σημαντική την επαφή του ανθρώπου από την αρχή της ζωής του με το θέατρο και την τέχνη, σας καλούμε να μοιραστείτε μαζί μας ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων και εργαστηρίων!

«Μια εικόνα με 1000 ψηφίδες»

Εργαστήριο βιωματικής διαδικτυακής εκπαίδευσης

Για Εκπαιδευτικούς και Θεατροπαιδαγωγούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και για κάθε έναν που ενδιαφέρεται για τη βιωματική εκπαίδευση μέσω διαδικτύου.

 

Έναρξη:

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

10 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις

Λίγα λόγια για το εργαστήριο:

Το εργαστήριο “Μια εικόνα με 1000 ψηφίδες” ασχολείται με την διαδικτυακή εκπαίδευση και στόχος του είναι, μέσω των εργαλείων του εφαρμοσμένου θεάτρου και της ενσυνειδητότητας, να μεταμορφωθεί η ψηφιακή διδασκαλία σε μια γόνιμη, δημιουργική και μη στρεσογόνα εμπειρία, για δασκάλους και μαθητές.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων αλλά και σε κάθε έναν που ενδιαφέρεται για τη βιωματική εκπαίδευση μέσω διαδικτύου.

Στο εργαστήριο θα εξερευνηθούν τα χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες της ψηφιακής διδασκαλίας, όπως η διαφορετική γλώσσα επικοινωνίας και τα εργαλεία που μπορούν να την καταστήσουν ένα πρότυπο εμπειρικό μοντέλο κατανόησης της γνώσης. Στόχος είναι να οδηγηθούμε σε μια βιωματική, μαθησιακή εμπειρία που θα μπορούμε να την μεταφέρουμε και μέσα στην τάξη. Παράλληλα θα γνωρίσουμε μεθόδους ενσυνειδητότητας που μπορούν να εφαρμοστούν από τους συμμετέχοντες στους μαθητές τους ώστε να αποσυμφορήσουν το άγχος και την πίεση που δημιουργείται με την πολύωρη επαφή με την οθόνη.

Κάθε εργαστήριο θα αφιερώνεται σε μια σειρά καινούριων μοντέλων προσέγγισης του μαθήματος ανάλογα με την βαθμίδα και το γνωστικό αντικείμενο που διδάσκουν οι συμμετέχοντες χρησιμοποιώντας θεατρικό παιχνίδι, ασκήσεις προσωπικής ανάπτυξης και πρακτική εξάσκηση στην ομάδα.

Στην έναρξη και στην λήξη των συναντήσεών μας, θα παγιωθούν ρουτίνες οι οποίες βοηθούν τους μαθητές να οριοθετήσουν το πλαίσιο του μαθήματος στο διαδύκτιο και ευνοούν το δέσιμο δασκάλου και μαθητή. Θα εξοικειωθούμε επίσης με το παιχνίδι των ρόλων και την χρήση του μέσα στην μαθησιακή διαδικασία καθώς και με ζώνες δραστηριοτήτων κίνησης για ανανέωση του ενδιαφέροντος και της συγκέντρωσης των μαθητών.

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο θα μοιραστούμε την εμπειρία μας με την διαδικτυακή πραγματικότητα και θα αποκτήσουμε καινούριες δεξιότητες που θα μας δώσουνε την ελευθερία να παράγουμε το πολύτιμο διδακτικό μας έργο.

Στοιχεία εργαστηρίου:

Υπεύθυνος: Κατερίνα Αλεξάκη MAc, MEdc, DTc

Ημέρες &ώρες: Σάββατο 16:00μμ -18:00μ.μ -[10 συναντήσεις 9/10/21- 11/12/21]

Κόστος εργαστηρίου: 125 ευρώ

Εγγραφές/ Πληροφορίες: [email protected] / 6970599206

Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας:Μαρία Κωνσταντοπούλου, τηλ: 6944478668

Σελίδα της ομάδας στο Facebook:ArtikaTheatreCompany

Ιστοσελίδα: http://www.artika.co/

Λίγα λόγια για την Artika:

H Artika, η ομάδα που έφερε το θέατρο για τις πολύ μικρές ηλικίες στην Ελλάδα, έχει κλείσει 15 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας και δημιουργίας. Είναιμέλοςτου Small Size Network καιτουμεγάλουΕυρωπαϊκούπρογράμματος«Mapping – a map on the aesthetics of performing arts for early years», Creative Europe 2018-2022. H ομάδα έχει δημιουργήσει θεατρικές παραστάσεις για νεαρές ηλικίες και ενήλικες, καθώς και καλλιτεχνικά βιωματικά εργαστήρια. Έχει κληθεί να συμμετάσχει σε φεστιβάλ στο εξωτερικό στην Ιταλία (La Baracca Testoni Ragazzi), τη Γερμανία (HeliosTheater), την Ουγγαρία (KolibriTheatreFestival), την Αυστρία (Toihaus Theater), τη Ρουμανία (Teatrul Ion Creanga), τη Γαλλία (Ville de Limoges) και το Ιράν (Isfahan Theater Festival).

Η ομάδα επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Ευρωπαϊκή Ένωση (CreativeEurope 2018-2022).

Λίγα λόγια για την Κατερίνα Αλεξάκη:

Η Κατερίνα Αλεξάκη ασχολείται με τις παραστατικές τέχνες ως σκηνοθέτιδα και περφόμερ αλλά και ως παιδαγωγός και διαμεσολαβήτρια εφαρμοσμένου θεάτρου τα τελευταία 25 χρόνια. Είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρείας Artika ΤheaterCompany και υπεύθυνη κοινοτικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων τουEclipsesGroupTheaterNewYork.

Έχει διδάξει σε θεατρικά εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά στην Ελλάδα και στην Νέα Υόρκη όπου έχει εργαστεί και ως εκπαιδευτικός στην Ακαδημία Ελληνικής Παιδείας.

Η σκηνοθετική της δουλειά περιλαμβάνει σύγχρονα θεατρικά έργα, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, περφόρμανς όπως και θέατρο για πολύ μικρά παιδιά και έχει παρουσιαστεί σε σκηνές της Νέα Υόρκης και της Ελλάδας αλλά και σε διεθνή φεστιβάλ.

Ως ηθοποιός και τραγουδίστρια έχει συνεργαστεί με γνωστούς σκηνοθέτες και έχει εμφανιστεί σε σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Φέτος ολοκληρώνει την διατριβή της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα AppliedTheaterofSchoolofProfessionalStudies, CUNY ενώ παράλληλα σπουδάζει στο πρόγραμα MasterinTheaterEducationofCityCollegeofNewYork, CUNYκαιδραματοθεραπεία στο Κέντρο Δραματοθεραπείας Αιών. Είναι απόφοιτη του Drama, Theatre, &DanceDepartmentofQueensCollege, CUNY της Νέας Υόρκης και έχει σπουδάσει υποκριτική στην σχολή δραματικής τέχνης Αρχή καισκηνοθεσία στο Εργαστήρι Σκηνοθεσίας της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου.

Είναι υπερήφανη μητέρα δίδυμων κοριτσιών και ζει στην Νέα Υόρκη και στην Αθήνα.

Προηγούμενο άρθροΣεμινάρια Δημιουργικής Γραφής στον ΙΑΝΟ
Επόμενο άρθροΒιωματικό εργαστήριο για γονείς με τα παιδιά τους (ηλικίας 12-24 μηνών)