Ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων για καλλιτεχνικές δράσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Εικόνες της περίφραξης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
«Περιφράξεις|Διασχίσεις» 
«Enclosures|Pass-throughs»

Στo πλαίσιo των εορτασμών της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής (21 Ιουνίου 2019) ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ) απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων που αφορούν στην υλοποίηση καλλιτεχνικών δράσεων με κεντρική θεματική: «Περιφράξεις|Διασχίσεις» - «Enclosures|Pass-throughs».

Οι προτάσεις θα περιγράφουν site-specific projects που θα διεξαχθούν στους υπαίθριους χώρους του ΟΜΜΘ (πλατεία, ανοίγματα, κλιμακοστάσια, προαύλια) και της εξωτερικής περίφραξης. Σε συμφωνία με την προτεινόμενη θεματική οι προτάσεις καλούνται να πειραματιστούν με δημιουργικές διασχίσεις των διακριτών πεδίων της καλλιτεχνικής παραγωγής, με στόχο δια-καλλιτεχνικά έργα που θα προκύψουν μέσα από τις δημιουργικές συγκλίσεις τους (περφόρμανς, οπτικο-ακουστικά έργα, ηχητικά/μουσικά έργα, βίντεο, χορογραφίες, εικαστικά).
Οι προτάσεις θα εξεταστούν από ειδική καλλιτεχνική επιτροπή που θα βραβεύσει με το ποσό των 2.000 ευρώ κάθε δράση που θα διακριθεί, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα της παραγωγής και επί τόπου υλοποίησής της τη συγκεκριμένη ημερομηνία (21 Ιουνίου 2019). Θα εγκριθούν συνολικά έως τρεις (3) προτάσεις.

Προηγούμενο άρθροΑπάντηση ΔΣ Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε. στη δήλωση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη με τον Τάσο Μπλάτζιο για την παράσταση "Πεθαίνω σα χώρα"