Ανωτέρα Δραματική Σχολή "Η πρόβα"

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2022-23

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Ο πρωταγωνιστής της ζωής σου είσαι εσύ! Εσύ γράφεις την πλοκή.
Εμείς σε περιμένουμε για να ανοίξουμε την αυλαία.

Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Η ΠΡΟΒΑ» ιδρύθηκε το 2001 από τη Μαίρη Ραζή, καταξιωμένη και αναγνωρισμένη ηθοποιός . Στόχος της πάντα είναι να μοιράζει απλόχερα τη γνώση και την εμπειρία της, συμβάλλοντας παράλληλα και στην αναβάθμιση της θεατρικής παιδείας και της πολιτιστικής ανάπτυξης του τόπου.

Για το λόγο αυτό, επέλεξε μία ομάδα συνεργατών με γνώση, εμπειρία και φρέσκιες ιδέες που μοιράζονται ένα κοινό όραμα.

Στον νεοκλασικό κτίριο, της οδού Ηπείρου, στο κέντρο της Αθήνας, στεγάζεται το Θέατρο Πρόβα και βοηθάει έμπρακτα στην επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών.

Η Σχολή το 2005, είχε συµµετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Δραµατικών Σχολών «Υπερίων» που διεξήχθη στο Βουκουρέστι, όπου έλαβε τρία πρώτα βραβεία: Πρώτο ειδικό βραβείο καλύτερης παράστασης και δύο πρώτα βραβεία ερµηνείας δεύτερου γυναικείου ρόλου.

Το 2006, συμμετείχε για 2η χρονιά στο Διεθνές Φεστιβάλ Δραµατικών Σχολών «Υπερίων» όπου έλαβε πάλι δυο πρώτα βραβεία: βραβείο ερµηνείας πρώτου και δεύτερου γυναικείου ρόλου. Τα πέντε βραβεία που δόθηκαν από την Κριτική Επιτροπή συνιστούν μεγάλη τιµή για την χώρα µας και αποτελούν ξεχωριστή αναγνώριση της εκπαιδευτικής δουλειάς της Σχολής µας.

Το 2007, συμμετείχε στο πρόγραµµα «PromotCult 2007», σε συνεργασία µε τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Σύγχρονα Βαλκάνια». Σε συνεργασία µε τη Γενική Γραµµατεία Νέας Γενιάς, το 2010 εκδίδεται εκπαιδευτικό εγχειρίδιο έρευνας και σπουδής της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας µε τίτλο «Πάθει Μάθος».

Στο πλαίσιο Συνεδρίου της Παγκόσμιας Οργάνωσης Μουσικής Εκπαίδευσης(2012), οι μαθητές της Σχολής συμμετείχαν στην παράσταση "Μήδεια-Σπαράγματα" που δόθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το 2013, διοργανώθηκε Φεστιβάλ θεατρικών Αναλογίων με τη συμμετοχή σπουδαστών, τελειοφοίτων και αποφοίτων της Σχολής. Από τότε και μέχρι σήμερα, οι σπουδαστές καθώς και οι απόφοιτοι της Σχολής αποτελούν και βασικό πυρήνα τροφοδοσίας της Κεντρικής, Πειραματικής και Παιδικής σκηνής του Θεάτρου Πρόβα.

 

ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΡΑΖΗ Η ΠΡΟΒΑ

Ηπείρου 39 και Αχαρνών ,Αθήνα , Τ.Κ. 10439
τηλ: 2108818326 &2108818117 fax: 2108814151
URL: http://prova.gr/
e-mail: info@prova.gr&theatro.prova@gmail.com

Το πρόγραμμα σπουδών της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης είναι διαμορφωμένο να παρέχει εκτός από τα καθορισμένα μαθήματα από το Υπουργείο , επιπλέον σεμινάρια και αντικείμενα από καταξιωμένους συνεργάτες του θεατρικού χώρου για μια πολύπλευρη γνώση του θεατρικού κόσμου.

Λειτουργία Σχολής:

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους , του νεοκλασσικού κτιρίου μας, λειτουργούν παράλληλα θεατρικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλες, καθώς και μαθήματα προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις των Ανώτερων Σχολών Δραματικής Τέχνης ,καθώς και του Εθνικού Θεάτρου.

Με γνώμονα, την αγάπη μας για το θέατρο, δίνουμε στον κάθε θεατρόφιλο άνθρωπο, τη δυνατότητα να μπεί σε αυτό το μαγικό χώρο, από όποια είσοδο, αυτός επιθυμεί!

Ποτέ δεν είναι νωρίς, ποτέ δεν είναι αργά, αν το αγαπάς!