Ένα νέο μονοπάτι της θεατρικής τέχνης στο Demidov Studio Athens

binary comment

To Demidov Studio Athens, το επίσημο παράρτημα του International Demidov Association για τη διδασκαλία της μεθόδου Ντεμίντοφ στην Ελλάδα, αρχίζει τις δραστηριότητές του από τον Οκτώβριο, για να συστήσει σε Έλληνες καλλιτέχνες και σπουδαστές τη μοναδικής ευαισθησίας διαδρομή που προτείνει η “Σχολή Δημιουργικής Ελευθερίας”.

Ο Νικολάι Ντεμίντοφ, σύγχρονος του Στανισλάβσκι και συνεργάτης του για περισσότερα από 30 χρόνια, υπήρξε μια πρωτοποριακή μορφή. Διαφώνησε με την αναλυτική προσέγγιση του Στανισλάβσκι και δημιούργησε μια τεχνική που φέρνει τον ηθοποιό σε απευθείας επαφή με τον δημιουργικό του πυρήνα και του μαθαίνει να αναγνωρίζει και να ακολουθεί τα δημιουργικά του ένστικτα από την πρώτη μέρα της εκπαίδευσής του μέχρι την τελευταία μέρα της δημιουργικής του πορείας.

Μετά από 70 χρόνια, κατά τα οποία ο Ντεμίντοφ παρέμεινε το καλύτερα κρυμμένο μυστικό του Ρωσικού θεάτρου, ο καλλιτεχνικός δρόμος, που υπέδειξε, άρχισε να ξανανοίγει παγκοσμίως, προσφέροντας στον ηθοποιό ένα τεράστιο δώρο δημιουργικής ελευθερίας.

Το Demidov Studio Athens και η Βίκυ Γεωργιάδου προσφέρουν το μήνα Οκτώβριο 4 online μαθήματα γνωριμίας με τους τρόπους, τις αρχές και τις τεχνικές του Νικολάι Ντεμίντοφ:

https://www.demidovstudioathens.gr/mathimata-demidov-oktobrios-2021

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τον Νικολάι Ντεμίντοφ, τις αρχές της Οργανικής του Τεχνικής και τις δραστηριότητες του Demidov Studio Athens:

https://www.demidovstudioathens.gr
Βίκυ Γεωργιάδου
Προηγούμενο άρθροΚριτική για την παράσταση "Η Πανούκλα"
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη με την Λιούμπα Κριβοχίζα για την παράσταση "Λυσσασμένη μπαλαρίνα"