Εθνικό Θέατρο απευθείας σε ακριτικές περιοχές

Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η δεύτερη απευθείας μετάδοση  παράστασης του Εθνικού Θεάτρου σε ακριτικές περιοχές.  

Το περασμένο Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στην Αμοργό, στην Ικαρία (σε τρία διαφορετικά σημεία Αγιο Κήρυκο, Μάραθο και Αγιο Δημήτρη στης Ράχες), στην Ορεστιάδα και στους Φούρνους, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει   την «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Τσαρλς Ντίκενς, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου. 

Οι θεατές των ακριτικών αυτών περιοχών κατέκλυσαν από νωρίς τις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, όπου παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσήλωση και ενθουσιασμό την «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» σε απευθείας σύνδεση από το Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη».  Αξιοσημειώτη ήταν η ανταπόκριση των μικρών παιδιών στις ακριτικές πόλεις, όπου το μεγαλύτερο ποσοστό παρακολούθησε για πρώτη φορά θεατρική παράσταση.

 Το πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε από την Βουλή των Ελλήνων και το Εθνικό Θέατρο με κοινή διάθεση εξωστρέφειας, δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες ακριτικών και παραμεθόριων περιοχών να παρακολουθήσουν – σε κλειστούς χώρους που επιλέγουν οι Δήμοι - παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου σε απευθείας σύνδεση και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Σημείωση: η προγραμματισμένη απευθείας παράσταση στους Παξούς δεν πραγματοποιήθηκε – ο χώρος διεξαγωγής ήταν ανοιχτός - λόγω καιρικών συνθηκών.

Η επόμενη παράσταση που θα μεταδοθεί απευθείας θα είναι τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Προηγούμενο άρθροΚριτική για την παράσταση "Ο ήχος του όπλου"
Επόμενο άρθροΚριτική για την παράσταση "Χριστουγεννιάτικη Ιστορία"