Κριτική για την παράσταση "Φράνκι και Τζώννυ"

Φράνκι και Τζώννυ

Από τον Κωνσταντίνο Πλατή.

Μια από τις πιο αγαπημένες κομεντί του Hollywood επέλεξε ο Τάσος Αλαντζάς για να σκηνοθετήσει και να συμπρωταγωνιστήσει μαζί με τη Βίκυ Πάνου. Το εγχέιρημα ήταν αρκετά δύσκολο καθότι όλοι έχουν συνδέσει το έργο αυτό με τις εξαιρετικές ερμηνέιες του Αλ Πατσίνο και της Μισέλ Φάιφερ.

Η μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ είναι  ένας "πεντακάθαρος καμβάς" πάνω στον οποίο ζωγράφισαν οι υπόλοιποι συντελεστές.

Τα όμορφα σκηνικά της Ματίνας Μέγκλα έδειξαν εξ αρχής ότι η παράσταση θα βασιστεί στις σκηνές μέσα στην κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού.

Η ατμοσφαιρική μουσική δυναμίτισε  ακόμα περισσότερο το συγκινησιακό κλίμα και σίγουρα παρέσυρε το κοινό σε προσωπικές ταυτίσεις με τους χαρακτήρες του έργου.

Οι φωτισμοί του Χρήστου Τζιόγκα τόνισαν καίρια τις εναλλαγές συναισθημάτων και σκηνών.

Ο Τάσος Αλαντζάς διαχειρίστηκε με μεγάλη μαεστρία τόσο το σκηνοθετικό κομμάτι της παράστασης, όπου διατήρησε τον πολύ καλό ρυθμό, όσο και το ερμηνευτικό όπου ήταν αρκετά συγκινητικός και δημιούργησε ένα διαφορετικό χαρακτήρα από αυτό του Αλ Πατσίνο χωρίς να γίνει καρικατούρα του.

Η Βίκη Πάνου ήταν επίσης εξαιρετική στο ρόλο της δίνοντας έμφαση στην εσωτερική κατάσταση του χαρακτήρα.

Το δέσιμο των δύο ηθοποιών ήταν εμφανές και το εγχείρημα κρίνεται απόλυτα επιτυχημένο.

Άλλη μια πολύ καλή παράσταση στο θέατρο Αθηνά τώρα που σιγά-σιγά πλησιάζει το καλοκαίρι και το κοινό αναζητά παραστάσεις που δημιουργούν ευφορία και δίνουν ίσως το έναυσμα για ένα νέο ξεκίνημα παρά τις αντιξοότητες που υπάρχουν.

Όπως το τόλμησαν ο Τζώννυ και η Φράνκι δύο καθημερινοί άνθρωποι που δημιούργησαν το δικό τους κόσμο μέσα σε όχι και τόσο ελπιδοφόρες συνθήκες. Τολμήστε το κι εσείς!!!

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

Προηγούμενο άρθροΣεμινάριο σωματικού θεάτρου με τον Αριστοτέλη Μαγουλά στα Ιωάννινα
Επόμενο άρθροNorForSale | Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τον Πλωτίνο Ηλιάδη