Κριτική για την παράσταση "Οι τενόροι"

Από τον Κωνσταντίνο Πλατή.

Οι κωμωδίες καταστάσεων δεν είναι οι αγαπημένες μου και ο λόγος είναι ότι τις περισσότερες φορές το σενάριο είναι υποτυπώδες και ουσιαστικά απλά ένα «χαλί» πάνω στο οποίο δύσκολα μπορεί να πατήσει ο ηθοποιός αν δεν διαθέτει πηγαίο αυτοσχεδιαστικό ταλέντο.

Έχω δει λοιπόν πολλές παραστάσεις αυτού του είδους και πλέον μόνο αν το cast είναι «δυνατό» μου κινεί το ενδιαφέρον. Βλέπω λοιπόν στη συγκεκριμένη παράσταση να συμπρωταγωνιστούν ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και ο Πάνος Σταθακόπουλος. Τρεις από τους καλύτερους ηθοποιούς στον αυτοσχεδιασμό και με μεγάλη πείρα στην κωμωδία. Και ευτυχώς δεν διαψεύστηκα.

Ειδικά ο Τσαλταμπάσης που ο ρόλος του βασιζόταν λίγο περισσότερο στον αυτοσχεδιασμό ,ήταν παραπάνω από εξαιρετικός. Είναι από τους ηθοποιούς όπως και ο Σταθακόπουλος που μόνο με μια κίνηση των ζυγωματικών τους μπορούν να κάνουν τους κοιλιακούς σου να πάλλονται για αρκετή ώρα.

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης έχοντας αναλάβει και τη σκηνοθεσία έβαλε ακόμα μια επιτυχημένη παράσταση στο βιογραφικό του.

Ο Γιώργο Παπαζήσης με μικρό αλλά χαρακτηριστικό ρόλο έχει κι αυτός μερίδιο στην επιτυχία .

Αξιοπρεπής ήταν η Κωνσταντία Χριστοφορίδου που δεν επαναπαύτηκε στην πληθωρική της παρουσία και είχε καλές στιγμές.

Είναι σίγουρα μια καλή παράσταση του είδους της και αξίζει να την παρακολουθήσετε.

Μετά από καιρό μπορεί να μην θυμάστε την υπόθεση αλλά το χαρακτηριστικό γέλιο του Μάξιμου/Θανάση Τσαλταμπάση θα ηχεί σίγουρα στα αυτιά σας και θα σας θυμίζει πως στην κωμωδία γελάμε με τον πόνο κάποιου άλλου και αυτό το γέλιο είναι το «βάλσαμο» στον πόνο του .

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είδα την παράσταση την προηγούμενη Δευτέρα και ευχαριστώ πάρα πολύ τη Θεατρομάνια για την πρόσκληση.Η παράσταση είναι πραγματικά εκπληκτική.Όλοι οι ηθοποιοί είναι υπέροχοι.Ο Τσαλταμπάσης βγάζει απίστευτο γέλιο και ο Κυριακίδης απλά εκπληκτικός.Δε σταματάς να γελάς και οι ατάκες έρχονται η μία μετά την άλλη.Πολύ καλή δουλειά.Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές!!!