Κριτική για την παράσταση "Στο φαλιμέντο του κόσμου"

Στο Φαλιμέντο Του ΚόσμουΑπό τον Κωνσταντίνο Πλατή

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουμε δει να ζωντανεύουν επί σκηνής προσωπικότητες, που έχουν αφήσει το στίγμα τους, όπως η Σωτηρία Μπέλλου, ο Ελευθέριος Βενιζέλος και άλλοι.

Έφτασε η ώρα λοιπόν να δούμε να «ανασταίνεται» άλλη μια σπουδαία και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Ο Νικόλας Άσιμος. Η προσωποποίηση της αναρχίας, ένας καλλιτέχνης, που έζησε οριακά και όπως ήταν φυσικό σε τέτοιες περιπτώσεις, όχι για πολύ. Το καλλιτεχνικό έργο, που άφησε όμως πίσω τού δίνει τη δυνατότητα να τριγυρνάει ακόμα ανάμεσα μας και αυτήν τη φορά και με τη «φυσική» του παρουσία.

Στη σκηνή του «Σταυρού του Νότου», λοιπόν, ο Βαγγέλης Καζαντζής, ο Δημήτρης Χατζηδημητρίου, ο Διονύσης Μακρής και η Κατερίνα Μακαβού ενορχήστρωσαν και ερμήνευσαν με απλότητα και φρεσκάδα αγαπημένα τραγούδια του σπουδαίου αυτού καλλιτέχνη και ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης μεταμορφώθηκε στον "τρελό των Εξαρχείων", που όλοι όσοι δεν είχαμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε, έχουμε σχηματίσει στο μυαλό μας. Τον τραγουδοποιό, που στους στίχους του ενσωμάτωνε δύο από τα βασικά στοιχεία, που τον χαρακτήριζαν ως προσωπικότητα και τα οποία είχε την ικανότητα να εκδηλώνει συγχρόνως. Την αγριότητα και την ευαισθησία.

Τον είδαμε να τριγυρνάει ανάμεσα μας με τη μαγκούρα του, να ερμηνεύει ο ίδιος τα τραγούδια του και να δείχνει εγκλωβισμένος μέσα σε μια μουσική σκηνή, με ανθρώπους που πίνοντας το ποτό τους, είχαν περισσότερο την ανάγκη να παρατηρήσουν με «ασφάλεια» αυτό το θεατρίνο του δρόμου παρά να τον ακολουθήσουν στο προφητικό ταξίδι της αναζήτησης των Κροκανθρώπων.

Αυτός πάντως και η παρέα που τον συνόδευε έκαναν ότι μπορούσαν και με το παραπάνω.

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ