Κριτική για την παράσταση "Το όνομά μου είναι Rachel Corrie"

Το όνομά μου είναι Rachel CorrieΑπό τον Κωνσταντίνο Πλατή.

Το θέατρο Παραμυθίας είναι το πρώτο θέατρο που άνοιξε στην περιοχή του Κεραμεικού και μέχρι τώρα διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού με τις παραστάσεις που ανεβάζει.

Μία από αυτές   είναι και αυτή. Η Μάνια Παπαδημητρίου που σκηνοθετεί το έργο ήταν αρχικά ο λόγος που επέλεξα να πάω στο θέατρο αλλά στη συνέχεια βρήκα πολλούς ακόμα. Οι ηθοποιοί της παράστασης είναι νέα παιδιά που  αποφοίτησαν πρόσφατα από τη Δραματική Σχολή αλλά προσέξτε, από το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν. Αυτό σημαίνει ότι με το που ξεκινάει η παράσταση βλέπεις μια συνηθισμένη κοπέλα να μεταμορφώνεται σε μια σπουδαία προσωπικότητα όπως ήταν αυτή της Rachel Corrie.

Η Μάνια Παπαδημητρίου έχει καθοδηγήσει άριστα τους τρεις ηθοποιούς και με αρκετά σκηνοθετικά ευρήματα τραβάει το θεατή και τον οδηγεί στην Παλαιστίνη εκεί όπου η ηρωική  αυτή ακτιβίστρια αποτύπωσε τη συγκλονιστική της εμπειρία στο ημερολόγιο της, μέχρι τη στιγμή που μια μπουλντόζα του ισραηλίτικου κράτους πέρασε από πάνω της και της στέρησε τη ζωή, δίνοντας της όμως με αυτό τον τρόπο  μια θέση στην αιωνιότητα μέσα από τα γραπτά της που έγιναν γνωστά σε όλο τον κόσμο.

Η Ιουλία Γεωργίου δίνει μια εξαιρετικά πολυεπίπεδη ερμηνεία και ο θεατής έχει τη δυνατότητα να διακρίνει όλες εκείνες τις πτυχές του χαρακτήρα της ηρωίδας. Η ενέργεια της πάνω στη σκηνή είναι αστείρευτη και είναι σίγουρο ότι θα μας απασχολήσει και τα επόμενα χρόνια.

Η Καίτη Ιωαννίδου και ο  Θεοφάνης Μιλλεούνης παρά το ότι έχουν μικρότερους ρόλους, δημιουργούν ένα δεμένο σύνολο και καταφέρνουν  να αφήσουν το στίγμα τους στην παράσταση.

Οι video προβολές από τη Μαργαρίτα Μαντά, την Αγγέλα Δεσποτίδου και τη  Μάτα Καστρισίου επιβεβαιώνουν απόλυτα  το χαρακτηρισμό της παράστασης ως  «ντοκουμέντο» .

Είναι σίγουρα μια παράσταση που αν δε σε κινητοποιήσει να αντιδράσεις ως άνθρωπος για όλα αυτά που συμβαίνουν δίπλα μας και τα προσπερνάμε ,τότε σίγουρα θα σε κάνει να νοιώσεις ενοχή για αυτή σου την απάθεια.

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

Προηγούμενο άρθροΑφιέρωμα στον Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο θέατρο «Φούρνος»
Επόμενο άρθροΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ