Οι υποψήφιοι ηθοποιοί για το βραβείο «Δημήτρης Χορν» 2020

20 Χρόνια

Βραβείο «Δημήτρης Χορν»

Δευτέρα 09 Μαρτίου 2020

Θέατρο «Δημήτρης Χορν», 7μμ

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την θέσπιση του Βραβείου «Δημήτρης Χορν» (2001-2020).

Το  βραβείο  «Δημήτρης Χορν» 2020  θα απονεμηθεί  σε εκδήλωση  που  θα πραγματοποιηθεί  τη Δευτέρα 09 Μαρτίου 2020,  στις  19:00, στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» (Αμερικής 10).

Το επαμειβόμενο Βραβείο «Δημήτρης Χορν» (για  εικοστή χρονιά φέτος) είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει  κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος  από περγαμηνή.

Το  βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου  άντρα  ηθοποιού  κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε  ο Σταμάτης  Φασουλής  και  το  χρηματοδοτεί  ο  Γιάννης Χορν.

Οι  πέντε  υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» για τη σαιζόν 2018-2019, με αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

-Αυγουστίνος Κούμουλος  για  τον ρόλο του  ως  Σκλαβί στο «Σκλαβί»  της  Ξένιας Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία  Θωμά Μοσχόπουλου - Σοφίας Πάσχου  (Πόρτα). 

-Έκτορας Λιάτσος  για τον ρόλο  του Τζιμ Ο ´Κοννορ στον «Γυάλινο Κόσμο» του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζά (Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας), για τους ρόλους των Μπέρναρντ, Μπέρναρντ και Μάικλ Μπλακ στο «Ένας αριθμός» της Κάρυλ Τσέρτσιλ,  σε σκηνοθεσία   Ανδρέα Γ.Ανδρέου  (Bios) και για τον ρόλο του Εστραγκόν στο «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ, σε σκηνοθεσία  Έλενας Μαυρίδου (Θέατρο Χώρος).

 Βασίλης Μαγουλιώτης  για το ρόλο του Έριχ  στις «Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης» του Έντεν Φον Χόρβατ , σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη (Θέατρο Τέχνης- Κάρολος Κουν/ Υπόγειο).

-Μιχαήλ Ταμπακάκης  για τον ρόλο του Μπίλι  στο «Η γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;» του Έντουαρντ Άλμπι, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη  (Θησείον- Ένα Θέατρο για τις Τέχνες).

 -Γιωργής Τσουρής  για τον ρόλο του Γρηγόρη στα «170 τετραγωνικά (Moonwalkτου Γιωργή Τσουρή,  σε σκηνοθεσία  Γιώργου Παλούμπη (Από Μηχανής Θέατρο).

Την εκδήλωση  θα ανοίξει ο Σταμάτης Φασουλής. Στο θεσμό του  Βραβείου  θα  αναφερθεί   ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη).

Ο περυσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Μιχάλης Συριόπουλος,  θα παραδώσει το χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν που είχε λάβει κατά την περυσινή βράβευσή του,  στον φετινό βραβευθέντα.

Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής  και  ο Θεοδόσης Ισαακίδης.  Τη βραδιά επιμελείται σκηνοθετικά  ο  Γιώργος Λύρας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.