76

Η Μαγεμένη Ψυχή

από 04/10 έως 25/10
Κείμενο: από το ομώνυμο βιβλίο του Ρομαίν Ρολλάν
Διασκευή: Ξανθή Ταβουλαρέα
Σκηνοθέτης: Ξανθή Ταβουλαρέα – με την αμέριστη βοήθεια της Βαρβάρας Πεντζερίδου
Σκηνικά: Ρέον – Θεατρικό Καλλιτεχνικό Εργαστήριο
Κουστούμια: Ρέον – Θεατρικό Καλλιτεχνικό Εργαστήριο
Μουσική: Βαλάντης Τερζόπουλος (aka Electric Looser)
Ερμηνεύουν: Ξανθή Ταβουλαρέα, Φίλη Μαρσώ

Περιγραφή

Το εγχείρημα ήταν ριψοκίνδυνο. Πώς να συμπυκνωθούν χιλιάδες σελίδες σε μια παράσταση; Τι να κρατήσεις και τι να αφήσεις πίσω; To τελικό, το δραματοποιημένο κείμενο θα έχει άραγε συνοχή; Η Ξανθή Ταβουλαρέα το τόλμησε και έτσι πέρσι «Η Μαγεμένη Ψυχή», το ογκωδέστατο και αριστοτεχνικά γραμμένο βιβλίο του Γάλλου Νομπελίστα συγγραφέα Ρομαίν Ρολλάν ανέβηκε στο θέατρο. 

Το εγχείρημα πέτυχε, γι’ αυτό και η παράσταση επαναλαμβάνεται και φέτος. Για τις τέσσερις Τετάρτες του Οκτωβρίου, στο θέατρο Αλκμήνη.

Περισσότερα

 

«Η Μαγεμένη Ψυχή» είναι ένα έργο που ακροβατεί ανάμεσα στο ρεαλισμό και την ποίηση, το οποίο μέσα από την ιστορία δύο εκ διαμέτρου αντίθετων ηρωίδων- μα τελικά τόσο συμπληρωματικών, ρίχνει φως ακόμη και στην πιο μικρή λεπτομέρεια της γυναικείας ψυχοσύνθεσης.

Πλοκή
Η Αννέτα ανακαλύπτει στα συρτάρια του νεκρού πατέρα της τα γράμματα μιας άλλης γυναίκας, της Συλβί. Της αδερφής της. Έρχεται σ’ επαφή μαζί της και μαγεύεται από την διαφορετικότητά της. Και κάπως έτσι, επιχειρώντας η μια να γνωρίσει καλύτερα την άλλη, οι δύο γυναίκες αγαπιούνται, αλλά και κοντράρονται. Ακόμη όμως και αν οι κόσμοι τους είναι τόσο διαφορετικοί-κάπου στο βάθος- το ξέρουν πως αυτές οι δύο είναι «ένα»… Μια Ψυχή…

Κίνηση: Κωνσταντίνα Μαντζίκα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Αλκμήνη

από 04/10 έως 25/10
Αλκμήνης 8-12, Γκάζι
Τηλ: 210 3428650 Email: info@theatro.gr Website: www.theatro.gr

Εισιτήρια: 10 € (γενική είσοδος), 8 € (φοιτητικό), ΑΜΕΑ: δωρεάν
Πληροφορίες: 210 3428650

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ 21:30
Π
Π
Σ
Κ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ