Πνεύμονες - Lungs

Αρχείο Παίχτηκε από 16/10/2017 έως 01/04/2018
στο Tempus Verum - Εν Αθήναις
Διάρκεια: 75’
Μετάφραση: Κρίστελ Καπερώνη
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Λάλος
Σκηνογραφία: Μιχάλης Σαπλαούρας
Κοστούμια: Μιχάλης Σαπλαούρας
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης
Ερμηνεύουν: Βάσω Καβαλιεράτου, Μάξιμος Μουμούρης

Περιγραφή

Μετά την επιτυχημένη πορεία του έργου, ο Δημήτρης Λάλος παρουσιάζει στο θέατρο Tempus Verum Εν Αθήναις: «Πνεύμονες – Lungs» του Ντάνκαν Μακ Μίλαν για μόνο 20 παραστάσεις

Περισσότερα

Οι «Πνεύμονες» (2011) του βραβευμένου Άγγλου συγγραφέα Duncan Macmillan, είναι μια ιστορία αγάπης, αμείλικτα ειλικρινής, αστεία και επίκαιρη. Ένας άντρας και μια γυναίκα, μορφωμένοι, γύρω στα τριάντα προσπαθούν να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον τους. 

 «Ένα παιδί; Είναι σαν να μου έριξες μπουνιά στη μούρη και μετά μου ζήτησες να σου λύσω μια μαθηματική εξίσωση».

 Ο χρόνος όμως είναι εναντίον. Αν περιμένουν τις κατάλληλες συνθήκες δεν θα το κάνουν ποτέ. Απ’ τη μια η επιθυμία για ένα παιδί και απ’ την άλλη η αγωνία για το περιβάλλον, τον υπερπληθυσμό, την παγκόσμια κρίση και την πολιτική αστάθεια.

 «Το ανθρακικό αποτύπωμα ενός παιδιού στον πλανήτη ζυγίζει 10.000 τόνους διοξειδίου, δηλαδή όσο το βάρος του Πύργου του Άιφελ».

 Μα πώς να αποφασίσεις για το μέλλον σου, όταν αυτό προβλέπεται τόσο δυσοίωνο; Το έργο δίνει φωνή στη «Γενιά της Αβεβαιότητας» που μέσα από τις καταιγιστικές αλλαγές και τις συναισθηματικές μεταπτώσεις βρίσκει τρόπο να χαράξει τη δική της πορεία ζωής.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΝΤΑΝΚΑΝ ΜΑΚ ΜΙΛΑΝ
Ο Ντάνκαν Μακ Μίλαν, επικεντρώνεται στην ουσία του θεάτρου διερευνώντας τη θεατρική γραφή, απογυμνωμένη από υποδείξεις: «Το έργο γράφτηκε για να παιχτεί σε άδεια σκηνή. Δεν υπάρχουν σκηνικά, δεν υπάρχουν έπιπλα, ούτε φροντιστήριο, ούτε παντομίμα. Δεν υπάρχουν αλλαγές κοστουμιών. Το φως και ο ήχος δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για να δηλώσουν αλλαγή στον χρόνο ή στον χώρο». Μια αντανάκλαση της πραγματικότητας χωρίς τα θεατρικά εφέ της ψευδαίσθησης.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:
«Συγκινητικό και αστείο» - Herald Sun
«Έξυπνο και διεγερτικό» - Washington Post
«Χειμαρρώδες και για πολύ ώρα άκρως ξεκαρδιστικό» - Timeout London

Δραματολόγος: Κατερίνα Διακομοπούλου
Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης
Video/Trailer: Θάνος Κερμίτσης
Παραγωγή: Εταιρεία θεάτρου ΤempusVerum
Προβολή - Επικοινωνία: BrainCo S.A.

Βίντεο

1 ΣΧΟΛΙΟ