277 μέτρα

Διάρκεια: 120’
Σκηνοθέτης: Άννα Τζάκου
Ερμηνεύουν: Μαρία-Όλγα Αθηναίου, Αντώνης Τσίλλερ

Σχετικά

Η περφόρμανς 227 μέτρα αποτελεί μια συμμετοχική περιήγηση στο υψηλότερο σημείο της Αθήνας. Περφόρμερς και θεατές επιτελούν μια ανάβαση στο λόφο του Λυκαβηττού. Χρόνος της δράσης, η ανατολή του ηλίου- την ώρα που η σκιά του λόφου υποχωρεί σταδιακά, αφήνοντας την πόλη στο φως.
Το δάσος με τους Αθανάτους, η θέα από το εκκλησάκι, το τοπίο από κεραίες, ταράτσες και τσιμέντο, εξετάζονται ως μορφές που μας ωθούν να ονειρευτούμε εκ νέου την πόλη, αναστέλλοντας έστω και προσωρινά στερεοτυπικές της αναγνώσεις.
Οι θεατές καλούνται να ψηλαφήσουν τις ανάγλυφες υφές όσων κοιτάνε, σαν τα μοτίβα ενός μισοτελειωμένου υφαντού, που τα ανακαλύπτουν σε παρόντα χρόνο. Μετατοπίζονται από το προφανές στο απρόσμενο, από το θέαμα στο βίωμα, με στόχο να αποκαλυφθούν συνειρμικά, λανθάνοντα και ενδόμυχα αφηγήματα της πόλης: πιθανοί τρόποι σύνδεσης του καθενός μας με το σώμα της.

Εκκίνηση : Σταθμός αφετηρίας του Τελεφερίκ (οδός Αριστίππου)

Για την παρακολούθηση της παράστασης το κοινό θα πρέπει να έχει προμηθευτεί εγκαίρως δελτίο εισόδου από τα εκδοτήρια του ΕΦ.
Προτείνεται οι θεατές να φορούν άνετα παπούτσια για την ανάβαση του λόφου και προληπτικά να έχουν προμηθευτεί νερό
Τρόποι προσέλευσης: Από το μετρό Ευαγγελισμός, ή με αυτοκίνητο και προτεινόμενη στάθμευση στις οδούς Κλεομένους ή Δεινοκράτους

*277 μέτρα είναι η απόσταση της κορυφής του Λυκαβηττού από την επιφάνεια της θάλασσας.

Έναρξη παράστασης: 05:30 π.μ.

Δραματουργία: Μάριος Χατζηπροκοπίου
Εικαστική σύνθεση, επιμέλεια και performance: Αντώνης Αντωνίου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάριος Βούρος
Παραγωγή: Κωστής Παναγιωτόπουλος
Γραφιστική επιμέλεια αρχιτεκτονικού υλικού: Γιώργης Νουκάκης

Εισιτήρια: Ελεύθερη είσοδος με δελτία εισόδου. Το κοινό μπορεί να προμηθευτεί τα δελτία από τα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.