3ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων

Σχετικά

Ο Οργανισμός Εταιρικών Θιάσων του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Ο.Ε.Θ.-Σ.Ε.Η.), οργανώνει το 3ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων, υπό τη αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, από 9/4/2016 έως 17/4/2016, στο θέατρο «ΑΛΦΑ».

Στο φεστιβάλ, συμμετέχουν 9 εταιρικοί θίασοι (οκτώ παραστάσεις για μεγάλους και μία για παιδιά), με έργα του διεθνούς και του ελληνικού ρεπερτορίου..

Ο Οργανισμός Εταιρικών Θιάσων (Ο.Ε.Θ.) δημιουργήθηκε το 1958 και αποτέλεσε το πνευματικό βάθρο της θεατρικής κίνησης του τόπου και έγινε το απαραίτητο όργανο που μπορεί να οδηγήσει το Θέατρο στο σωστό δρόμο και στη συγκεκριμένη αποστολή του.

 Επέτυχε την έναρξη ανέγερσης δημοτικών θεάτρων. Πρόβαλε και ανέπτυξε τους σκοπούς τής συνεταιριστικής ιδέας, δηλαδή την ανάπτυξη συνεταιριστικής εργασίας και τη βελτίωση των όρων εργασίας.

Στήριξε και βοήθησε οικονομικά πάνω από 150 εταιρικούς θιάσους και πάνω από 1.000 θεατρικές παραγωγές, συμβάλλοντας στη δημιουργική ανάπτυξη του θεάτρου στη χώρα μας και δίνοντας σε θιάσους τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διεθνή φεστιβάλ.

Εφέτος γιορτάζουμε τα 40 χρόνια από τη επαναλειτουργία του ΟΕΘ μετά την μεταπολίτευση (1976-2016) και το 3ο φεστιβάλ, είναι αφιερωμένο στην Ελεύθερη Έκφραση στο Θέατρο και γενικότερα στην Τέχνη.

 Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα γίνεται, προαιρετικά από το κοινό, συγκέντρωση τροφίμων για το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Ηθοποιών

Οι Εταιρικοί Θίασοι που συμμετέχουν στο 3ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων ΟΕΘ-ΣΕΗ και το πρόγραμμα είναι:

ΕΝΑΡΞΗ
Σάββατο 9/4

1. ΟΜΑΔΑ ΚΡΙΣΗΣ
«Ειρήνη» Αριστοφάνη, Διασκ. Γ. Καλαντζόπουλου
(Παιδικό-Πρωί)

Κυριακή 10/4

2. ΟΜΑΔΑ ΘΕΣΗ
«Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του William Shakespeare

Κυριακή 10/04

3. 4FRONTAL
«Οικογένεια Μπες-Βγες»  Διασκ. του μυθιστ. του Γιάννη Ξανθούλη

Δευτέρα 11/4

4. aRT
«The Lyons» του Nicky Silver

Τρίτη  12/4

5. ΣΥΝΑRΤΗΣΗ
«Ράφτης Γυναικών» του Ζωρζ Φεϋντώ

Τετάρτη 13/4

6. ΟΜΑΔΑ ΔΥΝΑΜΟ
«Αποσύμπλεξη» του Remi De Vos

Πέμπτη 14/4

7. ΟΜΑΔΑ ΓΕΦΥΡΑ
«Sex Cells» (Τα Μωρά της Αφροδίτης) της Anna Longaretti

Παρασκευή 15/4

8. ΣΥΝ-ΘΗΚΗ
«ΦΡΟΥΡΑ ΣΤΟ ΡΗΝΟ» της Λίλιαν Χέλμαν

Σάββατο 16/4

9. ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ
«Αποστολή» του Χάινερ Μύλλερ

Κυριακή 17/4

ΛΗΞΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 

Εισιτήρια: Ελεύθερη Είσοδος (Απαραίτητη κράτηση θέσης)