Άλφα εις την Ν, Όταν η Ψυχή συναντάει το Σύμπαν

Αρχείο Παίχτηκε από 01/04/2017 έως 31/05/2017
στο Σταθμός
Διάρκεια: 75'
Συγγραφέας: Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη
Σκηνοθέτης: Μαρία Τσαρούχα, Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη
Ερμηνεύουν: (με σειρά εμφάνισης) Νίκος Τουλιάτος, James Konstantinidis, Κατερίνα Μπουζάνη, Γιάννης Χαντέλης, Σωτηρία Χρυσικοπούλου

Περιγραφή

Η καλλιτεχνική ομάδα Μεταμόρφωση σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, αναλαμβάνει την παραγωγή του θεατρικού έργου Άλφα εις την ν (αν), Όταν η Ψυχή συναντάει το Σύμπαν της Κωνσταντίνας Γιαμπουράνη.

Περισσότερα

Ένα διαγαλαξιακό, γραφειοκρατικό, σουρεαλιστικό παραμύθι

 

Το έργο:

O Άγγελος, η Eιρήνη, η Αγάπη και ο Πάρης είναι τέσσερις οντότητες με εξωγήινη νοημοσύνη που έρχονται στη Γη για να μας αποκαλύψουν αλήθειες που κρύβει η καρδιά του σύμπαντος και έχουν να κάνουν με τη δύναμη της ψυχής που εξυψώνει τον άνθρωπο πάνω από τις δυσκολίες και τις υποχρεώσεις που τον εμποδίζουν να εκφράσει την πραγματική του φύση.

Tο σκηνικό στήνεται σε ένα λογιστικό γραφείο στον εξωπλανήτη Άρπα Γη. Οι κυβερνήτες του πλανήτη ήταν επιστήμονες που οραματίζονταν ένα φωτεινό μέλλον και αποτελούσαν την ενθ-ουσία και όχι την εξ-ουσία. Όλα όμως θα ανατραπούν όταν φτάσουν κάποια όντα από τη Σελήνη και θα πάρουν το νόμο της φυσικής Ε=mc2 για να τον εφαρμόσουν στην πολιτική.

Η παράσταση έχει διπλό στόχο: Πρώτον ο θεατής να μάθει πράγματα για τη Φυσική και την Αστρονομία που θα παρουσιαστούν με τη μέθοδο επαυξημένης πραγματικότητας Projection Mapping (χαρτογραφημένη προβολή) και χρήση προηγμένων γραφικών κινηματογραφικής ποιότητας. Δεύτερον, ο θεατής να κατανοήσει τη σύνδεση του ανθρώπου με όλο το σύμπαν και να αισθανθεί ότι αποτελεί μέρος του μεγάλου θαύματος της ζωής. Προς αυτήν την κατεύθυνση έχει γίνει η σκηνοθεσία της Μαρίας Τσαρούχα (με τη νέα θεωρία και μέθοδο Perceptual Acting and Directing) και της Κωνσταντίνας Γιαμπουράνη.

Με αφορμή το έργο, πριν από την έναρξη της κάθε παράστασης, διακεκριμένοι επιστήμονες θα κάνουν μικρές, ουσιαστικές εισαγωγές με θέμα την απαραίτητη σύνδεση της Επιστήμης με την Τέχνη για την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Στην πρεμιέρα την παρουσίαση ανέλαβαν ο αστροφυσικός και εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, κ. Ξενοφώντας Μουσάς και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, κ. Αρτέμης Αθανασάκης, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, συγγραφέας και στέλεχος της Εκπαίδευσης.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΜΟΝΤΑΖ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ- ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη
VIDEO MAPPING SPECIALISTS VMS44 (www.vms44.com)
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ Γιώργος Αντωνίου
ΣΥΝΘΕΣΗ ΛΥΡΑΣ Νίκος Ξανθούλης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ Κατερίνα Καλέντζη, OCPpro
Links www.facebook.com/metamorfosi.productioncompany