Η Αλίκη στη χώρα των Ψαριών

Αρχείο Παίχτηκε από 20/05/2017 έως 09/09/2017
Συγγραφέας: Γιάννης Ξανθούλης
Σκηνοθέτης: Χρήστος Τριπόδης
Ερμηνεύουν: Μαρία Θωμά (Δίδυμα φεγγάρια), Τζούλι Τσόλκα (Μπρούσκο), Βασίλης Γιακουμάρος (Στο καλό γλυκιά μου συμπεθέρα, Μαύρα Μεσάνυχτα), Χρήστος Τριπόδης (Κόκκινο Δωμάτιο, 10η εντολή), Δημήτρης Ζωγραφάκης (Μαρία η Άσχημη), Φαίη Ψωμαδάκη, Χριστίνα Χρήστου.

Σχετικά

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η θεατρική εταιρία «Μέθεξις», παρουσιάζουν το ανατρεπτικό και πολυεπίπεδο παραμύθι του Γιάννη Ξανθούλη «Η Αλίκη στη χώρα των Ψαριών».

Η μικρή Αλίκη ξεκινάει για διακοπές. Το καράβι που τη μεταφέρει βυθίζεται και η ίδια σώζεται από ένα δελφίνι. Μέχρι να συναντήσει και πάλι τους γονείς της θα πρέπει να φιλοξενηθεί για λίγο στο βυθό της θάλασσας. Ξαφνικά χάνει την εμπιστοσύνη των ψαριών και βρίσκεται να είναι αιχμάλωτή τους. Με τη βοήθεια του δελφινιού θα προσπαθήσει να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη των καινούριων φίλων της. Η ίδια για να το καταφέρει αυτό γίνεται δασκάλα στο βυθό και αναλαμβάνει να διδάξει στα ψάρια πως ζούνε οι άνθρωποι. Τα ψάρια μαθαίνοντας να μιμούνται τους ανθρώπους, θα αποκτήσουν όλα τα άσχημα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης, θα γίνουν εγωκεντρικά, φιλοχρήματα, πολεμοχαρή, θα αρχίσουν να μετρούν την αξία τους με βάση την αξία που έχουν στις ανθρώπινες αγορές. Η Αλίκη καταλαβαίνει πως τα μαθήματα που τους έκανε
δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε καλό. Mέσα σε όλα αυτά η Αλίκη και όσοι ζουν στο Βυθό έρχονται αντιμέτωποι με την φοβερή και τρομερή Πετραιολοκηλίδα. Θα καταφέρει η Αλίκη να διορθώσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί; Θα καταφέρει να κάνει τα ψάρια και πάλι ψάρια και να τους μάθει πως το χρήμα δεν είναι η μεγαλύτερη αξία της ανθρώπινης φύσης; Θα καταφέρει να τους μάθει την αξία της αγάπης, της φιλίας, της ελπίδας και της συγνώμης;

Μια διαδραστική και επίκαιρη παράσταση που με πολύ μουσική, φαντασία και χιούμορ σχολιάζει την εποχή μας, αποκαλύπτει τις αξίες της οικογένειας, της φιλίας, της ανιδιοτέλειας,  της υπευθυνότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος.  Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το έργο να εκτιμούν τις δυνατότητές τους, να κρίνουν καλά πριν εμπιστευτούν κάποιον, να φροντίζουν για την διατήρηση και ισορροπία του οικοσυστήματος και να αποδέχονται τη διαφορετικότητα.

Ενδυματολόγος: Ματίνα Μέγκλα
Σκηνικά: Θανάσης Κόκκας
Μουσική: Μιχάλης Τριπόδης
Παραγωγή: Μέθεξις

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ
Σάββατο 20 Μαΐου- Καλαμάτα
Κυριακή 21 Μαΐου- Θέατρο Ριάλτο "Αλέκος Αλεξανδράκης"
Πέμπτη 8 Ιουνίου- Βεάκειο Θέατρο
Σάββατο 10 Ιουνίου- Χαλκίδα
Τετάρτη 14 Ιουνίου- Βύρωνας
Κυριακή 18 Ιουνίου- Γαλάτσι
Τετάρτη 28 Ιουνίου- Γέρακας
Τρίτη 4 Ιουλίου- Τρίπολη
Δευτέρα 10 Ιουλίου- Πτολεμαΐδα
Τρίτη 11 Ιουλίου- Βέροια
Τετάρτη 12 Ιουλίου- Λάρισα
Πέμπτη 13 Ιουλίου- Κατερίνη
Παρασκευή 14 Ιουλίου- Βόλος
Δευτέρα 17 Ιουλίου- Ρέθυμνο
Τρίτη 18 Ιουλίου- Σητεία
Τετάρτη 19 Ιουλίου- Άγιος Νικόλαος
Πέμπτη 20 Ιουλίου- Ιεράπετρα
Πέμπτη 21 Ιουλίου- Μοίρες
Σάββατο 23 Ιουλίου- Ηράκλειο
Κυριακή 24 Ιουλίου- Χανιά
Τετάρτη 26 Ιουλίου- Ακράτα
Πέμπτη 27 Ιουλίου- Πρέβεζα
Παρασκευή 28 Ιουλίου Άρτα
Σάββατο 29 Ιουλίου- Αίγιο
Κυριακή 30 Ιουλίου- Κιάτο
Δευτέρα 31 Ιουλίου- Ολυμπία
Τρίτη 1 Αυγούστου- Νέα Μάκρη
Τετάρτη 2 Αυγούστου- Κάλαμος
Παρασκευή 4 Αυγούστου- Σαρωνίδα
Τετάρτη 16 Αυγούστου Αλιβέρι
Δευτέρα 28 Αυγούστου- Ρεματιά
Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου Ηλιούπολη
Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου- Νίκαια
Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου- Παπάγου
Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου- Αθήνα "Ελληνίς"

Κρατήσεις: 2107622034 & 6943290294