Ανδρόγυνο +

Αρχείο Παίχτηκε από 09/12/2022 έως 27/01/2023
στο Olvio
Διάρκεια: 85' χωρίς διάλειμμα
Κείμενο: Χριστίνα Σαμπανίκου
Σκηνοθέτης: Βίκυ Αδάμου
Σκηνογραφία: Lazy Boy*
Κοστούμια: Lazy Boy*
Φωτισμοί: Lazy Boy*
Μουσική: Άλκης Μπούφης (επιμέλεια)
Κίνηση: Ιωάννα Καμπυλαυκά
Ερμηνεύουν: Χριστίνα Σαμπανίκου (Επιστημονική κοινότητα), Βίκυ Αδάμου (Θηλυκό), Γιάννης Οικονομίδης (Αρσενικό)

Περιγραφή

Η ανατρεπτική παράσταση της Βίκυς Αδάμου και της Χριστίνας Σαμπανίκου επιστρέφει για 4η χρονιά, αυτή τη φορά στο θέατρο OLVIO, από τις 9 Δεκεμβρίου για έναν ακόμη κύκλο παραστάσεων.

Περισσότερα

μια στερεοτυπική φάρσα από κουρασμένες λέξεις

Το ευρηματικό έργο που έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από κριτικούς και κοινό μιλάει για την πατριαρχία και την έμφυλη βία, σατιρίζοντας με ευρηματικό τρόπο τα στερεότυπα μίας συντηρητικής κοινωνίας.

Στην πορεία της εξέλιξης της, έχει αναπτυχθεί και εμπλουτιστεί με την οπτική του φύλου μέσα και από την επιστημονική υποστήριξη και βιωματική συνεργασία με τη Συμμαχία των Φύλων- Gender Alliance Initiative.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Σύσσωμη η Επιστημονική Κοινότητα επί σκηνής με τη βοήθεια δύο στερεοτύπων που έχουν παραδώσει το σώμα τους και τον καταστροφικό τους έρωτα στην επιστήμη, αποκαλύπτει στο κοινό τα αποτελέσματα ερευνών και μελέτης επί σειρά ετών πάνω στο Αρσενικό και το Θηλυκό και τη μεταξύ τους σχέση.

Το έργο επιχειρεί με τη βοήθεια του κοινού να δώσει απαντήσεις πάνω σε θεμελιώδη ερωτήματα: Τι ορίζεται ως Ανδρόγυνο; Είναι ο Γάμος μια κοινωνική απειλή; Μπορούν δύο ψυχές να μονιάσουν κάτω από την ίδια στέγη; Σπάνε τα στερεότυπα και αν ναι, τι ήχο κάνουν;

Μαρτυρίες ζευγαριών που έχουν απασχολήσει τους ειδικούς με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους παίρνουν σάρκα και οστά μπροστά στους θεατές σε μια προσπάθεια κατανόησης πριν προλάβουν να αντιδράσουν.

Μία μαύρη κωμωδία που συνδυάζει το stand up με τον αυτοσχεδιασμό, την παντομίμα και το σωματικό θέατρο. Η συνάντηση πολλών και διαφορετικών θεατρικών τεχνικών δημιουργεί μία παράσταση που ποτέ δεν είναι ίδια. Κάθε φορά εξελίσσεται και μεταμορφώνεται ανάλογα με την επίδραση του κοινού. Ταυτόχρονα και αναπάντεχα θίγει το θέμα της έμφυλης βίας και τη σκοτεινή πλευρά μιας βαθιά στερεοτυπικής κοινωνίας.

Φωτογραφίες: Φώτης Πλέγας Γ.

Aφίσα παράστασης: Σοφία Αποστολοπούλου

Trailer παράστασης: Στέφανος Κοσμίδης (ORKI)

Φωτογραφίες