Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη

Αρχείο Παίχτηκε από 05/10/2019 έως 08/12/2019
στο Vault
Διάρκεια: 80' (χωρίς διάλειμμα)
Κείμενο: Περικλής Μοσχολιδάκης
Σκηνοθέτης: Περικλής Μοσχολιδάκης
Σκηνογραφία: Μάριος Βουτσινάς
Κοστούμια: Μάριος Βουτσινάς
Φωτισμοί: Άκης Σαμόλης
Μουσική: Κωνσταντίνος Χίνης
Ερμηνεύουν: Μάγδα Κατσιπάνου
Τραγουδούν & παιζουν μουσικό όργανο: Βιολοντσέλλο : Κωνσταντίνος Χίνης

Περιγραφή

Μετά από 2 χρόνια και 110 παραστάσεις, η “Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη”, σε κείμενο - σκηνοθεσία Περικλή Μοσχολιδάκη με τη Μάγδα Κατσιπάνου στο ρόλο της Αγγέλικας Νίκλης Σολωμού, επιστρέφει, λόγω της μεγάλης αποδοχής από κοινό και κριτικούς, στον Πολυχώρο VAULT, για έναν νέο κύκλο παραστάσεων από το Σάββατο 5 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, κάθε Σάββατο στις 18:15 και Κυριακή στις 21:00, για 20 ακόμη παραστάσεις.

Περισσότερα

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η Αγγέλικα Νίκλη πουλήθηκε σε ηλικία 13 ετών στον Κόντε Νικόλαο Σαλαμών για να γίνει παλλακίδα του – μαντενούτα του και έκανε μαζί του δύο νόθα αγόρια, τον Διονύσιο που αναδείχτηκε Εθνικός ποιητής των Ελλήνων και τον Δημήτριο που έγινε Γερουσιαστής των Ιονίων Νήσων. Λίγο πρίν πεθάνει ο γέρο Κόντες Σαλαμών παντρεύεται τη μαντενούτα του και νομιμοποιεί τα νόθα παιδιά του που γίνονται και βασικοί κληρονόμοι της τεράστιας περιουσίας του. Η σχέση λατρείας του Διονύσιου με τη μητέρα του Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού γκρεμίζεται οριστικά όταν ο ετεροθαλής αδελφός του Διονύσιου Ιωάννης Λεονταράκης, γιός της μητέρας του από επόμενο γάμο διεκδικεί μέρος της περιουσίας του Κόντε Σαλαμών και η μητέρα του παίρνει το μέρος του. Την ώρα που η Ελλάδα καίγεται απ’ακρη σ’άκρη με την Επανάσταση του 1821, η Δίκη Σαλαμών συγκλονίζει την Ελλάδα και η Αγγέλικα, θύμα τελικά της αντιδικίας, διασύρεται σε ολόκληρο τον Ελληνισμό καθώς η προσωπική της ζωή συζητιέται παντού και η ίδια Διάφανη από παντού βιώνει τον φοβερό εξευτελισμό, τη φτώχεια και την εγκατάλειψη .

Πόσο επηρέασε τη ζωή και το έργο του Διονυσίου Σολωμού η τραγική μοίρα της μητέρας του;

Πόσο σημερινή και επίκαιρη είναι πάντα η κακοποίηση και ο εξευτελισμός μας γυναίκας;

Πόσο γνωστά μας είναι τα γεγονότα και τα ήθη μιας εποχής που σημάδεψε την ιστορία του τόπου μας;

Μια παράσταση διάλογος ανάμεσα στην Αγγέλικα και τον Διονύσιο, μια παράσταση για μια φωνή και ένα βιολοντσέλο, που παρεμβαίνει και σχολιάζει με τον εξαίσιο ήχο του τα δρώμενα.

Συντελεστές
Φωνή Διονύσιου Σολωμού : Περικλής Μοσχολιδάκης
Trailer: Αντώνης Μίκροβας
Φωτογραφίες : Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Αφίσα : Δημήτρης Μητσιάνης
Παραγωγή: Πολυχώρος Vault

 

Φωτογραφίες

Βίντεο

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εκπληκτική παράσταση, συγκλονιστική  ερμηνεία, θαυμάσια σκηνοθεσία!
    Όλοι οι θεατές φύγαμε κατενθουσιασμένοι!
    Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές!
    Σπεύστε...τέτοιες παραστάσεις  σπανίζουν
    .....κάντε κράτηση πριν πάτε.

  2. Ας ξεκινήσουμε από το θέμα της παράστασης... Η ζωή της μάνας του Σολωμού η οποία ήταν μέχρι χθες άγνωστη σε μένα καθώς και λεπτομέρειες της ζωής του ποιητή που μας κάνουν να δούμε το έργο του με με μια νέα ματιά.Το κείμενο σε διάλεκτο της Ζακύνθου του 1800 που γράφτηκε από τον σκηνοθέτη της παράστασης κύριο Μοσχολιδάκη εξαιρετικό. Σε βοηθάει να μπεις στο κλίμα της ιστορίας 100%. Η ερμηνεία της κυρίας Κατσιπάνου μοναδική. Έγινε η μάνα του Σολωμού και μας συγκίνησε με τα δεινά της. Πραγματικά αποτέλεσε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για μένα καθώς δεν είχα δει ως τώρα δουλειά κάποιου από τους 2 βασικούς συντελεστές. Η συνοδεία ζωντανής μουσικής μια ακόμα όμορφη πινελιά στη παράσταση. Αξίζει σίγουρα να τη παρακολουθήσετε, τη συστήνω.