Αποχωρισμός και άλλες πολεμικές τέχνες

Αρχείο Παίχτηκε από 07/02/2022 έως 21/02/2022
στο Σφίγγα - Μουσική Σκηνή
Σύλληψη: Ευθύμης Χρήστου, Κωνσταντίνος Τσονόπουλος
Δραματουργική επεξεργασία: Ευθύμης Χρήστου
Σκηνοθέτης: Ευθύμης Χρήστου
Σκηνογραφία: Αθανασία Δεκούλη
Κοστούμια: Αθανασία Δεκούλη
Μουσική: Θεόφιλος Πουζμπούρης
Κίνηση: Ευθύμης Χρήστου
Ερμηνεύουν: (αλφαβητικά) Θάνος Γρίβας, Ευγενία Λιάκου, Βασίλης Μηλιώνης, Θεόφιλος Πουζμπούρης, Κωνσταντίνος Τσονόπουλος

Guest: Κλέα Διαμάντη

Special guests έκπληξη σε κάθε παράσταση!

Aνάμεσα τους η Ελένη Καρακάση, η Γιώτα Γιάννα κ.ά.

Περιγραφή

Αυτή τη φορά αφορμή για τη νέα παράσταση που θα παρουσιαστεί για τρεις μόνο παραστάσεις (Δευτέρα 7, 14 και 21 Φεβρουαρίου) στη μουσική σκηνή Σφίγγα, θα αποτελέσουν τραγούδια, κείμενα και ποιήματα που αφορούν στην έννοια του αποχωρισμού, της ξενιτιάς, της απομάκρυνσης από τις ρίζες, της απώλειας, της μετακίνησης. Μετακίνηση από τόπο σε τόπο, μετακίνηση μέσα στον χρόνο αλλά και εσωτερική - ψυχική μετακίνηση.

Περισσότερα

Μετά την τριετή επιτυχία της παράστασης "από έρωτα" που ξεκίνησε το χειμώνα του 2018 στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα και παρουσιάστηκε εκεί για δύο επιτυχημένους κύκλους, επελέγη από το θεάτρο Tempus Verum- Εν Αθήναις για το άνοιγμα του Adapt Festival, συμπεριλήφθηκε στις δράσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, ταξίδεψε σε ιδιωτικές αυλές και δήμους, έως το καλοκαίρι του 2021 και υπήρξε κατά κοινή ομολογία, ένας ύμνος στην τρέλα του έρωτα, οι δημιουργοί της (Ευθύμης Χρήστου και Κωνσταντίνος Τσονόπουλος) επιστρέφουν με νέα μουσική παράσταση.

Τι είναι ξενιτιά για τον καθένα;

Με ποια μονάδα μέτρησης μετριούνται οι αποστάσεις μεταξύ των ανθρώπων;

Πώς διαχειρίζονται οι άνθρωποι ανά τα χρόνια έναν αποχωρισμό;

Η νέα παράσταση, τη σκηνοθεσία και τη δραματουργική επεξεργασία της οποίας αναλαμβάνει ο Ευθύμης Χρήστου, φέρει τον τίτλο "Αποχωρισμός... και άλλες πολεμικές τέχνες".

Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης: "Σε μια πολεμική τέχνη όλα τα κύτταρα του εγκεφάλου είναι συγκεντρωμένα στη δράση εκείνης της στιγμής. Το ίδιο ακριβώς, κατά τους ειδικούς, συμβαίνει σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς κατά τη στιγμή ενός αποχωρισμού."

Βοηθός στη σκηνοθεσία: Κοσμάς Κότσι
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάννα Φουσκάκη
Μακιγιάζ: Ελευθερία Γκιόκα
Φωτογραφίες προώθησης/ αφίσα: Φίλιππος Κοκκαλιάρης

*Για τη διεξαγωγή της παράστασης, εφαρμόζονται στον χώρο, τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας από την Covid-19, καθώς και το πρωτόκολλο, που απαιτεί είσοδο μόνο με βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης.

Φωτογραφίες

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα και φιλότιμες οι προσπάθειες των συντελεστών. Πολύ καλή επιλογή των τραγουδιών, αν και λίγο "πειραγμένων" με διασκευές που φάνταζαν φτωχές. Ωστόσο, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο μουσικός επί σκηνής ήταν μόνον ένας, ήταν πραγματικά άθλος όλο αυτό και αξίζει πολλά συγχαρητήρια. Οι ερμηνείες των τραγουδιών δεν ξεχώρισαν ιδιαίτερα (ίσως λίγο το ένα από τα δύο αγόρια), αλλά η σκηνική παρουσία όλων ήταν συμπαθητική. Ο χώρος, παραδόξως φιλόξενος (σε σύγκριση με την προ-κοβιντ εποχή, κατά την οποία όσοι είχαμε πρόσκληση μέναμε όρθιοι, σχεδόν τιμωρημένοι), παραχωρώντας ωραίο τραπέζι κοντά στη σκηνή. Βέβαια, ο επίμονος και ασταμάτητος βήχας από το διπλανό τραπέζι, μας έκανε να μην απολαύσουμε όσο θέλαμε αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα παράσταση.
    Ευχαριστούμε για την πρόσκληση.