Απολυμένη

Αρχείο Παίχτηκε από 14/10/2016 έως 18/10/2016
στο Vault
Διάρκεια: 60΄ (χωρίς διάλειμμα)
Συγγραφέας: Αντώνης Τσιπιανίτης
Σκηνοθέτης: Μάριος Θεοχάρους
Ερμηνεύουν: Μαρίνα Βρόντη

Περιγραφή

Το Θέατρο Τσέπης Κύπρου πάει Αθήνα για 5 παραστάσεις, με την «Απολυμένη», παραγωγή που χάρισε υποψηφιότητα Γυναίκας Ηθοποιού της Χρονιάς στα Θεατρικά Βραβεία Κυπρου, στην ηθοποιό Μαρίνα Βρόντη που ενσάρκωσε την ηρωίδα του Αντώνη Τσιπιανίτη.

Περισσότερα

Η Μαριέττα, στον απόηχο της πρόσφατης απόλυσής της από γκλαμουράτο περιοδικό κάνει μια αναπόφευκτα σκληρή  ανασκόπηση της ζωής της και συνειδητοποιεί πως η αφοσίωσή της τόσα χρόνια στον γκλιτεράτο αλλά πολλές φορές επιφανειακό και προσποιητό χώρο της μόδας την έκανε να διασχίσει μια ζωή ατσαλάκωτη, ανόητη κι αναμάρτητη. Έχοντας ξοδέψει και το τελευταίο ευρώ που είχε παραχωμένο σπίτι της, καταλαβαίνει πως πεινάει. Κι η πείνα που νιώθει δεν είναι μόνο για ένα πιάτο από εκλεκτά εδέσματα, από κείνα που είχε κακομάθει τον εαυτό της. Όχι. Η Μαριέτα κατάλαβε, πια, πως πεινάει εδώ και χρόνια για έρωτα, για δυο χέρια ζεστά που θα την αναστήσουν και που τυφλωμένη από τη λάμψη της παρελθούσας ζωής της δεν έβλεπε και δεν καταλάβαινε τον εαυτό της που της ζητούσε βοήθεια.

Ο αυτοσαρκασμός μιας γυναίκας που είναι έτοιμη να τα παίξει όλα για όλα, λίγο πριν η ίδια η ζωή της την απολύσει φέρνει στα χείλη του θεατή ένα γλυκόπικρο μειδίαμα, την ώρα που σχηματίζει στο μυαλό του το τραγικό ερώτημα: “Πόσο χρόνο απ' την ζωή σου πρέπει να χάσω για να συνειδητοποιήσω πως αυτό που μπορεί να με οδηγήσει κοντά στην ευτυχία είναι το χαμόγελό μου κι οι δικοί μου άνθρωποι;”

Μια παραγωγή του Θεάτρου Τσέπης.

Συντελεστές: Σκηνικά και Κοστούμια από τον Χρίστο Όθωνος, Φώτα από τον Βασίλη Πετεινάρη, Artwork από την Γιώτα Λουκαΐδου, στην επικοινωνία με τα ΜΜΕ – ΤΥΠΟ η Στυλιάνα Χατζηγεωργίου  και Οργάνωση παραγωγής από τη Μαρία Σωκράτους.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είδα χθες την παράσταση και ευχαρίστως θα την ξανα έβλεπα όχι μία αλλά πολλές φορές! Η πρωταγωνίστρια ήταν μοναδική στον ρόλο της και το κείμενο ήταν καταπληκτικό! Μια παράσταση αληθινή όπως η ζωή με άφθονο γέλιο αλλά και συγκίνηση! Φυσικά το τέλος της παράστασης σε αφήνει με΄ένα γλυκό χαμόγελο στα χείλη! εξάλλου τα πράγματα είναι απλά το μόνο που χρειάζεται είναι ένα χαμόγελο και όλα μπορούν να αλλάξουν! Πέρασα υπέροχα!

  2. Πρακολούθησα την παράσταση στις 18/10. Είχα δει και την περυσινή στο Βρετάννια με την κα Διδασκάλου στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Βλέπεται ευχαρίστως 2 φορές λόγω του εξαιρετικού κειμένου που προσφέρει άφθονο γέλιο.
    Πολύ καλή και η φετινή παράσταση. Και είναι πολύ καλύτερα σε μικρό θέατρο όπου η πρωταγωνίστρια και οι θεατές είναι σαν μια παρέα που τους εξιστορεί την ζωή της..
    Ευχαριστούμε το θέατρο και την θεατρομάνια για τις προσκλήσεις