Αρχαιολογία Μιας Σχέσης - Αυτό που μένει, αυτό που αντέχει

Αρχείο Παίχτηκε από 05/03/2023 έως 27/03/2023
στο Κινητήρας
Διάρκεια: 50'
Σκηνοθέτης: Πάρις Ερωτοκρίτου
Μουσική: Χρίστος Θεοδώρου (ακούγονται κομμάτια από το νέο του άλμπουμ “Ισιδώρα”)
Κίνηση: Κατερίνα Γεβετζή
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Αγοράς, Αντιγόνη Γύρα

Περιγραφή

Στο πλαίσιο της νέας θεματικής του ομπρέλας «Οικειότητα/Intimacy», ο Κινητήρας προσκαλεί από την Κύπρο τον σκηνοθέτη Πάρι Ερωτοκρίτου, μέλος του δικτύου από το 2007, για μια αποκαλυπτική συνεργασία με το «κινητήριο» ζευγάρι, Αντιγόνη Γύρα και Δημήτρη Αγορά. Μαζί μελετούν, οραματίζονται κι ονειρεύονται τις συντροφικές σχέσεις πάνω στον πλανήτη Γη. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2022 και θα παρουσιαστεί σε τρία στάδια.

Περισσότερα

If you press me to say why I loved him,
I can say no more than because he was he and I was I”

Michel De Montaigne

Στο πρώτο στάδιο της performance Αρχαιολογία μια Σχέσης, η ομάδα δουλεύει με αυτό που μένει (remains) και αυτό που αντέχει (endures). Τι μένει και τι αντέχει στο πεδίο μιας μακροχρόνιας συντροφικής σχέσης; Και πώς αυτό που μένει και αντέχει διαμορφώνεται από το παρελθόν αλλά και από το περιβάλλον μέσα στο οποίο μια τέτοια σχέση εξελίσσεται; Σ’ ένα κόσμο που μεταβάλλεται με αστραπιαίο ρυθμό, με τα στερεότυπα να καταρρίπτονται καθημερινά και με πολλά μοντέλα σχέσεων (μακροχρόνιων ή βραχύβιων) πέραν των «παραδοσιακών», οι ερμηνευτές ιχνηλατούν την προσωπική διαδρομή τους μέχρι το σήμερα.

Ο Πάρις Ερωτοκρίτου, λέει για την παράσταση:

Σ’ έναν άδειο χώρο πρόβας στην Αθήνα, δύο άνθρωποι ανακαλύπτουν, εκθέτουν και μοιράζονται θραύσματα (υλικά και άυλα) όπως και περιόδους του εαυτού και της σχέσης τους δημιουργώντας έτσι ένα καινούργιο “αρχαιολογικό τοπίο εσωτερικού χώρου.” Ένα τοπίο γνώριμο άλλα - για πολλούς- θαμμένο κάτω από τις στρώσεις των ημερών, των χρόνων, των δεκαετιών».

Εκτός από το προσωπικό υλικό των συντελεστών, ακούγονται αποσπάσματα από συνεντεύξεις της ευρύτερης κοινότητας του Κινητήρα με θέμα την μακροχρόνια σχέση.

Αρχαιολογία Μιας Σχέσης - Αυτό που μένει, αυτό που αντέχει

 

Παραγωγή: Χριστίνα Παπαδάκη

 

Κρατήσεις και στο [email protected]

Facebook event: https://fb.me/e/8nUG9q8Fi

Φωτογραφίες

Βίντεο