Αρσενικό και παλιά Δαντέλα

Αρχείο Παίχτηκε από 11/06/2021 έως 13/06/2021
Διασκευή: Ανδρέας Ζαφείρης
Σκηνοθέτης: Ανδρέας Ζαφείρης
Σκηνογραφία: Γιάννης Τσιπτσής
Ερμηνεύουν: (αλφαβητικα) Μάρκος Ακδόπουλος, Θεόφιλος Βλάχος,Ελένη Ζαγούτη, Δόξια Θεοδωρίδου, Μάριος Κατσακιώρης, Μαρία Κιάφα, Ανθούλα Κολιάδη, Μαρία Μπέσιου, Γιάννης Μπεκιάρης, Στράτος Νικολούδης, Εύα Σταθοπούλου,Ελευθερία Σακαρέλη, Κατερίνα Τσάμη, Γιάννης Τσιπτσής, Evan Skar

Περιγραφή

Η Θεατρική Ομάδα Ομάδα του 2510, παρουσιάζει το έργο σε σύγχρονη, προσαρμοσμένη διασκευή. Θα ανέβει στο Ανοιχτό Θέατρο της πλατείας Κουμουνδούρου, την Πέμπτη 10/6, στις 9.00, το Σάββατο 12/6, στις 10.00 και τη Κυριακή 13/6, στις 8.30.

Περισσότερα

Η Μαύρη Κωμωδία «Αρσενικό και παλιά Δαντέλα», μια από τις καλύτερες μαύρες κωμωδίες, γράφτηκε για το θέατρο από τον Τζόζεφ Κέζερλινγκ, και παιζόταν στο Μπρόντγουέι για 1440 παραστάσεις. Το 1944 γυρίστηκε και για τον κινηματογράφο,από τον σπουδαίο σκηνοθέτη Φράνκ Κάπρα, με πρωταγωνιστή τον Κάρυ Γκράντ.

Είναι από τις ελάχιστες μάυρες, πολιτικές κωμωδίες, μια σκληρή κριτική στην ίδια την ιστορία των ΗΠΑ.

Σας περιμένουμε να πεθάνουμε στα γέλια. Είσοδος (με extra offer φρέσκα κόλυβα) 2 ευρώ.

Η πολιτική κωμωδία «Δον Καμίλο» του Giovannino Guareschi , κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1948 στην Ιταλία. Η ιδιόμορφη σχέση του συντηρητικού, καθολικού ιερέα με τον αριστερό δήμαρχο Πεπόνε, αποτέλεσε τη βασική ιδέα πάνω στην οποία γυρίστηκαν 7 πετυχημένες κωμωδίες, θεατρικά έργα και τηλεοπτικές σειρές.
Το, αρχετυπικό στην ουσία του, αυτό κωμικό δίδυμο, αποτελεί τη διαχρονική βάση πάνω στην οποία μπορεί να επικαιροποιείται συνεχώς, με ακραία κωμικό λόγο, η διαλεκτική σύγκρουση σε επίπεδο κοινωνίας, αλλά και η, πετυχημένη ή αποτυχημένη, υπέρβασή της.
Η Θεατρική Ομάδα Ομάδα του 2510, παρουσιάζει το έργο σε σύγχρονη, προσαρμοσμένη διασκευή. Θα ανέβει στο Ανοιχτό Θέατρο της πλατείας Κουμουνδούρου, την Παρασκευή 11/6, στις 9.00, το Σάββατο 12/6, στις 8.30 και τη Κυριακή 13/6, στις 10.00.
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Ελευθερία Σακαρέλη

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Ελευθερία Σακαρέλη

Φωτογραφίες