Αστεροειδής 2467Κ

Αρχείο Παίχτηκε από 01/03/2024 έως 08/03/2024
στο Μικρός Κεραμεικός
Διάρκεια: 75 λεπτά
Κείμενο: Γεωργία Καούκη
Σκηνοθέτης: Γεωργία Καούκη
Σκηνογραφία: Βίκυ Πάντζιου
Κοστούμια: Βίκυ Πάντζιου
Φωτισμοί: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Ανδρονιάδης
Κίνηση: Λαμπρινή Γκόλια
Ερμηνεύουν: Δανάη Αλυσανδράτου, Κατερίνα Καϊμά, Συμεών Κωστάκογλου, Άρης Μπαταγιάννης, Ειρήνη Λιγάτου, Βιβή Τάγαρη

Περιγραφή

Για δύο παραστάσεις ο «Αστεροειδής 2467Κ»

Παρασκευή 1 και 8 Μάρτη στις 19:15 με αφορμή την παγκόσμια μέρα της γυναίκας.

"Πόσα είναι άραγε τα αστέρια; Τι έχει ήδη γραφτεί πάνω τους και αντικατοπτρίζεται στο σήμερα; Ένα ανοιχτό εισιτήριο για την αλλαγή."
Βασισμένο στο μυθιστόρημα “Βασιλίσα Μαλίγκινα” της Αλεξάνδρα Κολοντάι

Περισσότερα

Μια παρέα φίλων διαβάζει την ιστορία ενός έρωτα που γεννήθηκε έναν αιώνα πριν, στα χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης, μαθαίνοντας και σχολιάζοντας όλα όσα έμειναν ανεξίτηλα στην ιστορία.

Ο Θίασος Αντάμα, μετά την πρόσφατη επιτυχία της παράστασης "Χορεύετε;", επιστρέφει με ένα νέο, ανατρεπτικό έργο που έρχεται να αγκαλιάσει σύγχρονα ερωτήματα για την εξέλιξη των ανθρώπινων σχέσεων και τη θέση της γυναίκας.

Τι έχει αλλάξει στις σχέσεις των δυο φύλων; Πώς έχει δομηθεί ο ρόλος της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία με την πάροδο εκατό χρόνων; Και πώς η σπειροειδής εξέλιξη της κοινωνίας αντανακλάται στην ποιότητα των σχέσεων;

Ένα καλοκαιρινό βράδυ, σε μια απομονωμένη παραλία γεμάτη σκουπίδια, μια παρέα διαβάζει αποσπάσματα από ένα βιβλίο που πολύ σύντομα τους οδηγεί σε συνδέσεις και προβληματισμούς για τις δικές τους ζωές. Τους γεννά την ανάγκη να χρησιμοποιήσουν κάθε άτακτα πεταμένο αντικείμενο, να το βάλουν σε τάξη, να το κάνουν ξανά λειτουργικό και στα νέα δεδομένα να συνθέσουν από την αρχή τις συνθήκες γύρω τους και συνακόλουθα να αλλάξουν προοδευτικά τις δικές τους σχέσεις. Να βρεθούν σε σχέσεις που τους εξελίσσουν και τους φέρνουν κοντά στο ανθρώπινο στοιχείο. Πότε και πώς θα γίνει αυτό; Η απάντηση στο κοινό.

Ο Θίασος Αντάμα προσκαλεί σε ένα ταξίδι στο χρόνο, για να διερευνήσουμε και να ανακαλύψουμε μαζί όσα κάποτε ήταν ανεπεξέργαστα και σήμερα παραμένουν αναπάντητα, αλλά δεν θα μείνουν για πάντα στατικά.

Ευχαριστούμε τους Δημοσθένη Φίλιππα και Πέτρο Γαρδικλή.

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Βοηθός σκηνοθέτη / Οργάνωση παραγωγής: Ασπασία Μπατατόλη

Βίντεο: Άκης Βαλεργάκης

Φωτογραφία: Κατερίνα Αρβανίτη

Φωτογραφίες

Βίντεο

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. "Τι ταλέντα είναι αυτά" ανατωτηθήκαμε στο τέλος της παράστασης. Οι κυνηγοί ταλέντων άραγε μπορούν να τους βρουν; Παίξανε καταπληκτικά οι ηθοποιοί. Ο πρωταγωνιστής ήθελε λίγη δουλειά ακόμη..
    Το έργο πολύ ενδιαφέρον και δεν καταλάβαμε καθόλου πώς πέρασε η ώρα! Το επίκεντρο ήταν οι σχέσεις της εποχής των Μπολσεβίκων στη Ρωσία. Με ιδιαίτερη έμφαση στις γυναίκες. Οι ζωές δύο ερωτευμένων ανθρώπων και παράλληλα οργανωμένων στα κόμματα, όπως και η εξέλιξη της σχέσης τους. Το απάνθισμα ήταν το τελευταίο γράμμα.. Ωραία σκηνοθεσία, και μουσική, μόνο που 1-2 φορές ήταν πιο δυνατή απ'ότι έπρεπε που κάλυπτε λιγάκι τα λόγια των ηθοποιών. Ελάχιστα σκηνικά αλλά δυνατά! Πολύ - πολύ ωραία παράσταση..