Αξύριστα Πηγούνια

από 14/10 έως 30/04
3ος χρόνος
Διάρκεια: 90’ (χωρίς διάλειμμα)
Σκηνοθέτης: Γιώργος Παλούμπης
Σκηνογραφία: Νατάσσα Παπαστεργίου
Κοστούμια: Νατάσσα Παπαστεργίου
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Ερμηνεύουν: Στάθης Σταμουλακάτος, Ηλίας Βαλάσης, Σπύρος Ασημένιος, Αντωνία Πιτουλίδου

Περιγραφή

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το βραβευμένο θεατρικό έργο του Γιάννη Τσίρου, «Αξύριστα Πηγούνια», παρουσιάζεται στο θέατρο Μικρό Χορν, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη! Το έργο τιμήθηκε με το A΄ βραβείο νέου συγγραφέα το 2004 από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Περισσότερα

Στο ρόλο του Σάββα ο Στάθης Σταμουλακάτος και στο ρόλο του Κυριάκου ο Ηλίας Βαλάσης. Στους ρόλους του Μαρινάκη και της Ιρίνας, ο Σπύρος Ασημένιος και η Αντωνία Πιτουλίδου αντίστοιχα.

Για το έργο:

Το σημαντικό αυτό θεατρικό κείμενο, 17 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα και πάνω από 27 μετά την πρώτη του γραφή, αποδεικνύεται πιο σύγχρονο και πιο επίκαιρο από ποτέ. Η ανθρώπινη εκμετάλλευση, η κατάσταση των μεταναστών, η σεξιστική αντιμετώπιση της γυναίκας, η οικονομική ανισότητα και οι σχέσεις εξουσίας - τα ζητήματα που θίγει το έργο - έχουν μάλλον διογκωθεί στις μέρες μας, παρά αμβλυνθεί. Τα «Αξύριστα Πηγούνια» έρχονται μετά από περισσότερα από 10 χρόνια, που η χώρα μας ζει καθοριστικές εξελίξεις, για να προβληματίσουν και να συγκινήσουν, σαν να μιλούν για το εδώ και το τώρα.

Τα «Αξύριστα Πηγούνια» είναι ένα ρεαλιστικό, κοινωνικό δράμα με υπαρξιακές και ποιητικές προεκτάσεις. Μέσα από το χιούμορ και το έντονο σασπένς παρακολουθούμε χαρακτήρες «αληθινούς» και οικείους μας, με τις αδυναμίες, τις ενοχές, τη γοητεία, τη γελοιότητα, την τρυφερότητα καθώς και τη σκληρότητα τους.

Τα μυστικά τους προοδευτικά αποκαλύπτονται και μαζί τους ξετυλίγεται κομμάτι-κομμάτι το κουβάρι της ιστορίας μέχρι το καθηλωτικό φινάλε. Τρεις άντρες ξεγυμνώνονται ψυχικά απέναντι στο αντικείμενο του πόθου τους, γίνονται θύτες μιας γυναίκας αλλά και θύματα της ίδιας τους της αντρικής φύσης. Ανίκανοι να διαχειριστούν το πάθος τους έρχονται σε επαφή με το κρυμμένο, τρομακτικό τους πρόσωπο.

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Παλούμπης δημιουργεί μια δυνατή παράσταση της συγκεκριμένης ιστορίας.

Υπόθεση:

Τρεις άντρες, υπάλληλοι ενός νοσοκομείου, εργάζονται καθημερινά στην υπηρεσία τους στην υπόγεια πτέρυγα. Από τους πάνω ορόφους δέχονται και στη συνέχεια ταξινομούν, φροντίζουν και φυλάνε προσωρινά ανθρώπους που δεν κατάφεραν να επιζήσουν. Ακολουθούν μια ρουτίνα με τυπικές διαδικασίες. Απόψε όμως «έρχεται» μια γυναίκα να ταράξει τη νεκρή τους πραγματικότητα. Τα μυστικά, οι αποκαλύψεις και οι συγκρούσεις θα φέρουν στο φως τις αδυναμίες και τα ταπεινά τους ένστικτα. Ακολουθεί το έγκλημα, η εκδίκηση, η ενοχή και όταν φτάσει το πρωί δε θα είναι τίποτα ίδιο.

Σχεδιασμός Ήχου: [email protected]Αντρέας Μιχόπουλος

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πότε & Πού

Μικρό Χορν

από 14/10 έως 30/04
Αμερικής 10 Αθήνα, Τ.Κ. 10671

Εισιτήρια: VIP : 25 ευρώ, Α’ Ζώνη :20 ευρώ,Β’ Ζώνη:18 ευρώ
Φοιτητικό,Ανέργων,Παιδικό (έως 12 ετών) :16 ευρώ
Αμεα (χωρίς κινητικά προβλήματα) : 16 ευρώ
Πληροφορίες:

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ 18:00
Κ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ένα κοινωνικό έργο του Γιάννη Τσίρου πάρα πολύ επίκαιρο που αναφέρεται στη φαλλοκρατία, τον σεξισμό, την εκμετάλλευση των γυναικών και τη μετανάστευση!!! Οι ηθοποιοί ήταν εξαιρετικοί και καταχειροκροτήθηκαν σε ένα κατάμεστο θέατρο!!! Ευχαριστούμε πολύ Θεατρομάνια!!!

  2. Πολύ ωραία παράσταση, το έργο εξελίσσεται με ωραίους ρυθμούς και σε κρατάει σε εγρήγορση . Το θέμα είναι επίκαιρο για την βία των γυναικών και διάφορα ταμπού. Ο Βαλάσης είναι όντως έκπληξη!!! Ευχαριστούμε θεατρομάνια για την ευκαιρία που μας έδωσες να παρακολουθήσουμε ένα τόσο αξιόλογο έργο.

  3. Μια παράσταση που αξίζει να δείτε. Τα σκηνικά σε μεταφέρουν σε ένα πραγματικό νεκροτομείο νοσοκομείου, ψυχρό και άχρωμο. Οι χαρακτήρες σκληροί, υποκρίνονται για να κρύψουν τις πράξεις τους και να αποποιηθούν τις ευθύνες τους. Κύριο θέμα η κακοποίηση της γυναίκας, η εκμετάλλευση, η οικονομική δυσχέρεια. Ο κος Βαλάσης ήταν αποκάλυψη. Πολύ καλή δουλειά.