0

Αυτοί που περπατούν στα σύννεφα

Διάρκεια: 80' χωρίς διάλειμμα
Κείμενο: Γιάννης Σκαραγκάς
Σκηνοθέτης: Νατάσα Παπαμιχαήλ
Σκηνογραφία: Βαγγέλης Ζιλέλης
Κοστούμια: Βαγγέλης Ζιλέλης
Φωτισμοί: Νίκος Βούλγαρης
Μουσική σύνθεση: Θεόδωρος Λεμπέσης
Χορογραφία: Νατάσα Παπαμιχαήλ, Νέλλη Σούρλα
Κίνηση: Νατάσα Παπαμιχαήλ, Νέλλη Σούρλα
Ερμηνεύουν: (με αλφαβητική σειρά) Έλενα Αρβανίτη, Χριστίνα Δενδρινού, Καλλιόπη Καραμάνη, Δημήτρης Μαύρος, Ηλίας Μπαγεώργος, Γιούλη Μπανούση, Χριστόδουλος Στυλιανού
Παίζουν μουσική: Αναστάσιος Μισιρλής(τσέλο)

Περιγραφή

Το έργο του Γιάννη Σκαραγκά «ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ» πρόκειται να παρουσιαστεί στο θέατρο OLVIO τον Δεκέμβριο σε σκηνοθεσία της Νατάσας Παπαμιχαήλ. Αναφέρεται στον τον βίο και το έργο του Άγγλου φιλέλληνα ποιητή Ρούπερτ Μπρουκ, γνωστού κυρίως για τα σονέτα του, ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, απεβίωσε μετά από θανατηφόρο τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού και ετάφη στη Σκύρο.

Περισσότερα

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο συγγραφέας το έργο είναι «Ένα ταξίδι από την Σκύρο στην Αγγλία και από την Αγγλία στην Ικαρία και τον Πειραιά. Ένα ταξίδι από τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο στο σήμερα. Ένα ταξίδι στις αγωνίες και στους φόβους των ανθρώπων. Άλλοτε παράλογοι ή παράλογα λογικοί, άλλοτε εμπαθείς ή συμπαθείς, άλλοτε ειλικρινείς και σπαρακτικοί.

Ένας νεκροθάφτης, ένα παντρεμένο ζευγάρι, μια νοσοκόμα, τρεις φίλοι, η Βιρτζίνια Γούλφ και ο κος Στιντ, ένας άντρας, η μάνα και μια πόρνη, συζητούν ή μονολογούν για τον Άγγλο ποιητή Ρούπερτ Μπρουκ που σκοτώθηκε νέος στον A’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Κάποιες στιγμές αυτοί οι άνθρωποι κατεβαίνουν βαθιά στον απώτερο εαυτό τους και ανακαλύπτουν μαύρα, μα λαμπερά διαμάντια που δεν αφορούν πια το Εγώ αλλά το Όλον. Εκεί δεν υπάρχει εποχή, συγκεκριμένος τόπος, χρόνος, εκεί υπάρχει μόνο το ΠΑΝΤΑ του ανθρώπου που προσπαθεί με το σώμα του να ξεγελάσει το θάνατο. Ακόμα κι ο ηρωϊσμός είναι ένα τυχαίο γεγονός που έχει να κάνει με την ανάγκη να παραμείνει ζωντανός. 

Επικήδειοι, θριαμβολογίες, ιδεολογίες, ιστορικές αλήθειες, συναισθηματισμοί, όλα κάτω από το χώμα που θα τα σκεπάσει... Κι αυτός είναι ο μόνος λόγος για να ζει κανείς αληθινά, άφοβα και με ευγνωμοσύνη για ό,τι του δόθηκε. 

"Το "Αυτοί που περπατούν στα σύννεφα" είναι μια ιστορία για τις αναμνήσεις των ανθρώπων που μας αγάπησαν αφόρητα.»

«Γι αυτούς δεν υπάρχει ούτε χαρά μήτε πόνος
Αλλαγή ή τέρμα, νύχτα ή ημέρα.
Αλλά στόμα με στόμα, και καρδιά στην καρδιά,
Κατά πως λεν οι εραστές»
 

Rupert Brooke (1886-1915) 

...που σήμερα βρίσκεται θαμμένος στο νησί της Σκύρου.

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Olvio

από 11/12
Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός Τ.Κ. 118 55
Τηλ: 210 3414118, 6973247721 Email: [email protected] Website: www.olviotheater.gr/

Πληροφορίες: 210 3414118, 6973247721
Προπώληση: Από 12€ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στο Viva.gr

https://www.viva.gr/tickets/venues/theatro-olvio/

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π
Π 21:00
Σ 21:00
Κ 21:00