Χαϊνηδες Live

Αρχείο Παίχτηκε από 07/07/2021 έως 07/07/2021
στο Christmas Theater
Τραγουδούν & παιζουν μουσικό όργανο: Δημήτρης Αποστολάκης(λύρα, φωνή), Μιχάλης Γαλάνης(ντραμς), Δημήτρης Ζαχαριουδάκης(κιθάρα, φωνή), Peter Jaques(κλαρίνο, τροµπέτα, νέι), Μιχάλης Νικόπουλος(λαούτο, µαντολίνο, µπουζούκι), Γιάννης Νόνης(µπάσο), Αγγελική Σύρκου(τραγούδι)

Περιγραφή

Οι Χαΐνηδες υπόσχονται µια µουσική παράσταση όπου «πεινασµένα άγρια θηρία, παράτολµοι ακροβάτες, σεληνιασµένοι προφήτες, ριψοκίνδυνοι ταξιδευτές, αλλόκοτοι µάγοι, αλογάρηδες τσιγγάνοι, θαλασσοδαρµένοι κουρσάροι και παιγνιδιάρηδες ληστές τεντώνουν στα άκρα το λευκό πανί του χωροχρόνου.

Περισσότερα

CT GARDEN FESTIVAL

by Christmas Theater

«Ο γύρος του κόσμου με ελληνικά τραγούδια»

«To µεγάλο ταξίδι»

Οι Χαΐνηδες υπόσχονται µια µουσική παράσταση όπου «πεινασµένα άγρια θηρία, παράτολµοι ακροβάτες, σεληνιασµένοι προφήτες, ριψοκίνδυνοι ταξιδευτές, αλλόκοτοι µάγοι, αλογάρηδες τσιγγάνοι, θαλασσοδαρµένοι κουρσάροι και παιγνιδιάρηδες ληστές τεντώνουν στα άκρα το λευκό πανί του χωροχρόνου. Πάνω σ› αυτό χορεύει µια σκιά. Η σκιά της αρχέγονης φλόγας της ύπαρξης». Η µουσική οµάδα Χαΐνηδες αποτελεί ένα ανοιχτό σύνολο, που ανακαλύπτει µουσικούς δρόµους από την Κρήτη ως τη Μικρασία και από την Ανατολή πάλι πίσω στα Βαλκάνια. Ακολουθώντας µουσικά µονοπάτια, οι Χαΐνηδες τολµούν και δηµιουργούν νέες µουσικές και λόγους, που παρουσιάζουν µεστά τον πληθωρικό πόθο της ζωής, την αίσθηση του ωραίου ή του χαµένου. Ο έρωτας και ο θάνατος, οι υπέρτατες δυνάµεις, αποτυπώνονται σε µέτρο και ορίζουν «...όλα όσα είδες και έχεις ποθήσει και όσα ποτέ δε δεις».

Στο πρώτο άκουσµα, ο λόγος γίνεται εικόνα και επιβάλλεται επαναστατικά σε «θεατές» τεχνοκράτες. Τα τραγούδια των Χαΐνηδων αναβλύζουν τόλµη, είναι θαρραλέα, σε µία εποχή που η αλήθεια είναι στο περιθώριο. Μέσα στους στίχους ο ακροατής θα βρει την αλήθεια του και ίσως αυτή η αλήθεια να δίνει διάρκεια στο συγκρότηµα, που συµπληρώνει 30 χρόνια παρουσίας.

Φωτογραφίες