4948

Χαμάμ γυναικών

από 21/12
Σκηνοθέτης: Βάσια Παναγοπούλου
Σκηνογραφία: Μαρία Φιλίππου
Κοστούμια: Μίκα Λεοντίδη
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Ερμηνεύουν: (κατά σειρά εμφάνισης) Βίλμα Τσακίρη, Ελευθερία Ρήγου, Γιάννα Σταυράκη, Μυριέλλα Κουρεντή, Φιλίτσα Καλογεράκου, Τέτα Καμπουρέλη

Περιγραφή

Το Χαμάμ Γυναικών είναι ένα έργο απολαυστικό, που πραγματεύεται με χιούμορ και τρυφερότητα ακόμη και δύσκολα θέματα. Κυρίως όμως είναι έργο κοινωνικό, για την φιλία, την γυναικεία αλληλεγγύη και για το τι μπορούν να κατορθώσουν οι γυναίκες όταν ενωμένες αντιμετωπίζουν έναν κοινό στόχο...

Περισσότερα

Το πολύ ιδιαίτερο, ρεαλιστικό και συνάμα τρυφερό έργο της Νελ Νταν ανεβαίνει αυτόν τον Δεκέμβρη στο Θέατρο ΑΚΑΔΗΜΟΣ.

Η Βάσια Παναγοπούλου σκηνοθετεί έναν θίασο που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες ηθοποιούς, τις: Βίλμα Τσακίρη, Γιάννα Σταυράκη, Μυριέλλα Κουρεντή, Φιλίτσα Καλογεράκου, Ελευθερία Ρήγου, Τέτα Καμπουρέλη.

Σε ένα χαμάμ στο Λονδίνο, συγκεντρώνονται κάθε τόσο γυναίκες που αντιμετωπίζουν την ζωή τους  διαφορετικά η μία από την άλλη. Στον φιλόξενο χώρο του παλιού κτιρίου, εξομολογούνται τα καθημερινά, χαλαρώνουν, αστειεύονται  και ξεπλένουν το κορμί τους και την ψυχή τους από τους ρύπους.

Κάποια στιγμή το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει να κλείσει το χαμάμ. Και τότε οι γυναίκες αποφασίζουν να αντισταθούν.

Οργάνωση Παραγωγής: Ιωάννης Παντελίδης
Παραγωγή: Θεατροκίνημα- Βασίλης Γκουρούσης

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Ακάδημος

από 21/12
Ιπποκράτους 17, Αθήνα
Τηλ: 210 3625119 Email: [email protected]

Εισιτήρια: 18,  15, 12
Πληροφορίες: 210 3625119

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π
Π 21:15
Σ 21:15
Κ 18:30

30 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προσφέρω τη διπλή πρόσκληση για τη θεατρική παράσταση "Χαμάμ Γυναικών" που λαμβάνει χώρα σήμερα Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 21.15',διότι δεν θα μπορέσω να παρεβρεθώ λόγω σοβαρής οικογενειακής μου υπόθεσης.Σας ευχαριστώ θερμά και πάλι θεατρομανία.

 2. Πολύ ωραία παράσταση με όμορφα σκηνικά. Ένιωθα ότι ήμουν σε αληθινό χαμάμ. Πέρασαν δύο ώρες ευχάριστα χωρίς να το καταλάβουμε. Όλες οι ηθοποιοί ήταν εξαιρετικές. Επίσης το θέατρο μικρό και ζεστό με ευγενικό προσωπικό. Ευχαριστώ πολύ theatromania για τη διπλή πρόσκληση!!!!

 3. Μια παράσταση με ωραια σκηνικά αλλά εντελωσ μέτριες ερμηνείες. Με εξέλιξη χωρίς ουσία, αναρωτιόμουν όλη την ώρα που θα πάει η ιστορία. Εντούτοις, κατέληξα πως πραγματεύεται τη γυναικεία αλληλεγγύη και τις διαφορές μεταξύ γυναικών και ανδρών. Δεν μου άρεσε, δεν μου εδώσε κάτι. Ένιωσα την προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο. Ωστοσο ευχαριστώ θερμά το θεατρομανια για την προσφορά των προσκλήσεων!!! Καλή χρόνια!

 4. Όμορφη παράσταση. Συγκινητική, τρυφερή, γλυκόπικρη, σε ένα ζεστό παλιάς κοπής θέατρο, με αξιοπρεπέστατα σκηνικά. Ερμηνείες πολύ καλές, η Βίλμα Τσακίρη όπως και η Ελευθερία Ρήγου εξαιρετικές, πολύ καλές οι Γιάννα Σταυράκη, Μυριέλλα Κουρεντή, Φιλίτσα Καλογεράκου. Τι ευχάριστη έκπληξη αλήθεια η Τέτα Καμπουρέλη. Γυναίκες καθημερινές, άγγιζαν με όση ευχέρεια τους έδινε η διάρκεια της παράστασης θέματα ζόρικα όπως η κακοποίηση και η εγκατάλειψη, αλλά και τρυφερά όπως η φιλία και η αλληλεγγύη. Πολύ ευχάριστα πέρασε το χθεσινό βράδυ, παρέα με την καλύτερη φίλη των παιδικών μου χρόνων. Θεατρομάνια ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη διπλή πρόσκληση.

 5. Η παράσταση άγγιζε πολλά επίκαιρα θέματα, αλλά το έργο δεν ήταν καλά δουλεμένο, με αποτέλεσμα οι ερμηνείες των κοριτσιών να είναι από μέτριες εως πολύ καλές... Επειδή κι από ένα όχι καλά δουλεμένο θεατρικό έργο κάτι κερδίζεις, ευχαριστώ πολύ για την διπλή πρόσκληση που μου προσφέρατε...

 6. Το χαρακτηριστικό στοιχείο της παράστασης αυτης ηταν η προβολή του φεμινισμού!!!απευθυνεται καθαρα κατα την γνωμη μου σε γυναικειο κοινο !!!!Μια μέτρια παράσταση με αξιολογες ηθοποιούς !!!Ευχαριστω θεατρομάνια για την πρόσκληση!!!

 7. Η παράσταση ήταν αρκετά καλή. Όμορφα τα σκηνικά. Οι ερμηνείες από μέτριες μέχρι καταπληκτικές. Καταπληκτική ήταν η νεαρή κοπέλα, η Αυγή!!!
  Γενικά, περάσαμε ευχάριστα.
  Ευχαριστούμε για την πρόσκληση!
  Ευχόμαστε καλή χρονιά!

 8. Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ.ΟΜΟΛΟΓΩ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΜΕ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟΣΟ.ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΤΡΥΦΕΡΗ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ.ΑΛΗΘΙΝΗ. ΒΓΑΛΜΕΜΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ.
  ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ Κ ΤΕΛΕΙΑ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ.Η ΒΙΛΜΑ ΤΣΑΚΙΡΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ...ΕΔΙΝΕ ΕΝΑΝ ΤΟΝΟ ΚΩΜΙΚΟ.ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΟΣΟ ΥΠΕΡΟΧΗ !!!ΟΠΩΣ Κ Η ΑΥΓΗ.!!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Κ.ΡΗΓΟΥ ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΗ.Κ Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ..ΜΑΣ ΕΔΙΝΕ ΜΕ ΩΡΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΕΛΗ
  ΤΙ ΝΑ ΠΩ.ΜΕ ΑΦΗΣΕ ΕΚΠΛΗΚΤΗ!!
  ΟΜΟΛΟΓΩ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ.ΗΤΑΝ 2 ΩΡΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

 9. Η παράσταση προσπάθησε να θίξει θέματα που έχουν σχέση με τη γυναίκα στην κοινωνία, έμεινε όμως πολύ στην επιφάνεια.
  Ερμηνείες μέτριες, ωραίο σκηνικό.
  Ευχαριστώ πολύ την Θεατρομάνια για την πρόσκληση και την κυρία Πωλίνα Μπιβολάρη για την παραχώρηση!