Χαμένος μονόλογος

Αρχείο Παίχτηκε από 08/10/2017 έως 29/10/2017
στο Αλεξάνδρεια - Πολυχώρος Τέχνης

2ος χρόνος παραστάσεων
Ερμηνεύουν: Έβη Καλυμνίου, Ιωάννα Προσμίτη, Ζωή Τριανταφυλλίδη, Πολυτίμη Καλομοίρη, Δημήτρης Χαλούλος

Περιγραφή

Ο «ΧΑΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ» είναι ο τίτλος του βιβλίου της Μαρίνας Σωτηροπούλου που θεατρικοποιήθηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Γιάννη Ρωμανό και βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Το έργο θίγει το ευαίσθητο θέμα της ασθένειας του αιώνα μας, Αλσχάιμερ.

Περισσότερα

Η Ολυμπία πάσχει από Αλσχάιμερ, μένει σε ένα διαμέρισμα στην Αθήνα, με την εγγονή της Μύρσα, που της συμπαραστέκεται αντιμετωπίζοντας όλα τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η σχέση, άλλοτε με ψυχραιμία και άλλοτε με αγανάκτηση βγαίνοντας από τα όριά της. Οι νοσοκόμες που περιθάλπουν την Ολυμπία, κωμικοτραγικές υπάρξεις, συμπληρώνουν το παζλ του έργου.

Το βιβλίο «Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ» κυκλοφορεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΣΤΡΙΑ (Χέυδεν 3, Αθήνα).

 

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω ένα πολύ όμορφο Πολυχώρο Τέχνης, ανακαινισμένο με μεράκι και γούστο... Σχετικά με την παράσταση, θα ήθελα να επισημάνω την ερμηνεία της κ. Έβης Καλυμνίου που ήταν εξαιρετική!!! Όσον αφορά τις ''νοσοκόμες'' έχω να πω, επειδή έχω βιώσει αυτή την κατάσταση με την πεθερά μου, ότι είναι μία σοκαριστική πραγματικότητα να καλούνται άσχετοι με το αλτσχάιμερ άνθρωποι να βοηθήσουν ασθενείς με αυτή την τόσο δύσκολη ασθένεια. Κάπου εκεί μπλέκονται τα προβλήματα των ασθενών και των υποτιθέμενων ''νοσοκόμων''. Η παράσταση είναι απόλυτα ρεαλιστική!!!

  2. Παρακολούθησα χθες την εν λόγω παράσταση στον πολυχώρο τέχνης, Αλεξάνδρεια. Το έργο μου φάνηκε υποτονικό χωρίς καμμία δραματουργική κορύφωση κατά τη διάρκειά του. Επιπλέον, νομίζω πως οι ρόλοι των δυο νοσοκόμων αποπροσανατολίζουν κάπως το κοινό από την ουσία του έργου, το πρόβλημα της άνοιας. Στα θετικά, η εξαιρετική ερμηνεία της Έβης Καλυμνίου στο ρόλο της ηλικιωμένης γυναίκας. Ευχαριστώ την θεατρομάνια για την διπλή πρόσκληση.