Χάρολντ και Μωλντ

Αρχείο Παίχτηκε από 18/05/2022 έως 26/05/2022
στο Σοφούλη (Θεσσαλονίκη)
Σκηνοθέτης: Ηλίας Λουκάτος
Ερμηνεύουν: Ισαακίδου Ελίζα (Μωντ), Δελτσίδης Χρήστος (Χάρολντ), Περμεκερλή Μαρία (Έλεν Τσέισεν), Γαντάς Γιώργος (Γιατρός Μάθιους), Παπαγεωργίου Τάσος (Πατήρ Φίνεγκαν), Άντα Φαρμάκη (Σύλβια Γκαζέλ), Ράνια Κανάρη (Νάνσυ Μαρς), Γκέλλυ Μπασούκα (Ρόουζ Ντ’ Οράνζ), Ορέστης Πρεφτίτσης (Αρχικηπουρός / Μπερνάρντ), Ηλίας Λουκάτος (Κηπουρός / Ντόπελ), Ελευθερία Αμπελίδη (Μαρία), Γιώργος Αθανασίου (Παπαδοπαίδι), Χριστίνα Κουμούρη (Εργάτης)

Περιγραφή

Από την ομάδα Θεάτρου Περιπέτεια.

Περισσότερα

Η Ομάδα Θεάτρου Περιπέτεια παρουσιάζει για τέσσερις μόνο παραστάσεις το έργο "Χάρολντ και Μωλντ", στις 18, 19, 25 και 26 Μαΐου στις 21.00 σε σκηνοθεσία Ηλία Λουκάκου.

Λίγα λόγια για το έργο
Το έργο αναφέρεται στην τρυφερή και παράλληλα συγκινητική σχέση που συνδέει τον αυτοκαταστροφικό και εύπορο νεαρό Χάρολντ και την ογδοντάχρονη «αναρχική» απελευθερωμένη Μωντ, που τελικά τον συμφιλιώνει με τη ζωή. Το κορμί του Χάρολντ κρύβει την ψυχή ενός γερασμένου ανθρώπου, ενώ, πίσω από τα γερασμένα χαρακτηριστικά της Μωντ, χαμογελά ένα ζωηρό κοριτσάκι.

Αυτή η γέφυρα επικοινωνίας δύο μακρινών μεταξύ τους γενεών γίνεται ένας ύμνος για τη ζωή που σφύζει από αγάπη, αυθορμητισμό και ζωντάνια. Η Μωντ καταφέρνει να μεταδώσει αισιοδοξία και πίστη σ’ ένα νέο παιδί που αδυνατεί να προσαρμοστεί στο περιβάλλον του. Ο Χάρολντ μαθαίνει να γελάει, να τραγουδάει, να χορεύει, να σκέφτεται αυθόρμητα, να αποδέχεται και να γνωρίζει τον εαυτό του.
Καθένας από τους δυο τους, έχει κάνει τον μισό δρόμο που τον χωρίζει από τον άλλο. Οι δυο τους, όταν είναι μαζί, αποτελούν ένα πλήρες ον. Γιατί είπαμε…Η αγάπη είναι ο δρόμος!Η θεατρική ομάδα «Θεάτρου Περιπέτεια» είναι μια ομάδα φίλων που αγαπά το θέατρο. Δημιουργήθηκε επίσημα το 2015 όπου και ανέβασε την παράσταση «Η Αυλή των Θαυμάτων» του Ι. Καμπανέλλη. Η παράσταση αγαπήθηκε από το θεατρόφιλο κοινό γι’αυτό και παίχτηκε για πάνω από ένα χρόνο. Στο 16ο Φεστιβάλ Θεάτρου Ορεστιάδας βραβεύθηκε ως η καλύτερη παράσταση, ενώ κέρδισε ακόμα τέσσερα βραβεία. Το 2017 η ομάδα μας ανέβασε την «Τελευταία Διαθήκη» βασισμένη στα «Τέσσερα πόδια του Τραπεζιού» του Ι. Καμπανέλλη. Στο 18ο Φεστιβάλ Θεάτρου Ορεστιάδας επανέλαβε τον θρίαμβο κερδίζοντας το βραβείο καλύτερης παράστασης και τέσσερα ακόμα βραβεία. Το 2018 ανέβηκαν «Οι Εσωτερικαί Ειδήσεις» του Μ. Ποντίκα με μεγάλη επιτυχία και η ομάδα συνέχισε να ετοιμάζει νέες παραγωγές με την ίδια αγάπη και ενθουσιασμό. Η πανδημία φρέναρε σε μεγάλο βαθμό την πορεία μας παρόλο που στην πραγματικότητα πάντα βρίσκαμε τρόπους να κάνουμε τις πρόβες μας με ασφάλεια! Οι τελευταίες παραστάσεις μας έγιναν τον Μάρτιο του 2022 όταν πραγματοποιήσαμε ένα αφιέρωμα στη Λούλα Αναγνωστάκη με τα μονόπρακτα, «Η Διανυκτέρευση» και «Η Πόλη». Φτάνουμε στον Μάιο του 2022 όπου έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε το έργο του Κόλιν Χίγγινς «Χάρολντ και Μωντ».

Φωτογραφίες