Χειμωνιάτικο παραμύθι

Συγγραφέας: Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Μετάφραση: Νίκος Χατζόπουλος
Σκηνοθέτης: Σίλβιου Πουρκαρέτε
Σκηνογραφία: Helmut Stürmer
Κοστούμια: Dragos Buhagiar
Ερμηνεύουν:

ΔΙΑΝΟΜΗ: Μομώ Βλάχου (Μαμίλλιος - Περντίτα - ο Χρόνος), Θεόδωρος Ιγνατιάδης (Πολύξενος), Πάνος Καμμένος, Γιάννης Μαστρογιάννης (Μουσικοί), Ζωή Λύρα, Γιολάντα Μπαλαούρα (Δορκάς-Μόψα-Αιμιλία-Αρχόντισσες της αυλής), Στάθης Μαντζώρος (Λεόντιος), Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Γιώργος Τσαγκαράκης (Δίων-Κλεομένης), Ηλίας Μπερμπέρης (Κωμικός), Δημήτρης Ναζίρης (Αντίγονος), Χρίστος Νταρακτσής (Γερό-Βοσκός),  Κλειώ Δανάη Οθωναίου (Ερμιόνη), Τάσος Ροδοβίτης (Φλοριζέλ), Φωτεινή Τιμοθέου (Παυλίνα), Αλέξανδρος Τσακίρης (Κάμιλλος), Σαμψών Φύτρος (Αυτόλυκος-Αρχίδαμος)

Περιγραφή

Η «αρρώστια» της ζήλειας, η μανία της εκδίκησης, η δύναμη της συγχώρεσης. Όλα αυτά σε ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του μεγαλύτερου δραματουργού όλων των εποχών, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, μέσα από τη ματιά του μεγάλου Ρουμάνου σκηνοθέτη Σίλβιου Πουρκαρέτε.

Περισσότερα

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος μετά από ένα μήνα θεατρικής σιωπής, λόγω κινητοποιήσεων των ηθοποιών, ανοίγει και πάλι και είναι έτοιμο να υποδεχτεί το κοινό της πόλης με ένα πλούσιο θεατρικό πρόγραμμα και ξεχωριστές παραστάσεις.
Παράταση παραστάσεων, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία να τις δουν όσοι δεν πρόλαβαν, για τις εξαιρετικά επιτυχημένες παραγωγές «Χειμωνιάτικο Παραμύθι»και «Υπέρ Ελλάδος», που ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρώσουν το κύκλο τους. Ταυτόχρονα, θα προστεθεί άλλη  μια λαϊκή απογευματινή  τα Σάββατα  - πέρα από τις λαϊκές παραστάσεις της Τετάρτης και της Πέμπτης. Συγκεκριμένα:
  •  «Χειμωνιάτικο παραμύθι»: Διπλές παραστάσεις το Σάββατο 2, 9 και 16 Φεβρουαρίου στις 17:30 (γενική είσοδος 5€) και στις 21:00.

Λίγα λόγια για το έργο

Η μεγαλοφυής σαιξπηρική εξιστόρηση μιας δυνατής ιστορίας αγάπης, ζήλειας κι εγκατάλειψης. Ένα σκοτεινό παραμύθι γεμάτο εικόνες και συναισθήματα, εκεί όπου ο χρόνος επιβραδύνεται κι οι άμυνες, οι αντοχές κι οι αντιστάσεις των ηρώων πέφτουν σε «χειμερία νάρκη». Η ιστορία του βασιλιά Λεόντιου που με την υποψία ότι η γυναίκα του τον απατά, τυφλωμένος από ζήλεια, θα οδηγηθεί σε απόλυτη δυστυχία και μοναξιά. Αλλά, κάποτε θα έρθει η μεγαλειώδης αλλαγή: ο Λεόντιος θα βγει από το λήθαργο,  θα «ξυπνήσει» σοφότερος, και το σκοτάδι θα διαδεχθεί το φως. Γιατί η δύναμη της ζωής είναι ανίκητη…

 Με Λεόντιο το Στάθη Μαντζώρο και Ερμιόνη την Κλειώ Δανάη Οθωναίου.

Βοηθός σκηνοθέτη: Μάρα Τσικάρα
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Σοφία Τσιριγώτη
Β’ βοηθός σκηνοθέτη: Σωτήρης Ρουμελιώτης
Β’ βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Μαρίνα Κελίδου
Φωτογράφιση παραγωγής: Τάσος Θώμογλου
Οργάνωση παραγωγής: Φιλοθέη Ελευθεριάδου.

 Κάθε Σάββατο με υπέρτιτλους στα αγγλικά (από 24/11).