Χριστουγεννιάτικα Θεατρικά Εργαστήρια

Αρχείο Παίχτηκε από 10/12/2021 έως 30/12/2021
στο 104
Σύλληψη: Σοφία Παπαδοπούλου
Ερμηνεύουν: Ιωάννα Μονεδα, Τερεζα Μόσχου, Νικόλας Παπαγιαννης, Σοφία Παπαδοπουλου

Περιγραφή

4 αυτοτελείς χριστουγεννιάτικες «περιπέτειες», που θα βοηθήσουν τα παιδιά να αντιληφθούν την πραγματική σημασία της πιο όμορφης γιορτής του χρόνου!

Περισσότερα

Χριστουγεννιάτικα Θεατρικά Εργαστήρια (αποκλειστικά για ξωτικά)

«Έκτακτη Δημοσίευση»

«Πασίγνωστο εργαστήρι στη Λαπωνία με χιλιετή πείρα στην κατασκευή παιχνιδιών αναζητά μικρούς σκανδαλιάρηδες συνεργάτες για μερική απασχόληση. Επικοινωνήστε μαζί μας μόνο εάν διαθέτετε υπερφυσικές δυνάμεις και λατρεύετε τις χριστουγεννιάτικες περιπέτειες. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε πεταχτά αυτιά ή έστω να φοράτε έναν μυτερό σκούφο. Όσοι έχουν αλλεργία στις τρίχες ταράνδου θα αποκλεισθούν. Θα αμειφθείτε με άφθονο παιχνίδι. Επίσης θα απονεμηθεί ο τιμητικός τίτλος: Επίσημο Ξωτικό του Αϊ - Βασίλη ».

4 αυτοτελείς χριστουγεννιάτικες «περιπέτειες», που θα βοηθήσουν τα παιδιά να αντιληφθούν την πραγματική σημασία της πιο όμορφης γιορτής του χρόνου!

Χριστουγεννιάτικη Περιπέτεια Νο 1: Παρασκευή 10/12

«Καλικαντζαροκαμώματα »

Τα μικρά ξωτικά καλούνται να ταξιδέψουν μέχρι το κέντρο της Γης προκειμένου να γνωρίσουν κοντούς, ψηλούς, στραβοπόδαρους καμπούρηδες και κακομούτσουνους καλικάντζαρους αποφασισμένους να χωθούν στις κλειδαρότρυπες, να κάνουν τσουλήθρα στις καμινάδες, να γλιστρήσουν στις γρίλιες των παραθύρων προκειμένου να τρυπώσουν στα σπίτια των ανθρώπων… Άραγε θα καταφέρουν τα μικρά ξωτικά να εμποδίσουν τα καλικαντζαράκια να καταστρέψουν τα φετινά Χριστούγεννα ή θα γίνουν και αυτά μέλη της θεότρελης παρέας που κάνει τις πιο μεγάλες σκανδαλιές; … Ένα ξέφρενο θεατρικό παιχνίδι που έχει τις ρίζες του στο παρελθόν και στην ελληνική λαϊκή μας παράδοση!

Χριστουγεννιάτικη Περιπέτεια Νο 2: Παρασκευή, 17/12

«Το Μυστήριο των χαμένων Χριστουγέννων »

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στον Βόρειο Πόλο! Ο Άγιος Βασίλης, τα Αγιο-Βασιλάκια και τα Ξωτικά έχουν μεγάλους μπελάδες! Λίγες μόνο μέρες πριν την Παραμονή των Χριστουγέννων και τα Χριστούγεννα είναι … άφαντα! Η Χριστουγεννιάτικη παρέα πρέπει να εξιχνιάσει το μυστήριο! Μοναδικά στοιχεία: το κουδουνάκι ενός καλικάντζαρου και μια φουντίτσα απ’ τον σκούφο ενός χιονάνθρωπου!! Άραγε θα τα καταφέρουν; Θα βρουν τα χαμένα Χριστούγεννα; Ένα ταξίδι σε όλα τα ήθη και έθιμα της πιο όμορφης εποχής του χρόνου, που αναδεικνύει την πραγματική σημασία της γιορτής των Χριστουγέννων!!

Χριστουγεννιάτικη Αποστολή Νο 3: Προπαραμονή Χριστουγέννων 23/12

«Χριστούγεννα ...Παντού»

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, οι δρόμοι της πόλης έχουν φορέσει τα γιορτινά τους και λάμπουν! Πολύχρωμα φωτάκια αναβοσβήνουν στα μπαλκόνια, στα δέντρα λαμπυρίζουν στολίδια... Σκέτη μαγεία...Η αντίστροφη μέτρηση για την πιο παραμυθένια γιορτή του χρόνου έχει αρχίσει.. Άραγε οι άνθρωποι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο; Ξέρεις σε ποια χώρα, αν τα παιδιά έκαναν αταξίες όλη την χρονιά, παίρνουν για δώρο μια σάπια πατάτα; Μήπως γνωρίζεις που μπορείς να κάνεις μπάνιο και ηλιοθεραπεία την ημέρα των Χριστουγέννων;… Έχε τ’ αυτιά σου τεντωμένα και τα μάτια σου ανοιχτά, το ταξίδι αρχίζει! Ψάξε κάτω από το μυτερό σκούφο σου και που ξέρεις ίσως βρεις κάτι που θα σε οδηγήσει σε μέρη Χριστουγεννιάτικα και μακρινά…

Χριστουγεννιάτικη Αποστολή Νο 4:Προπαραμονή Πρωτοχρονιάς 30/12

«Ηο hο hο!! Ηο ho ho!! …Aϊ Βασίλη είσαι εδώ;»

Ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά έχουν πολλή δουλειά! Τα γράμματα των παιδιών πρέπει να διαβαστούν και να ταξινομηθούν, η παραγωγή στο εργαστήρι κατασκευής παιχνιδιών έχει μείνει πίσω, οι τάρανδοι χρειάζονται χτένισμα και καρότα ( μα ποιος τους τάισε μελομακάρονα; ) και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο Άγιος Βασίλης έχει χάσει την στολή του! Θα καταφέρουν τα ξωτικά να τα τακτοποιήσουν όλα ή μήπως θα χρειαστεί να ταξιδέψουν και αυτά μαζί με τον Ρούντολφ;

Ένα αυθόρμητο, διασκεδαστικό, παραμυθένιο ταξίδι, που αποκαλύπτει την μαγεία της παιδικής ψυχής και βοηθάει τα παιδιά να ανακαλύψουν τις βαθύτερες επιθυμίες τους!

Αν έχετε ακόμα ερωτήσεις σας διαβεβαιώνουμε πως ...Θα βρεθείτε, δίχως διακρίσεις, σε μια μεγάλη γιορτινή παρέα & θα διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γιορτάσετε τις μέρες αυτές παρά με τα δώρα της έκφρασης και της δημιουργίας που μας χαρίζει η «Ομάδα των Πέντε Εποχών».

*Όλες οι παραστάσεις και τα εργαστήρια μπορούν να ταξιδέψουν στο σχολείο ή στον χώρο σας!

*Μπορείτε να ξεφυλλίσετε online το έντυπο με όλες τις δραστηριότητες της ομάδας μας στο link: http://www.omada5epoxon.gr/fylladio.html

Περισσότερες πληροφορίες:

Fb: Η Ομάδα των Πέντε Εποχών

Fb: Εργαστήρι Θεάτρου Πέντε Εποχών – Σοφία Παπαδοπούλου

Instagram: omada5epoxon

Φωτογραφίες