Constellations

Αρχείο Παίχτηκε από 20/02/2023 έως 02/03/2023
στο 104
Κείμενο: Nick Payne
Σκηνοθέτης: Laurent de Montalembert
Σκηνογραφία: Κατερίνα Χάρου
Ερμηνεύουν: Alexander Perez Buchanan, Margherita Morchio, Amalie Macnaughtan, William Medland, Αμαλία Σγουμποπούλου, Annie Utzschneider

Περιγραφή

Μία ζωή: πολλές πιθανές ζωές: μία ζωη. Δύο άνθρωποι γνωρίζονται σε ενα BBQ και από το πρώτη επαφή, τα μάτια τους πετούν σπίθες. Είναι χημεία; Είναι φυσική; Είναι μοίρα; Είναι τ’αστέρια;

Περισσότερα

από την FreεΚ, μια θεατρική ομάδα της FONACT

Το Έργο

Every choice, every decision you’ve ever and never made exists in an unimaginably vast ensemble of parallel universes.”

In this unique take on Constellations by Freεk, six actors embody two souls, and explore the infinite possibilities of one relationship.

Μία ζωή: πολλές πιθανές ζωές: μία ζωη. Δύο άνθρωποι γνωρίζονται σε ενα BBQ και από το πρώτη επαφή, τα μάτια τους πετούν σπίθες. Είναι χημεία; Είναι φυσική; Είναι μοίρα; Είναι τ’αστέρια;

Οι Αστερισμοί (Constellations) του Nick Payne ακολουθεί την πορεία δύο ανθρώπων που γνωρίζονται σε παράλληλα σύμπαντα. Οι επιλογές τους και τα λόγια τους θα είναι καθοριστικά για το μέλλον της σχέσης αλλά και της ζωής τους. Είναι ένα έργο που μιλάει για την φυσική κοσμολογία, την αγάπη, το έρωτα αλλά ταυτόχρονα θέτει και το ερώτημα κατά πόσο μπορείς να καθορίσεις την μοίρα σου.

Σε αυτήν την μοναδική εκδοχή του Constellations απο τον θίασο Freεk, έξι ηθοποιοί ενσωματώνουν τους δύο ρόλους, και εξερευνούν άπειρες δυνατότητες γύρω απο την σχέση των δύο πρωταγωνιστών.

Πρόκειται για την τρίτη παραγωγή του νέου μεταπτυχιακού προγράμματος της σχολής FONACT με έδρα την Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες: fonact.com

Facebook: https://www.facebook.com/fonact

Instagram: https://www.instagram.com/fonact_international/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCoavvO4AFR7YFBPFPFNmPFQ

The Fontainebleau School of Acting (Fonact) is an international school of excellence in the performing arts. We deliver world-class conservatoire training in the heart of the Fontainebleau forest in France.

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Laurent de Montalembert

Το Constellations είναι ένα θεατρικό έργο που φιλοδοξεί να γεφυρώσει το κενό μεταξύ ζωής και θανάτου. Σκοπός του συγγραφέα ήταν να προστατέψει τους άλλους, αλλα και τον ίδιο του τον εαυτό, από το αναπάντεχο συναίσθημα του πένθους και της απώλειας. Ήταν ο τρόπος του να διαχειριστεί την απώλεια του πατέρα του. Το έργο πραγματεύεται τον θάνατο στο πλαίσιο μίας ιστορίας έρωτα και αγάπης δυο ανθρώπων, που θα μπορούσαν να’ ναι ο καθένας απο εμάς. Ο συγγραφέας μας ταξιδεύει σε πολλά παράλληλα σύμπαντα προκειμένου να νιώσουμε πώς έχουμε όλο τον χρόνο που κάποτε στερηθήκαμε με κάποιον που αγαπήσαμε και χάσαμε. Το έργο θέτει ενα σημάντικο ζήτημα που μας αφορά όλους, είτε μας αρέσει είτε όχι: ποιό είναι το δικαίωμα μας σε ένα αξιοπρεπές τέλος; Τί θα συνέβαινε αν είχε κανείς την επιλογή να τελειώσει την ζωή του; Θα έβρισκε ελπίδα μέσα σε αυτήν την επιλογή; Ως δημιουργός και σκηνοθέτης, το πάθος μου και ο στόχος μου είναι να ενώνω τους ανθρώπους μέσα από μία συλλογική εμπειρία, η οποία ίσως μας σπρώξει ένα βήμα πιο κοντά στην ανθρωπιά μας. Το Constellations είναι ενα μοναδικό θεατρικό κείμενο που μπορεί να το καταφέρει.

Isabella Covelli

Πέρα από τις εμφανείς διαφορές μεταξύ των δύο κλάδων, τοσο η φυσική όσο και το θέατρο προσπαθούν να κατανοήσουν την ανθρώπινη φύση και τα άλυτα μυστήρια της ζωής - χωρίς όμως πάντα να καταλήγουν σε κάποιο συμπέρασμα. Το συγκεκριμένο έργο αποκαλύπτει αυτήν την ομοιότητα με ενα τρόπο διαφωτιστικό. Ο απότερος στόχος της ομάδας Freek μέσα από το Constellations είναι να θέσει ερωτήματα, όχι να προσφέρει απαντήσεις. Τί σημαίνει ερωτεύομαι παρά τις συνθήκες; Ποιά ειναι η πιο ηθική επιλογή όταν σε καταδικάζει μια ανίατη ασθένεια; Μπορούμε να ελέγξουμε εμείς οι ίδιοι την ζωή μας ή είμαστε μέρος μιας φυσικής πραγματικότητας που έχει προκαθορισμένο μέλλον; Κάθε νέος καλλιτέχνης πρέπει σε κάποια φάση της ζωής του να αποδεχτεί πώς κάποια ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Την ιδέα αυτήν έχω προσπαθήσει να αφομοιώσω έναντια στους φόβους μου, ούσα βοηθός σκηνοθέτη για πρώτη φορά, σε αυτήν την παραγωγή. Στην προσπάθεια μου ανακαλύψα πως όταν υπάρχει περιθώριο για αμφιβολία, υπάρχει περιθώριο και για εξέλιξη.

Ομάδα Freek

Οι Freek είναι ένας διεθνής θίασος που ιδρύθηκε το 2022. Έπτα νεαροί απόφοιτοι της σχολής FONACT της Γαλλίας, ξανασυναντιούνται στην Αθήνα για να δημιουργήσουν και να εξερευνήσουν μαζί ένα νέο κοινό όραμα. Στόχος τους είναι να ερμηνεύσουν έργα με αυθεντικότητα και να πειραματιστούν με νέες δημιουργικές και συνεργατικές μεθόδους.

Website: freektheatre.com

Facebook: Freek Theatre

Instagram: @freektheatreco

Βοηθός σκηνοθέτη: Isabella Covelli
Sound Design: Κάλλια Γερακιανάκη
Παραγωγή: FONACT - Fontainebleau School of Acting
Φωτογραφίες: Αναστασία Γιαννάκη
Επικοινωνία: Ευαγγελία Σκρομπόλα
Αφίσα: Léa Riggi

Φωτογραφίες