cΩntact

Αρχείο Παίχτηκε από 24/09/2021 έως 10/10/2021
στο Εξωτερικός χώρος
Διάρκεια: 45’
Μετάφραση: Δημήτρης Μαλισσόβας
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Μαλισσόβας
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Μαζιώτης, Ελίνα Γιαννάκη

Με τις φωνές των Θοδωρή Αθερίδη και Μαίρης Συνατσάκη

Περιγραφή

Με πολλή χαρά σας προσκαλούμε στην πρώτη παρουσίαση της παράστασης CONTACT, στο Πεδίον του Άρεως. Η πρώτη φορά που μια παράσταση δρόμου συνδυάζει τη νέα τεχνολογία, τη φυσική παρουσία ηθοποιών και οπτικοακουστικό υλικό για τις προσωπικές συσκευές των θεατών!

Περισσότερα

ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

(ΕΙΣΟΔΟΣ ΑΠΟ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)

Το  CONTACT είναι η πρώτη Covid safe παράσταση που στήθηκε την εποχή της πανδημίας, ζωντανή, αλλά και ψηφιακή, και φτάνει στην Αθήνα μετά από μία πολύ επιτυχημένη πορεία σε μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου!

Ζήστε τη θεατρική εμπειρία του CONTACT στους δρόμους της πόλης, παρακολουθώντας live τους ηθοποιούς και ακούγοντας σε 3D ήχο τις ερμηνείες τους μέσα από το κινητό σας!

Η νέα εμπειρία θεάτρου είναι εδώ και θα σας ενθουσιάσει όπως έχει ενθουσιάσει χιλιάδες θεατές σε ολόκληρο τον κόσμο!

 

Τι συμβαίνει στο CONTACT;

Μία γυναίκα κάθεται μόνη σε ένα παγκάκι βουτηγμένη στις σκέψεις της. Αν μπορούσαμε να τρυπώσουμε στο μυαλό της, τι θα ακούγαμε, τι θα αντικρίζαμε; Σε έναν κόσμο όπου το social distancing είναι ο νέος απαράβατος κανόνας, ένας ξένος πλησιάζει την ηρωίδα του έργου, τη Σάρα.

Τα επόμενα 45 λεπτά η ζωή της θα αλλάξει εξαιτίας αυτής της στιγμής που ήρθε σε επαφή με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Αυτό είναι το ζητούμενο του CONTACT , μία βουτιά σε αχαρτογράφητα νερά της θεατρικής εμπειρίας. Οι θεατές είναι έξω, στο δρόμο, μοιράζονται το έργο μέσα από μία εφαρμογή που έχουν κατεβάσει στο κινητό και φορώντας ακουστικά στα αυτιά, μαζί, αλλά την ίδια στιγμή ο καθένας μόνος του. Οι ηθοποιοί παίζουν live, μπροστά τους, αλλά στα αυτιά τους φτάνουν οι φωνές των ηθοποιών που ερμηνεύουν τους ρόλους, σαν σε κινηματογραφική ταινία, με 3D ήχο και μουσική υπόκρουση.

Το νέο είδος θεατρικού έργου σε εξωτερικό χώρο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μεταφράζει και σκηνοθετεί ο Δημήτρης Μαλισσόβας, γνωστός για τη ρηξικέλευθη και ανανεωτική ματιά του σε αγαπημένα έργα του ελληνικού και παγκόσμιου ρεπερτορίου.

Τη φωνή της στη Σάρα δανείζει η Μαίρη Συνατσάκη, ενώ ο μυστηριώδης άνδρας έχει τη φωνή του Θοδωρή Αθερίδη. Είναι οι φωνές - πρωταγωνιστές που οδηγούν τους θεατές σε αυτό το συναρπαστικό θεατρικό ταξίδι στους δρόμους της πόλης.

 

Εφαρμογή και ακουστικά

Μετά από sold-out παραστάσεις σε Λονδίνο, Παρίσι, Τορόντο και άλλες μεγάλες πρωτεύουσες, το CONTACT έρχεται να κάνει επαφή με το κοινό και στην Αθήνα, να συστηθεί στους θεατρόφιλους θεατές και να τους ταξιδέψει με όχημα το συναίσθημα. Με τα ακουστικά στα αυτιά και την εφαρμογή που θα έχουν κατεβάσει στο κινητό τους, θα περιπλανηθούν στους δρόμους της Αθήνας βλέποντας και ακούγοντας σε 3D ήχο, ένα θεατρικό έργο σε μία καινούργια μορφή. Μια πραγματικά multi national παράσταση την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στη γλώσσα που επιθυμείτε, αφού είναι διαθέσιμη, εκτός από τα Ελληνικά στα Αγγλικά, Γαλλικά ή Ιταλικά!

 

Πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση;

1. Διαλέγετε την ημερομηνία, την τοποθεσία και την ώρα και αγοράζετε ηλεκτρονικό εισιτήριο on line μέσω viva.gr

2. Εικοσιτέσσερις ώρες πριν από την παράσταση που διαλέξατε, λαμβάνετε email με λινκ για την εφαρμογή, την οποία θα κατεβάσετε και θα εγκαταστήσετε στο κινητό σας καθώς και με το ακριβές σημείο συνάντησης για την έναρξη της θεατρικής σας εμπειρίας!

3. Η εφαρμογή CONTACT είναι δωρεάν, κατεβαίνει αμέσως, την εγκαθιστάτε εύκολα και σας δίνει πρόσβαση όχι μόνο στις ερμηνείες των ηθοποιών, αλλά, συγχρόνως, και στο soundrack  της παράστασης.

4. Θυμηθείτε να έχετε μαζί σας φορτισμένα κινητά και τα ακουστικά σας! Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά τα προσωπικά σας τηλέφωνα και ακουστικά σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής για τη δημόσια υγεία.

5. Πρέπει να φοράτε συνέχεια τη μάσκα σας. Η παράσταση διαδραματίζεται σε εξωτερικό χώρο αλλά οι κανόνες ασφαλείας ενάντια στην πανδημία πρέπει να τηρηθούν αυστηρά. Παρακαλείσθε να κρατάτε τις αποστάσεις μεταξύ σας.

6. Την ημέρα της παράστασης, συναντήστε εγκαίρως τον οικοδεσπότη σας. Οι οδηγίες θα σας έχουν ήδη σταλεί την ίδια μέρα που κάνατε την κράτηση.

Φωτογραφίες