1550

Δάχτυλο στο μέλι

Αρχείο Παίχτηκε από 21/10/2019 έως 28/01/2020
στο Eliart
Διάρκεια: 90'
Κείμενο: Μίμης Καπέρδος
Σκηνοθέτης: Χρήστος Ευθυμίου, Μίμης Καπέρδος
Σκηνογραφία: Βαλεντίνο Βαλάσης
Κοστούμια: Βαλεντίνο Βαλάσης
Ερμηνεύουν: (με αλφαβητική σειρά): Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Στεφανία Καλομοίρη, Μίμης Καπέρδος, Χάρης Μαυρουδής, Πηνελόπη Σεργουνιώτη, Κατερίνα Σκυλογιάννη, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος

Περιγραφή

Μια κωμωδία, που θίγει θέματα όπως η διαφθορά, τα ρουσφέτια, το πελατειακό κράτος, η διαπλοκή, αλλά και οι αγκυλώσεις της ελληνικής οικογένειας, με τρόπο ξεκαρδιστικό και πνεύμα που πηγάζει από κείμενα παλαιότερων εποχών-πιο αγνών, χωρίς ωστόσο να χάνει τη φρεσκάδα της.

Περισσότερα

Δεκαετία του ’80. Η «χρυσή» εποχή. Τότε που το «μέλι» αφθονούσε. Και που πολλά ήταν τα δάχτυλα που ήθελαν να βουτήξουν με κάθε τρόπο για να το γευτούν. Όπως ο Δήμαρχος (Χάρης Μαυρουδής), ο ήρωας αυτής εδώ της ιστορίας…

Της νέας ξεκαρδιστικής κωμωδίας του Μίμη Καπέρδου «Το Δάχτυλο στο Μέλι» που κάνει πρεμιέρα 21 Οκτωβρίου στο θέατρο ELIART.

Λίγα λόγια για την πλοκή

Κεντρικός χαρακτήρας είναι ο Γιώργος. Δήμαρχος. Κάτοικος Βορείων προαστίων, αλλά λαϊκής καταγωγής. Όταν του δίνεται η ευκαιρία θέλει κι εκείνος να σκαρώσει το μεγάλο κόλπο. Και να καρπωθεί το «μέλι» των δημοτών του.

Η ζωή, όμως, κάποιες φορές έχει άλλα σχέδια. Κάτι η κακή του τύχη, η απειρία, οι διαδοχικές συμπτώσεις, λίγο η υποβόσκουσα εντιμότητα, αλλά και η αφέλεια ορισμένων ανθρώπων που βρίσκονται στο περιβάλλον του… Όλα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Τι θα γίνει άραγε στο τέλος;
Η συνέχεια, από 21 Οκτωβρίου στο θέατρο ELIART!

Επιλογή ηθοποιών (καστ): Κυριάκος Κουρουτσαβούρης
Βοηθός παραγωγής: Λάμπρος Στάθης
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Ονουφριάδου
Προβολή-Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will

Φωτογραφίες

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κωμωδία παλαιάς κοπής με καλές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές, ιδιαίτερα το Χάρη Μαυρουδή. Το πρόβλημα ήταν ότι παραλίγο οι καρέκλες που μας έβαλαν να καθίσουμε θα ήταν στο πεζοδρόμιο της Κωνσταντινουπόλεως και όχι μέσα στο θέατρο.
    Τέλος πάντων, ευχαριστούμε πολύ τη theatromania που προφανώς δεν φταίει για τέτοιου είδους πρακτικές.

  2. Χτες σε ένα γεμάτο θέατρο, είδα μια όχι κακή κωμωδία, παλιακή μεν αλλά με καλές ερμηνείες (τραβηγμένες μεν και καρικατουρίστικες –φαντάζομαι κατόπιν υπόδειξης του σκηνοθέτη-). Το όλο έργο και το στήσιμο της παράστασης θύμιζε πολύ ελληνική ταινία του 60 ίσως και λίγο Μάρκο Σεφερλή (χωρίς την σπιρτάδα του όμως). Η πλοκή της παράστασης, τα αστεία και τα ευτράπελα είσαι σίγουρος ότι κάπου τα έχεις ξαναδεί και ξανακούσει. Εν κατακλείδι το κοινό φαινόταν να το διασκεδάζει, εγώ πάλι ψιλοβαρέθηκα. Ευχαριστώ όπως και να έχει για τις προσκλήσεις. Υποσημείωση η παράσταση διαρκεί κοντά δύο ώρες.

  3. Μια πολύ όμορφη, γλυκειά παράσταση με εξαιρετικές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς, πολύ όμορφα επίσης και τα σκηνικά. Επίσης το θέατρο Ελιάρτ είναι προσεγμένο και το προσωπικό του ευγενέστατο! Ευχαριστούμε πολύ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ για την πρόσκληση !!!!