Δηλητήριο

Αρχείο Παίχτηκε από 21/04/2017 έως 28/05/2017
στο Faust
Διάρκεια: 90'
Συγγραφέας: Λοτ Φέικεμανς (Lot Vekemans)
Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη
Σκηνοθέτης: Ρούλα Πατεράκη
Ερμηνεύουν: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Εύρη Σωφρονιάδου, Σπύρος Βάρελης

Περιγραφή

Γραμμένο το 2009, το «Δηλητήριο» ( Gif ) έχει κερδίσει το βραβείο του καλύτερου ολλανδικού θεατρικού έργου που ανέβηκε την περίοδο 2009-2010. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, έχει κάνει μεγάλη επιτυχία στη Γερμανία και την Αυστρία, ενώ παράλληλα έλαβε διεθνή αναγνώριση. Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, σε μετάφραση της Αργυρώς Πιπίνη και σκηνοθεσία της Ρούλας Πατεράκη, από τις 21 Απριλίου έως τις 28 Μαΐου, στο θέατρο FAUST.

Περισσότερα

(Gif)

Η δραματική διένεξη μίας γυναίκας κι ενός άντρα, που τους χτύπησε ο θάνατος.

Ένα επαρχιακό, ολλανδικό νεκροταφείο σε πλήρη εγκατάλειψη. Μία αίθουσα δεξιώσεων, μουσείο μνήμης για εκείνους, που θρήνησαν νεκρούς.

Όλα ξεκίνησαν από το γράμμα που έστειλε Εκείνη σ’ Εκείνον. Τον καλεί να παραστεί, μετά από 10 χρόνια απουσίας, στην ανακομιδή αγαπημένου προσώπου.

Σ’ αυτή την παρατημένη αίθουσα, όπου τρύπωσαν τα βρύα και τα χώματα, οι δύο πρώην σύντροφοι, θα αναμοχλεύσουν τα παλιά τους πάθη και μέσα από τη μνήμη θα επιστρέψουν στον καταλυτικό τους πόνο, που κάποτε τους χώρισε και που τώρα τους καλεί σε μια καινούρια αναμέτρηση.

Σκηνοθεσία / Σκηνικό περιβάλλον: Ρούλα Πατεράκη
Ηχητικό περιβάλλον: Κώστας Σουρβάνος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευθυμία Δραμαλή
Σχεδιασμός αφίσας και προγράμματος: Γιώργος Ζάμπας
Φωτογραφίες: Γιάννης Πρίφτης
Δημόσιες σχέσεις: Γιάννης Κοκολάκης

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευχαριστώ πολύ ΘΕΑΤΡΟΜάΝΙΑ για την πρόσκληση. Το έργο ήταν εξαιρετικό. Η ατμόσφαιρα με το που έμπαινες στον χώρο μύριζε χώμα και σου δημιουργούσε την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο νεκροταφείο. Οι ερμηνείες εκπληκτικές ιδίως του κου Γεωργακόπουλου και η σκηνοθεσία της κας Πατεράκη καταπληκτική με συμβολισμούς που σ έκαναν να σκεφτείς πολύ πέρα από αυτό που βλέπεις. Ευχαριστώ και πάλι.