Δύσκολες μέρες - Δύσκολες νύχτες

από 09/10 έως 05/12
Σκηνοθέτης: Μανώλης Γιούργος
Σκηνογραφία: Μανώλης Γιούργος
Μουσική: Μανώλης Γιούργος (μουσική)
Ερμηνεύουν: Μανώλης Γιούργος, Γιάννης Παπαθύμνιος

Περιγραφή

Η παράσταση «Δύσκολες μέρες - Δύσκολες νύχτες», ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη, αποτελεί μια ενιαία σύνθεση του πρώτου και του τελευταίου μονολόγου του: «Αυτός και το παντελόνι του» (1957) και «Οι δύσκολες νύχτες του κύριου Θωμά» (2005).

Περισσότερα

Δύο άντρες μονολογούν στις άκρες μιας πεντηκονταετίας. Συζητούν και συγκρούονται άλλοτε με τον εαυτό τους, άλλοτε με πρόσωπα που απουσιάζουν σωματικά, αλλά είναι τόσο «παρόντα» που τους κάνουν να σπαράζουν και να παραληρούν. Καλούν  τη Γυναίκα με όλα της τα ονόματα, με όλα τα πρόσωπα που μπορεί να έχει η απουσία της, από το νανούρισμα, το ερωτικό σκίρτημα, τη μητρική φροντίδα, μέχρι και τον πόνο του χωρισμού, είτε γιατί έτσι συμβαίνει στη ζωή, είτε γιατί έτσι αποφασίζει το αδιανόητο, ο Θάνατος.

Η αρχή και το τέλος της πεντηκονταετίας 1950-2000 οριοθετούν τη μετάβαση από τα μεταπολεμικά κουρέλια στο εκσυγχρονιστικό κουστούμι.  Ενώ η Ελλάδα έχει γίνει «αγνώριστη», ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, από τις σπουδαίες πνευματικές προσωπικότητες μιας ολόκληρης εποχής, ανασύρει ό, τι έχει περισωθεί στη συνείδηση των Νεοελλήνων από αυτήν την άναρχη αλλά και τόσο σαρωτική «ανάπτυξη».

Για την παρούσα παράσταση  το Ιδιόμελο θα λειτουργεί:

Κάθε Σάββατο  ως ΑΜΙΓΗΣ  χώρος. 

Οι θεατές εισέρχονται μετά από επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν.

Κάθε Κυριακή ως ΜΙΚΤΟΣ χώρος.

Οι θεατές εισέρχονται μετά από επίδειξη α) rapid test με διάρκεια 48 ωρών, β) πιστοποιητικού εμβολιασμού ή γ) πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.

***Αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο είναι απαραίτητα 

προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Σάββατο στις 9μμΚυριακή στις 8μμ

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Ιδιόμελο

από 09/10 έως 05/12
Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Β. Κων/νου, Μαρούσι ,πλησίον ΗΣΑΠ
Τηλ: 210 6817042 Email: [email protected] Website: idiomelo.blogspot.gr/

Εισιτήρια: 12 (κανονικό), 10 (φοιτητικό), 8 (ανεργίας, ΑΜΕΑ)
Πληροφορίες: 210 6817042

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ 21:00
Κ 20:00

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η παράσταση ήταν εξαιρετική, ο χώρος του θεάτρου πολύ ιδιαίτερος και οι ερμηνείες των ηθοποιών συγκινητικές... Αξίζει να πάει κανείς, τόσο για τους εξαιρετικούς μονολόγους του Καμπανέλλη όσο και για το ταλέντο και το μεράκι των ανθρώπων που έφτιαξαν τόσο τον χώρο όσο και την παράσταση.. Ευχαριστούμε πολύ!!