Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ

Αρχείο Παίχτηκε από 25/10/2017 έως 25/10/2017
στο Πολυμήχανο Café Teatral
Συγγραφέας: Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Μετάφραση: Νίκη Τριανταφυλλίδη
Διασκευή: Νίκη Τριανταφυλλίδη
Σκηνοθέτης: Νίκη Τριανταφυλλίδη
Σκηνογραφία: Χριστίνα Μπλιθικιώτη
Κοστούμια: Χριστίνα Μπλιθικιώτη
Ερμηνεύουν: (με σειρά εμφάνισης) Θάνος Καπρέλης, Ζωή Τριανταφυλλίδη, Σοφία Σωληναραίου , Αλεξάνδρα Πολυτίμη Καλομοίρη

Περιγραφή

Η κωμωδία "Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε διασκευή και μετάφραση Νίκης Τριανταφυλλίδη ειναι προσαρμοσμένη για να ανέβει με σύγχρονο τρόπο σε μορφή Bar-Theater σε σκηνοθεσία Ζωής Tριανταφυλλίδη

Περισσότερα

Ο Φάλσταφ, ένας ευγενής σπάταλος στα γλέντια, που δεν έχει να πληρώσει ούτε τους υπηρέτες του, σκαρφίζεται διάφορες απάτες και κλεψιές με όπλο τη γοητεία που νομίζει πως ασκεί πάνω στις γυναίκες. Οι Κυράδες του Ουίνδσορ όμως που εκτός από χαρούμενες είναι και τίμιες τον βάζουν στη θέση του με σκληρό και χαριτωμένο τρόπο.

Αν και δεν είναι γνωστό το πότε γράφτηκε το έργο απ τον Σαίξπηρ, είναι πιθανό να ανεβάστηκε για πρώτη φορά το 1597, ενώ δημοσιεύτηκε σε κείμενο το 1602.

Αυτή η υπεροψία του ατόμου "σε μένα όλα επιτρέπονται" - η τάση να χρησιμοποιεί τους άλλους σύμφωνα με το δικό του συμφέρον, κάνει τον Σερ Τζων Φάλσταφ "σύγχρονο ήρωα" και μάλιστα χωρίς να του χρειάζεται η γραφική κοιλιά. Aυτός που νιώθει εξυπνότερος απ τους άλλους, που θεωρεί ακαταμάχητο τον εαυτό του είναι πάντα ευχάριστο να βλέπουμε να τον βάζουν στη θέση του εκείνοι που νομίζει πως τους παίζει στα δάχτυλα. Οι θεατές σαν τις Εύθυμες Κυράδες παρακολουθούν αυτόν τον υψηλότερα ιστάμενο αλλά όμως χρεωκοπημένο να γίνεται ρεζίλι.

Τεχνικός ήχου - φώτων Βασίλης Κουσουνέλος

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Λοιπόν για να είμαστε ξεκάθαροι. Θα τα πω χωρίς κομψοτητες..
  Η παράσταση είναι βαρετη... παιδική ... ερασιτεχνική (μάλλον να μην ευτελίζω αυτόν τον όρο, μιας και έχουμε δει κατα καιρούς απίθανες ερασιτεχνικές παραστάσεις..).
  Πως μπαίνουν τέτοιες απόπειρες δίπλα σε πραγματικές παραστάσεις, δεν μπορω να καταλάβω.
  Ακόμη και σε site με δωρεάν προσκλήσεις. Πρέπει να σέβονται τουλάχιστον τον χρόνο και την ταλαιπωρία των ανθρώπων που στέλνουν...
  αυτά...
  Τίποτε άλλο..