Εγώ ο Μάρκος Βαμβακάρης

Αρχείο Παίχτηκε από 01/10/2023 έως 07/01/2024
στο Στοά

5ος χρόνος παραστάσεων
Διάρκεια: 90΄
Συγγραφέας: Νάνση Τουμπακάρη
Σκηνοθέτης: Θανάσης Παπαγεωργίου
Σκηνογραφία: Λέα Koύση
Κοστούμια: Λέα Koύση
Ερμηνεύουν: Θανάσης Παπαγεωργίου.

Περιγραφή

O συγκλονιστικός μονόλογος της Νάση Τουμπακάρη θα επαναληφθεί για 5η σεζόν σε μια μοναδική σκηνοθεσία και ερμηνεία από τον Θανάση Παπαγεωργίου.

Περισσότερα

Ένας ηθοποιός συνομιλεί με έναν ρεμπέτη

Ο μονόλογος αυτός παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2017 στη ΣΤΟΑ και στη συνέχεια παίχτηκε στη Θεσσαλονίκη (Θέατρο της ΕΜΣ), στη Σύρο (Θέατρο Απόλλων), στην Κόρινθο (Θέατρο Περιγιαλίου), στον Πειραιά (Δημοτικό Θέατρο), στη Λεμεσό (θέατρο Ριάλτο) και τέλος στο Μικρό Άνεσις στους Αμπελοκήπους εγκαινιάζοντας το 2019 το νέο αυτό θέατρο. Έχουν δοθεί συνολικά περί τις 250 παραστάσεις που παρακολούθησαν 25.000 θεατές, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές για την ερμηνεία του Θανάση Παπαγεωργίου, τόσο από την επίσημη κριτική και το Κοινό όσο κυρίως από τη Θεατρική Κοινότητα.

Η τωρινή του επανάληψη εντάσσεται μέσα στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια της Στοάς, που η πανδημία δεν επέτρεψε να εορταστούν όταν και όπως έπρεπε, μαζί με μία σειρά εκδηλώσεων, όπως ποιητικές βραδιές, μουσικά αφιερώματα, παραστάσεις του θεατρικού εργαστηρίου της Στοάς και τέλος το ανέβασμα, στο τέλος της σεζόν, ενός καινούργιου έργου του ίδιου του Παπαγεωργίου με τίτλο ‘’Για τα μάτια της Βαλέρια’’. Είναι η 52η θεατρική περίοδος του ιστορικού αυτού θεάτρου που ιδρύθηκε στου Ζωγράφου το 1971 και έκτοτε λειτουργεί ανελλιπώς παρουσιάζοντας περί τα 150 έργα για μικρούς και μεγάλους δημιουργώντας ένα μοναδικό ρεκόρ μακροβιότερου θεάτρου υπό την διεύθυνση του ίδιου καλλιτεχνικού διευθυντή.

Ο μονόλογος ‘’Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης’’ γράφτηκε από τη Νάση Τουμπακάρη και βασίστηκε στην αυτοβιογραφία του Μάρκου Βαμβακάρη της Αγγελικής Βέλλου-Κάϊλ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήση.

Η σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια ανήκει στη Λέα Κούση, μόνιμης συνεργάτιδας του Θεάτρου Στοά.

Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρού

Φωτογραφίες

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το θέατρο Στοά μετατρέπεται σε μηχανή του χρόνου που σε ταξιδεύει.
    Μαγική αξέχαστη παράσταση!!
    Συγκλονιστική η ερμηνεία, σκηνοθεσία , το κείμενο,το σκηνικό, η μουσική, τα βίντεο, οι φωτισμοί......όλα ήταν άψογα.
    Σπεύσατε...