Είμαστε Πάτσι

από 28/01 έως 28/04
Διάρκεια: 90’ με διάλειμμα
Κείμενο: Volker Ludwig
Διασκευή: Συντεχνία του Γέλιου
Σκηνοθέτης: Βασίλης Κουκαλάνι
Σκηνογραφία: Γεωργία Μπούρδα
Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Κίνηση: Μαργαρίτα Τρίκκα
Ερμηνεύουν: Μικές Γλύκας, Βασιλική Διαλυνά, Μαριέλα Δουμπού, Φώτης Λαζάρου, Χριστίνα Μαριάνου, Αντώνης Χρήστου

Περιγραφή

Η κωμωδία «Είμαστε Πάτσι» του Volker Ludwig είναι η νέα παράσταση της «Συντεχνίας του Γέλιου» και πραγματεύεται ένα από τα πιο σημαντικά κοινωνικά θέματα διαχρονικά: την ισότητα των φύλων και τις έμφυλες διακρίσεις.
Η παράσταση απευθύνεται σε ανθρώπους από 6 ετών με έναν απλό, αυθόρμητο και διασκεδαστικό τρόπο.

Περισσότερα

Παίρνοντας τη σκυτάλη από την τραγουδιστική κόντρα «Αγόρια-Κορίτσια» που έγραψε ο Φοίβος Δεληβοριάς για την παράστασή μας «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης», το νέο μας έργο επιχειρεί να κάνει φύλλο και φτερό τα φύλα και τα στερεότυπα που τα ακολουθούν.

Πρόκειται για την ιστορία μιας εργαζόμενης μητέρας δύο παιδιών που αγωνίζεται γενναία μέσα από τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Τα δυο παιδιά, η Τζίνα και ο Μάρκος είναι ζωηρά, ανοιχτόμυαλα, ανεξάρτητα. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, στο σπίτι υπάρχει ένας φιλικός, συχνά χαρούμενος τόνος, η αμοιβαία βοήθεια είναι αυτονόητη, τα παιδιά γίνονται αποδεκτά ως συνεταιράκια, και είναι - κορίτσια και αγόρια - εξίσου υπεύθυνα για την οργάνωση και την εφαρμογή του νοικοκυριού. Μια σύγχρονη, προοδευτική οικογένεια… θα έλεγε κανείς. Ο μικρόκοσμός τους μπερδεύεται όταν μια μέρα καταφθάνει ένας νέος «μπαμπάς» που παίζει τον αφέντη του σπιτιού και απαιτεί να τον υπακούν όλοι. Βέβαια αυτός ο καινούριος «μπαμπάς» μοιάζει να ξεσπάει στο σπίτι μόνο τον θυμό και την επιθετικότητα που έχει εισπράξει ο ίδιος στον χώρο εργασίας του. Μέχρι που τα δυο πιτσιρίκια αποφασίζουν μια μέρα να προβάρουν μια «εξέγερση» και το σκάνε απ’ το σπίτι.

Μουσική Επιμέλεια/Ενορχήστρωση: Κώστας Νικολόπουλος
Συνεργάτης Σκηνοθεσίας: Ιωάννα Λιούτσια
Εικαστική επιμέλεια: 2yolk Branding & Design Agency
Υπεύθυνη Παραγωγής: Δέσποινα Πετρίδου
Βοηθός Παραγωγής: Λιάνα Γαβριήλ
Θεατροπαιδαγωγοί: Δέσποινα Μιτσιάλη, Ιωάννα Λιούτσια

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Σύγχρονο

από 28/01 έως 28/04
Ευμολπιδών 45, Γκάζι
Τηλ: 210 3464380 Email: [email protected] Website: sychronotheatro.gr/?fbclid=IwAR1Dl568WSVYJ3pQbkiBQZ8VKDY2rn7x-ts53n_vEDimb27T6w9XopYROj8

Εισιτήρια: 10€ και 8€ για ομάδες από 25 άτομα και πάνω
Πληροφορίες: 210 3464380
Προπώληση: https://www.more.com/theater/eimaste-patsi/

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ 14:30