Εκκρεμότητα

Αρχείο Παίχτηκε από 21/01/2023 έως 09/04/2023
στο Nous (Νους) - Creative space
Διάρκεια: 70' (χωρίς διάλειμμα)
Κείμενο: Τσιμάρας Τζανάτος
Σκηνοθέτης: Θεόδωρος Εσπίριτου
Σκηνογραφία: Χαρά Κονταξάκη
Κοστούμια: Χαρά Κονταξάκη
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Μουσική: Μανώλης Μανουσάκης
Ερμηνεύουν: Νίκος Παντελίδης, Σπύρος Βάρελης

Περιγραφή

Το έργο του Τσιμάρα Τζανάτου «Εκκρεμότητα» θα παρουσιάζει κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00 από τις 21 Ιανουαρίου 2023, η εταιρεία παραγωγής «Φωτόνιο Τέχνης και Πολιτισμού» στο νέο θέατρο NOŪS, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Εσπίριτου.

Περισσότερα

Σε ένα δυστοπικό περιβάλλον ένας φαινομενικά καθημερινός άνθρωπος συνομιλεί με μια μυστηριώδη μορφή, που ίσως είναι απόρροια της φαντασίας του ή υλοποίηση του εαυτού του μέσα από τον καθρέφτη. Προσπαθεί, επικαλούμενος τις μνήμες του παρελθόντος και με επίμονο βοηθό του τη μορφή, να κατανοήσει την πραγματική ταυτότητά του αποκολλώντας από πάνω του ό,τι του έχει επιβληθεί, να συνειδητοποιήσει τη θέση του μέσα στον κόσμο και τέλος να καταλάβει ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός.

Η «Εκκρεμότητα», χαρακτηρίζεται από τον αφηγηματικό της χαρακτήρα ενώ κινείται στα όρια του φανταστικού, σε ένα κόσμο όπου η Πραγματικότητα – μία κατασκευασμένη πραγματικότητα– επιβάλλεται σε κάθε πολίτη, χωρίς δυνατότητα επιλογής. Σ’ αυτόν τον κόσμο που προβάλλεται ως λογικός, ο άνθρωπος εξωθείται σε παράλογες συμπεριφορές ώσπου να αποκαλυφθεί ο ρόλος της εξουσίας και να έρθει η οριστική συνειδητοποίηση.

Visual Artist: Αλεξάνδρα Νιάκα

Φωτογραφία, σχεδιασμός αφίσας, γραφιστικά: Κωνσταντίνος Παυλίδης

Promo trailer: Κωνσταντίνος Παυλίδης

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Άντζυ Νομικού

Εκτέλεση Παραγωγής: ΦΩΤΟΝΙΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Φωτογραφίες

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εξαιρετική παράσταση, πολύ ατμοσφαιρική η σκηνοθεσία και άρτια δεμένη με το κείμενο. Όμορφες ερμηνείες και απο τους δύο ηθοποιούς και πολύ καλή άρθρωση.
    Γεμάτη με συμβολισμούς και με φιλοσοφικά ερωτήματα.
    Ταλαντεύεται μεταξύ του φανταστικού και του πραγματικού, μεταξύ της φαντασίας και του ρεαλισμού.
    Το ερώτημα ειναι ο εσωτερικός κόσμος του ανθρώπου η κοινωνία που τον αλλοτριώνει και στο τέλος μένει με τα ερωτήματα με το ποιός ειναι? Τι ειναι αλήθεια τι οχι? Τι πόνος? Τι μοναξιά?
    Την προτείνω εξαιρετική παράσταση μπράβο.