Ελεύθερο ζευγάρι

Αρχείο Παίχτηκε από 10/03/2017 έως 26/05/2017
στο Βαφείο - Λάκης Καραλής
Διάρκεια: 60'
Συγγραφέας: Ντάριο Φο, Φράνκα Ράμε
Σκηνοθέτης: Άννα Ετιαρίδου
Ερμηνεύουν: Καίτη Βαρβαρέσου, Σωτήρης Κόρδας

Περιγραφή

Η απόλυτη φάρσα για την κρίση ενός γάμου, όπου το συγγραφικό δίδυμο Ντάριο Φο – Φράνκα Ράμε ξεδιπλώνουν με σαρκαστικό τρόπο όλη τη γελοιότητα και υποκρισία της μεγαλο-αστικής τάξης που, ψάχνοντας να βρει λύση στο αιώνιο πρόβλημα της πλήξης και της θανατηφόρας συνήθειας στο γάμο, καταφεύγει σε «προχωρημένους» τρόπους να σωθεί και να αναγεννηθεί!

Περισσότερα

Μετά από τριάντα χρόνια γάμου, το ζευγάρι της ιστορίας μας βρίσκεται αντιμέτωπο με την κούραση και την βαρεμάρα, ώσπου ο σύζυγος αρχίζει τις

απιστίες. Η σύζυγος, ανήμπορη να το αντιμετωπίσει, καταφεύγει σε διάφορες σκηνές ζηλοτυπίας απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσει.

Τότε ο σύζυγος της προτείνει να ακολουθήσουν το παλιό, αλλά δοκιμασμένο μοντέλο του «ελεύθερου ζευγαριού». Όταν όμως η σύζυγος αποφασίζει να ακολουθήσει τη συμβουλή του, οι ρόλοι αλλάζουν και το θύμα γίνεται θύτης…

Tαυτότητα παράστασης:
Κείμενο:Ντάριο Φο – Φράνκα Ράμε
Σκηνοθεσία: Άννα Ετιαρίδου
Χειρισμός κονσόλας: Σάββας Σουρμελίδης
Φωτογραφίες: Αριστέα Ανύση

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η παράσταση ευχάριστη και ανάλαφρη! Πέρασε γρήγορα η ώρα και ούτε που το καταλάβαμε... θίγει το θέμα της απιστίας και των "ελεύθερων σχέσεων". Μας άρεσε που συμμετείχαμε και δόθηκε και δεύτερο τέλος! Η ερμηνεία της κυρίας δεν ήταν και τόσο καλή- πιθανότατα και λόγω ηλικίας- καθώς μπερδευόταν σε κάποια σημεία και ξέχασε τα λόγια τς 2 φορές... Ευχαριστούμε θεατρομάνια!!

  2. Κείμενο του εμπνευσμένου θεατρικού συγγραφέα, ευθυμογράφου, ηθοποιού, θεατρικού σκηνοθέτη και συνθέτη Ντάριο Φο ο οποίος μάλιστα βραβεύτηκε και με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1997 και της συζύγου του Φράνκα Ράμε. Κεντρικό θέμα του το «κίνημα των ανοιχτών σχέσεων» που απασχόλησε τη δεκαετία του ’70, την αριστερή διανόηση της Ιταλίας. Η ερμηνεία του Σωτήρη Κόρδα καλή με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης, της Καίτης Βαρβαρέσου θύμιζε περισσότερο απαγγελία. Ευχάριστη παράσταση σε ένα ατμοσφαιρικό θέατρο, αλλά μέχρι εκεί. Θεατρομάνια ευχαριστούμε για τη διπλή πρόσκληση.