Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης: Γιούρι Τεμιρκάνοφ

Αρχείο Παίχτηκε από 06/07/2017 έως 07/07/2017
στο Ηρώδειο - Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Περιγραφή

Σας ενημερώνουμε για τις εξής αλλαγές στη διεξαγωγή των συναυλιών που θα δώσει η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Αγίας Πετρούπολης, στις 6 και 7 Ιουλίου, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού:  

Ο μαέστρος Γιούρι Τεμιρκάνοφ δεν θα μπορέσει να διευθύνει, για λόγους υγείας, και στη θέση του θα είναι ο μαέστρος Νικολάι Αλεξέεφ (Nikolay Alexeev).

Ακόμα, τη δεύτερη ημέρα (7 Ιουλίου), ο σολίστ Ντένις Ματσούεφ δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στη συναυλία, επίσης για λόγους υγείας.

Η ορχήστρα θα ερμηνεύσει το ρεπερτόριο που έχει ανακοινωθεί.

Περισσότερα

Έργα Ρίμσκι-Κόρσακοφ, Τσαϊκόφσκι, Ραχμάνινοφ, Στραβίνσκι 

Η Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης, υπό τη διεύθυνση του σπουδαίου Γιούρι Τεμιρκάνοφ, προσκαλεί το κοινό σε δύο ξεχωριστές βραδιές κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης. Στις 6 Ιουλίου θα παρουσιαστεί το έργο του Ρίμσκι-Κόρσακοφ Ο θρύλος της αόρατης πολιτείας του Κιτέζ και στη συνέχεια, με τον Ισπανό τσελίστα Πάμπλο Φερράντες (Pablo Ferrándes), που σε ηλικία μόλις 25 ετών έχει ήδη συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες ορχήστρες παγκοσμίως, θα παρουσιαστεί το σπουδαίο έργο του Τσαϊκόφσκι για τσέλο και ορχήστρα, Παραλλαγές ροκοκό. Η βραδιά θα κλείσει με την τελευταία σύνθεση του Ραχμάνινοφ, Συμφωνικοί χοροί. Στις 7 Ιουλίου, ο Ρώσος πιανίστας Ντένις Ματσούεφ θα ερμηνεύσει το Κονσέρτο για πιάνο αρ. 3 του Ραχμάνινοφ, ενώ η Φιλαρμονική θα κλείσει με τη μουσική από το μπαλέτο Πετρούσκα του Στραβίνσκι.

Μουσική διεύθυνση: Γιούρι Τεμιρκάνοφ
Σολίστ: Πάμπλο Φερράντες (τσέλο), Ντένις Ματσούεφ (πιάνο)