Φωτιά στις πιρόγες

Αρχείο Παίχτηκε από 09/10/2017 έως 14/11/2017
στο Βικτώρια
Διάρκεια: 75' (χωρίς διάλειμμα)
Κείμενο: Γιάννης Φίλιας
Σκηνοθέτης: Γιάννης Φίλιας
Ερμηνεύουν: Εβελίνα Αραπίδη, Βαγγέλης Κρανιώτης, Χρήστος Πίτσας, Γιάννης Φίλιας. Ακούγεται ο μικρός Μίνωας Κρανιώτης.

Περιγραφή

Το βραβευμένο με κρατικό έπαινο έργο του νέου συγγραφέα Γιάννη Φίλια, μια σύγχρονη ομοερωτική ιστορία μεταξύ ενός διάσημου σκηνογράφου και ενός νέου τενόρου στους απόηχους της όπερας "Αλιείς Μαργαριταριών".

Περισσότερα

4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

Στη Β’ σκηνή του Θεάτρου «Έαρ Βικτώρια»

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελληνικού Θεατρικού Έργου του 21ου Αιώνα Λεία Βιτάλη και το Θέατρο «Έαρ Βικτώρια» (εταιρεία θεάτρου Ωκέα~Ίρις), το οποίο στεγάζει και οργανώνει τις παραστάσεις του Φεστιβάλ, με χαρά ανακοινώνουν το πρώτο έργο του 4ου φεστιβάλ. Πρόκειται για το έργο του νέου συγγραφέα Γιάννη Φίλια «Φωτιά στις πιρόγες» σε σκηνοθεσία του συγγραφέα, που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 20.00.

Σημείωμα για το έργο

Το "Φωτιά στις πιρόγες", έργο που απέσπασε έπαινο στα Κρατικά Βραβεία Συγγραφής Θεατρικού Έργου 2015, είναι μια σύγχρονη παράφραση του ερωτικού τριγώνου από την όπερα "Αλιείς Μαργαριταριών" του Georges Bizet. Το τρίγωνο εδώ αφορά τρεις άνδρες, έναν τενόρο της Λυρικής Σκηνής, έναν σκηνογράφο και ένα νεαρό εκδιδόμενο αγόρι. Ανάμεσά τους μια γυναικεία μορφή, σαν άγγελος του θανάτου, φλερτάρει με έναν από τους τρεις άνδρες, εκείνον που τελικά θα παραχωρήσει οικειοθελώς τη θέση του και θα δώσει τη λύση στο δράμα με το χαμό του.

Ηχητικός σχεδιασμός: Βασίλης Πανταζόπουλος
Φωτογραφία: Δάφνη Μαρκάκη
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Λεία Βιτάλη
*Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 13 ετών.

Ακολουθήστε το Φεστιβάλ Ελληνικού Θεατρικού Έργου του 21ου αιώνα: Facebook: http://bit.ly/2vCD69z