Φράχτες

Αρχείο Παίχτηκε από 09/06/2017 έως 11/06/2017
στο Altera Pars
Διάρκεια: 60'
Κείμενο: Ειρήνη Τσιρακίδου
Χορογραφία: Θάλεια-Μαρί Παπαδοπούλου
Παίζουν μουσική: Βιολιά: Κώστας Καριτζής, Χαράλαμπος Καρασαββίδης, Βιολοντσέλο: Ηλιάνα Κορέτση, Κονταμπάσο: Κωνσταντίνος Σηφάκης, Φλάουτο: Λυδία Άιζενμπαχ, Κλαρινέτο: Ζαχαρίας Φώτης, Σαξόφωνο: Αλέξανδρος Θεοδωρακόπουλος, Τρομπόνι: Ρενάτο Κούσης, Φωνή: Μαρία Λατσίνου, Κρουστά: Γιάννα Παναγοπούλου, Στέφανος Ψαραδάκης, Πιάνο: Αλίνα Αναστασιάδη
Χορεύουν: Φαίη Ιωαννίδου και Άννα Μαρία Κοιυτσουμάρη

Περιγραφή

Η “chOrPUS orchestra” είναι ορχήστρα δωματίου αποτελούμενη από μουσικούς που κινούνται στο χώρο και παίζοντας μουσική εκτελούν ταυτόχρονα μια performance. Παίρνουν μέρος σε μία χορογραφία, ένα σκηνικό δρώμενο, αμβλίνοντας τα όριά τους καθώς η κίνησή τους στο χώρο, σε συνδυασμό με την σύμβαση της σωματικής τους αναφοράς σε κάποιο μουσικό όργανο, περιπλέκεται.

Το υβριδικό αποτέλεσμα, που απαλλάσσεται από την μοναδιαία περιγραφή χορός ή μουσική είναι το αποτύπωμα του ήχου.

Περισσότερα

Η “chOrPUS orchestra” στην πρώτη της εμφάνηση με το έργο «ΦΡΑΧΤΕΣ».

Όρια, φράχτες τοίχοι και τείχη, προσωπικά και κοινωνικά, από τα έσω του εαυτού μας έως την έννοια των συνόρων. Η αίσθηση εγκλεισμού που μπορεί να γεννήθει από μια μικρή αντίθετη προς εμάς δράση. Μια κατάσταση δυσαρέσκειας ικανής όμως να ωθήσει στην με κάθε τρόπο κατάρριψη οποιουδήποτε ορίου ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία της ελευθερίας.

Σύλληψη ιδέας: Θάλεια-Μαρί Παπαδοπούλου
Μουσική: Κώστας Βαρότσης, Ευαγγελία Βελλή-Κοσμά, Βασίλης Γκότσης.
Τα κείμενα υπογράφει η Ειρήνη Τσιρακίδου.
Σύλληψη ιδέας κινούμενης ορχήστρας/Διεύθυνση Ορχήστρας: Ευαγγελία Βελλή-Κοσμά
Παραγωγή: INTRAVENUS

https://chorpusorchestra.wixsite.com/home
https://www.facebook.com/events/1898240020388332/?fref=ts

Με την υποστήριξη του υπουργείου πολιτισμού, του μεγάρου μουσικής αθηνών, της Αθηναϊκής συμφωνικής ορχήστρας νέων (Α.Σ.Ο.Ν)