Γιατί ο Φαίδων δεν μπορεί να αυτοκτονήσει;

Αρχείο Παίχτηκε από 24/11/2023 έως 05/01/2024
στο Λύχνος τέχνης και πολιτισμού
Διάρκεια: 90'
Κείμενο: Μάνος Ψιστάκης
Σκηνοθέτης: Μάνος Ψιστάκης
Ερμηνεύουν: Μάνο Ψιστάκη, οι : Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Πάνος Τσαλιγόπουλος, Βάσια Μπέσσα, Μαριάννα Μεσσάλα, Μαίρη Λίρα, Ανθή Παρασκευαϊδου και Ζωή Αλεξούλη.

Περιγραφή

Όταν ένα τηλεπαιχνίδι «κόβεται» λόγω χαμηλής τηλεθέασης, ο επί χρόνια παρουσιαστής του, ο Φαίδων, παίρνει την απόφαση να πηδήξει στο κενό από ένα ξενοδοχείο χωρίς αστέρια. Εκεί θα διαπιστώσει, ότι τα απρόοπτα είναι τα μόνα που πέφτουν βροχή.

Περισσότερα

Το θέμα της : Ένας πασίγνωστος τηλεπαρουσιαστής τηλεπαιχνιδιών, ο Φαίδων Παπακώστας, απολύεται από τον καναλάρχη του. Χρωστώντας τεράστια ποσά σε δάνεια, απελπισμένος, αποφασίζει να μπει σε ένα ξενοδοχείο της Αθήνας και να δώσει τέλος στη ζωή του. Αγνοεί όμως πως το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι….. «ημι-διαμονής»..

Ένας πελάτης του ξενοδοχείου, 45 ετών παρθένος (όχι στο ζώδιο), μια influencer του Instagram, μια Αλλοδαπή «επαγγελματίας» πολυτελείας, ένας ποδοσφαιριστής με ιδιαίτερες ερωτικές προτιμήσεις, μια ψωνισμένη καμαριέρα που θέλει να μπει στον χώρο της τηλεόρασης, η πονηρή συνάδελφός της, η περίεργη ρεσεψιονίστ, αλλά και ο ίδιος ο Καναλάρχης με την γυναίκα του και την «παράνομη σχέση» του, εμποδίζουν τα πλάνα αυτοκτονίας του άτυχου Φαίδωνα και του κάνουν την ζωή, μαρτύριο! Μέχρι που…………….

Μια σύγχρονη κωμωδία, που διηγείται την ιστορία της, καυτηριάζοντας την Ελληνική κοινωνία, την Ελληνική τηλεόραση, την πολιτική και όλα αυτά που καθημερινά μας χαρίζει απλόχερα η χώρα μας και σηκώνουν σάτιρα μέχρι δακρύων.

Φωτογραφίες

Βίντεο