Γύρισα σπίτι

Αρχείο Παίχτηκε από 06/11/2016 έως 24/02/2017
στο ΠΚ
Διάρκεια: 70’
Συγγραφέας: Ντάριο Φο & Φράνκα Ράμε
Σκηνοθέτης: Γιάννης Τσούκας
Ερμηνεύουν: Βάσια Βασιλείου

Περιγραφή

Ένα δροσερό και πάντα επίκαιρο έργο για όλα εκείνα που τις γυναίκες απασχολούν. Ένα έργο για όλα εκείνα που οι άνδρες, επιτέλους, πρέπει να μάθουν. Ερμηνευμένο από μία ηθοποιό με πείρα και σκηνοθετημένο από έναν νέο, που ζει και αντιλαμβάνεται τον κόσμο κάπως πιο κινηματογραφικά.

Περισσότερα

Είναι μια γυναίκα, είναι μόνη, ξεσπά, ονειρεύεται, θέλει να δραπετεύσει, θέλει να κάνει μια καινούργια αρχή μα καταλήγει πάντα στα δεδομένα της, στη βάση της. Μια πολύπλευρη προσωπικότητα που αν και σε μονόπρακτο έργο, καταφέρνει να σου δώσει όλα εκείνα που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της.

Με γρήγορες εικόνες και εναλλαγές που κρατούν το θεατή σε αγωνία για το τι θα ακολουθήσει το «Γύρισα σπίτι» γίνεται η σπίθα που θα ανάψει μια πυρκαγιά συναισθημάτων. Τι μπορεί να καταφέρει αυτή η ηρωίδα; Ποιος είναι ο αθώος και ποιος ο ένοχος; Έχει δίκιο ή άδικο στο τέλος της ημέρας;

Δεν είναι μια ακόμα ιστορία. Δεν είναι μια ακόμα γυναίκα. Σίγουρα ταυτίζεσαι μα δεν είναι η φίλη σου. Σίγουρα δείχνει μια γυναίκα της διπλανής πόρτας αλλά η διπλανή σου πόρτα ποτέ δε θα τη φιλοξενούσα.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γιάννης Τσούκας
Ερμηνεία: Βάσια Βασιλείου
Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη
Μακιγιάζ: Ελισάβετ Πέτρου
Φωτογραφίες: Τάκης Χρυσικός
Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Τσούκας
Βοηθός ενδυματολόγου: Χριστίνα Ευσταθίου

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θεατρομάνια ευχαριστω για αλλη μια φορα για την προσκληση και που ομορφαινεις τα βράδια μας αλλα δυστυχως η παρασταση αυτη με απογοητευσε πολυ..
    Πολυ μικρης διαρκειας, το κειμενο αδιάφορο , πολυ μουσικη αν και η ερμηνεια της ηθοποιου ηταν πολυ καλη.

  2. Παρακολούθησα την παράσταση σήμερα 27/1 και δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε, η σκηνοθεσία ήταν πρόχειρη, η ηθοποιός το προσπαθούσε αλλά δεν της ταίριαζε ίσως ο ρόλος και το κείμενο θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο, αν δεν είχα διαβάσει ότι έχει διάρκεια μόνο 45' (ευτυχώς κιόλας) θα περίμενα δεύτερο μέρος γιατί το τέλος ήταν εντελώς άκυρο!

  3. Ένας μονόλογος μικρής διάρκειας με όχι Καλή σκηνοθεσία με προσπάθεια από την ερμηνεύτρια Να το κάνει λίγο ευχάριστο και ένα τέλος που νόμιζες ότι ήταν διάλειμμα.Ευχαριστώ θεατρομανια για τη πρόσκληση!!!!!

  4. Παρακολούθησα χθες στο θέατρο ΠΚ την παράσταση 'Γύρισα Σπίτι'. Πρόκειται για μονόλογο στον οποίο μια γυναίκα (Βάσια Βασιλείου) εξομολογείται πτυχές της καθημερινότητάς της προσεγγίζοντας έτσι με έναν ξεχωριστό τρόπο το ζήτημα της γυναικείας χειραφέτησης. Το έργο διαρκεί περίπου 45 λεπτά και περιλαμβάνει παρεμβολές μουσικών κομματιών και εναλλαγές φωτισμών, στοιχεία που προσδίδουν στην παράσταση τη ένταση που χρειάζεται για να αποδοθεί δραματουργικά ο συγκεκριμένος ρόλος. Μοναδική ένσταση, το γεγονός ότι κάποιες στιγμές τα ηχητικά εφέ κάλυπταν την ερμηνεία της ηθοποιού καθιστώντας αδύνατον να κατανοήσει κάποιος τι ακριβώς λέει. Τέλος, εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι το κοινό, μετά το τέλος της παράστασης, έμεινε καθηλωμένο στις θέσεις του για μερικά λεπτά περιμένοντας ίσως την επανεμφάνιση της ηθοποιού για ένα δεύτερο μέρος που τελικά δεν ήρθε. Ευχαριστώ τη θεατρομάνια για την πρόσκληση.