Γκρέκα Μάνα

Αρχείο Παίχτηκε από 14/10/2017 έως 04/11/2017
στο Κάτω από τη γέφυρα
Συγγραφέας: Στέφανος Κακαβούλης
Σκηνοθέτης: Στέφανος Κακαβούλης
Ερμηνεύουν: Μαρία Χριστοδούλου, Γιάννης Βλάχος, Μαρία Γουλά

Περιγραφή

Το έργο του Στέφανου Κακαβούλη θα ανέβει σε δική του σκηνοθεσία στην κεντρική σκηνή του θεάτρου «Κάτω από τη Γέφυρα». Πρόκειται για ένα έργο που πρέπει όλες οι μανάδες και κυρίως αυτές που έχουν γιους να δουν.

Περισσότερα

«Μια Μάνα - Μια χώρα»

Με αφορμή την Οιδιπόδεια, ερωτική και αφαιμακτική σχέση μιας μάνας με το γιο της και την απόρριψη της σχέσης του με μια μεγαλύτερη του γυναίκα, περιγράφεται αλληγορικά η σημερινή Ελλάδα της κρίσης που καταπιέζει τα παιδιά της και τα διώχνει προς το εξωτερικό.

Η Αργυρώ πρόσφατα συνταξιοδοτημένη από σούπερ μάρκετ ζει με τον γιο της, Νίκο. Του έχει παθολογική αγάπη και τον θέλει κοντά της. Δεν εγκρίνει τη σχέση του με την Γιάννα, μια μεγαλύτερη του γυναίκα που θέλει να τον πάρει μαζί της στην Αυστραλία μιας κι εδώ είναι άνεργος. Η Αργυρώ προτιμά να ξαναδουλέψει και να ζει τον γιο της παρά να τον στερηθεί.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μία όμορφη παράσταση που θίγει πολλά ζητήματα. Την Ελλάδα του σήμερα, την οικονομική κρίση, την πολιτική, την μετανάστευση της νέας γενιάς που αυξάνεται, το οιδιπόδειο σύμπλεγμα της μάνας με το γιο, την διαφορά ηλικίας σε μία ερωτική σχέση και πολλά ακόμα. Αν ανοίξεις τα αυτιά σου την ώρα της παράστασης και είσαι δεκτικός θα υπάρχουν στιγμές που θα πιάσεις τον εαυτό σου να λέει : ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΟ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΝΙΩΘΩ.
    Συγχαρητήρια λοιπόν που καταφέρατε να μιλήσετε κατευθείαν στα μύχια της καρδιάς μας.