Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων

Αρχείο Παίχτηκε από 22/10/2023 έως 07/01/2024
στο Διάνα
Διάρκεια: 75 Λεπτά
Διασκευή: Μαρία Στάβαρη
Σκηνοθέτης: Γιάννης Παπαθανασίου
Κοστούμια: Πάνος Θάνος
Μουσική: ΑΛΓΙΜΩΤΡΑ
Κίνηση: Σοφία Μιχαήλ
Ερμηνεύουν: Κερασία Σαμαρά, Περικλής Λιανός
στο ρόλο της Αλίκης η Μαρία Στάβαρη.
Mαζί τους ο Ευθύμης Χρήστου, ο Χάρης Φλέουρας και η Φιλίνη Παναγιωτοπούλου
Χαρίζουν τις φωνές τους σε ρόλους έκπληξη η Ναταλία Δραγούμη και ο Μέμος Μπεγνής. Χαρίζουν τις φωνές τους σε ρόλους έκπληξη η Ναταλία Δραγούμη και ο Μέμος Μπεγνής.
Παίζουν μουσική: ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΛΓΙΜΩΤΡΑ:
Γιώργος Αντωνόπουλος (ακουστική – ηλεκτρική κιθάρα), Θωμάς Θάνος (πιάνο-κιθάρα), Μάνος Βλάχος (κοντραμπάσο), Θάνος Ζαρκαλής (σαξόφωνο), Μανώλης Βιουγιουκαλάκης (βιολί), Δρόσος Σκυλλάς (ντραμς-κρουστά-ατμοσφαιρικά κρουστά), Γυναικεία χορωδία: Ελένη Αντωνίου, Αθανασία Κιουμουρτζή, Γαβριέλα Αντωνοπούλου.

Περιγραφή

Ο Γιάννης Παπαθανασίου μετά από την παράσταση «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά και «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» του Ιούλιου Βέρν επιστρέφει και σκηνοθετεί το κλασικό αριστούργημα του Λιούις Κάρολ «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» σε μια ευφάνταστη διασκευή, που μας μεταφέρει τις αξίες της πίστης, της επιμονής, της δύναμης της θέλησης, της φιλίας, της ομαδικότητας.

Περισσότερα

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Παπαθανασίου και η εταιρεία παραγωγής DOMINUS παρουσιάζουν το έργο του Λιούις Κάρολ που ταξιδεύει πάντα μικρούς και μεγάλους «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» σε πρωτότυπη μουσική και στίχους ΑΛΓΙΜΩΤΡΑ

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Περικλής Λιανός και η Κερασία Σαμαρά ενώ τις φωνές τους χαρίζουν σε ρόλους έκπληξη η Ναταλία Δραγούμη και ο Μέμος Μπεγνής.

Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι ότι παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection και 3D sound  οι οποίες σχεδιάστηκαν, ειδικά και αποκλειστικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου, ούτως ώστε οι θεατές να βιώνουν μια ανεπανάληπτη, αξέχαστη αισθητική εμπειρία!

Οι Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων είναι ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας. Πρόκειται για κλασικό έργο παιδικής και φανταστικής λογοτεχνίας του Βρετανού συγγραφέα Λιούις Κάρολ, που κυκλοφόρησε σε πρώτη έκδοση το 1865. Περιγράφει με λεπτή φαντασία και παιδικό αυθορμητισμό τις περιπέτειες ενός κοριτσιού, της Αλίκης, η οποία μετά την πτώση της σε μία λαγότρυπα, περιπλανιέται σε ένα φανταστικό κόσμο. Η ιστορία χαρακτηρίζεται από έντονα στοιχεία αλληγορίας.

Δημιουργία projection mapping- εικονογράφηση αφίσας : Αντώνης Θεοδωράκης

Βοηθοί ενδυματολόγου: Το τμήμα του θεατρικού κοστουμιού της σχολής μόδας Αvioti Fashion ED
Ραφαηλία Γύφτου, Ειρήνη Μπλάνα, Μαρία Νανούρη, Αλεξάνδρα Σταμάτη
Σχεδιασμός ήχου: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος
Technical mapping equipment: VISUALART

 

Π

Φωτογραφίες

Βίντεο